Rodos
V petek sem bila na turistični agenciji in ker se bom najverjetneje odločila za počitnice v Grčiji ter bi rada veliko miru, so mi predlagali južni del Rodosa. Menda je tam vse polno lepih praznih zalivčkov (tudi v začetku avgusta), ki jih lahko obiščeš s skuterjem. Zdej me pa zanima a je to res, ali so mi samo prikazali stvar v lepši luči. In še nekaj, kateri grški otok in kateri kraj bi mi svetovali, da bi ustrezal 2 zahtevam : malo ljudi in samotni zalivčki.
malo ljudi in samotni zalivčki ?
definitivno bi ti priporocal Karpathos; majhen, malo ljudi, domacini zelo prijazni, eden redkih se pravih grskih otokov!
Z Rodosom je pa takole : juzni del je je res bolj pust, turisticno nerazvit – vendar pa moras precej juzneje od Lindosa; Razdalje sploh niso tako majhne. Ce gres okoli otoka je to 260 km; skoraj bolljse je rentati avto; rent je kar ugoden. Na Rodosu sem bil maja letos, se v predsezoni;
na rodosu mi je bila najbolj všeč plaža med lindosom in falirakijem z imenom tsambika. na levi strani zaliva je na skali samostan, s katerega je čudovit pogled na obe strani zaliva. čisto na jugu otoka pa je še en otoček, na katerega lahko prideš ko je oseka, ob plimi pa malo težje.
tudi na karpatosu mi je bilo všeč, tako da težko svetujem. v bistvu je pa v grčiji dovolj otokov, tako da ti idej za potovanja ne more zmanjkati. sam sem bil v grčiji že 5x in še bom hodil.
Poglej po zemljevidu: Delos, Paros, Kimolos, Milos… teh otokov ne promovira nobena agencija- do njeh pa ni težko priti. Jaz sem šla v lastni režiji po Grčiji, ladja( Anek lines) iz Trsta do Pireja, povratna 150 evrov(preveri še enkrat), tam pa imaš toliko agencij kjer lahko kupiš karto za trajekt, za na kateri koli otok ki si želiš. Jaz sem si takrat izbrala Paros, tam je npr. značilno da je veliko priseljencov iz celega sveta. Na otok sem prispela ob 3.00 zjutraj vsa v strahu kam zdaj spat, toda v pristanišču so že čakali kombiji, ki so te odpeljali do kampa. Tam sem imela vse: šotor že postavljen, topel obrok, trgovina, bar,…Kar pa se tiče sonca: od 11.00- 15.00 je tako bolje da se ga izogibaš
Forum je zaprt za komentiranje.