RODOS
MI smo bili lani, vendar konec junija in družinsko (4 člani). Imeli smo prekrasno vreme, visoke temperature, voda pa je bila malce hladna, okoli 23 stopinj. Zelo lepo si je ogledati glavno mesto Rodos, stari del v obzidju, in sicer v večerni uri, ko je vse razsvetljeno. Mož in sin sta se odpravila tudi na enodnevni izlet z džipi po otoku in sta bila zadovoljna, kljub visoki ceni. Drugače pa smo dopust preživeli počitniško, kar pomeni da smo uživali z otroki ob vodi, zvečer pa na terasi hotela. Uživajta, Barbara
Na Rodosu smo bili lani, kraj Ixia. Ixia je skupek hotel pred Rodosom, nič posebnega. Najemi si avto, vsaj za en dan (s klimo, to je obvezno – za manjše razdalje tudi moped, za čez cel otok pa ne) in si oglej: dolino metuljev (obvezno dopoldne, ker so metulji takrat pri tleh, kasneje jih ljudje plašijo), nato čez cel otok na Lindos kjer se povzpeš na najvišjo točko peš ali na oslu in nato na plažo. Za fotografe bo kar nekaj priložnosti.Med potjo si ogledaš še ostale znamenite plaže. En dan si privošči Aqua park (od mesta Rodos ene 10 min z busom, ki vozi vsako uro in je gratis). Aqua park je drag, vendar ne pozabel. Pa saj je tako ali tako vse na Rodosu drago. Da se jesti za solidno ceno, kar sem naročila je bilo tudi okusno. V hotelu Dionisos so tako dobro kuhali da nisem imela želje da bi jedla drugje. Iz Ixie se da priti v mesto Rodos z busom ali taksijem (za 3 osebe je bil taksi cenejši), sam Rodos je kar dovolj velik in ga je potrebno večkrat obiskat (ob nedeljah je parkiranje zastonj). Ker imam slabo orientacijo sem bila v starem delu kar izgubljena ker je za obzidjem več vhodov in izhodov. Ogleda se še otok spužev – Simi. Da se naredit lepe fotografije, nekaj pojest in uživat v miru. Tam je kar vroče, ni vetra.
Slišala sem, da so bili nekateri tudi razočarani. Nekateri samo nad vodičko Kompasa (neka Mojca), eni nad hrano, vsi pa smo bili zgroženi nad cenami. Euro je naredil svoje!
Konec junija je bilo kar zmerno vroče, ker stalno piha veter nismo bili nič prešvicani, vse je klimatizirano, vedar nismo bili nič prehlajeni.
Oglej si več internetnih strani.
V boljših hotelih pri večerji zahtevajo dolge hlače.
Meni osebno je najlepši grški otok Santorini, kjer sem v enem tednu poslikala 5 filmov, pa se mi je zdelo, da še premalo.
Še kaj??
Forum je zaprt za komentiranje.