Rogljiči iz mikrovalovne
Lepo prosim za nasvet!
Ali pripravljate zamrznjene Pečjakove (ali čigave druge) francoske rogljiče v mikrovalovni pečici? Na kakšen način? In na koliko minut ?
Poskusila sem že nekajkrat pa mi ne gre in ne gre. Malo mi je žal ekperimentirati, nato pa rogljiče metati vstran…
hvala za vse ideje in nasvete.
Lep pozdrav, Simona
Jaz imam na srečo pečico s 6-čutom, tako da “misli” namesto mene. Enostavno pritisnem [6-čut Crisp], pa on sam po svoje “crisp-a”. Na koncu mi ponudi, če želim še 2 dodatni minuti. Pogledam skozi šipo, če je že kaj obarvano. Če še ni, dodam še kakšno minuti, pa je.
Če nimaš 6-čuta, moraš pa malo probavati; najprej “crisp-aš” samo npr. 4minute, pa gledaš, če je že kaj barve na vrhu. Če še ni, “crisp-aš” še eno minuto… Bolje je, da večkrat dodajaš po minutko, kot pa da preveč zapečeš. Vse skupaj je dosti odvisno tudi od števila rogljičkov, ki jih pečeš. Jaz bi poskusila npr. 2 kraljevi štručki, ali pa 2 blazinici z gozdnimi sadeži, ali pa 4 mini maslene rogljičke najprej na crisp programu peči 4min in če še nebi bilo barve, dodati še minutko… Tudi če že ugrizneš, pa ugotoviš, da je še surovo, daš še vedno lahko nazaj za minutko. Počasi boš našla optimalen čas. Moraš se pa zavedati, da so Pečjakovi izdelki najboljši pripravljeni v klasični pečici, kjer še dodaš “protvan” z vodo in super narastejo. V mikrovalovki pa so bolj izsušeni. Zato jih vzamem ven takoj, ko vidim malo rumene barve zgoraj, jaz imam raje, da so bolj rahli in ne presušeni, četudi so v sredini še malo vlažni.
Zelo moraš tudi paziti, da izdelke res neodmrznjene prineseš domov. Meni so se enkrat malo zmehčali, pa sem jih pekla, pa pekla, pa ni bilo barve, v sredini pa je bilo že vse suho. Le še naprej poskušaj, sigurno ti bo uspelo! Držim pesti. LP Daša
Forum je zaprt za komentiranje.