ROGLJICKI….
Danes sem spekla rogljicke, po babicinem receptu in so tako dobro uspeli, da vam moram posredovati recept….
SESTAVINE:
1 kg moke
kocka kvasu
3/4 l mleka
pol margarine
sol
2 jajca
1 kg bele moke
kocka kvasu (v loncku zmesas kvas, zlicko sladkorja in malo vode in polozis nekam na toplo da vzhaja)
ko kvas lepo vzhaja ga vmesas v moko.
Moki dodas 3/4 litra mleka v katerem si raztopila pol margarine in dodala nekaj soli
vse skupaj mesas in ko se zacne testo odmikati skledi, dodaj dva jajca in vse skupaj dobro pregneti (z roko), dokler ne dobis gladkega testa. Ce se ti prevec prijema rok, dodaj malo olja. Potem testo razdeli na 4 dele in pusti majhne hlebcke da vzhajajo kake pol ure. Potem pa zvaljaj vsak hlebcek posebej in ga razrezi na enake kosce (razrezi kot torto…na trikotnike)…potem pa na debelejsi konec kosca daj marmelado ali čokolado, lahko naredis tudi slane (sir in salama naribano)….in daj peci! Ne pozabi na peko papir, da se ti ne prime. Aja…rogljicke pa itak veste kako zavijati….na sirsem delu (kjer je tudi masa) zacni zvijati v rolico, dokler ne prides do najozjega dela …..in to je to….SUPER!!!! Iz kilograma moke pridejo kar 4 veliki pladnji rogljickov, tako da lahko vsak hlebcek (cca. 12 rogljickov) drugace napolnis in tako dobis razne okuse. Po zelji…ampak to je za probat, NUJNO!!!!
Jaz sem jih tolk napekla, da sem jih dala 3/4 kar v skrinjo (pecene) potem pa jih bom jemala ven in jih pogrela v mikrovalovki.
No pa veliko sladkih uzitkov!!!
Forum je zaprt za komentiranje.