Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Rodos oktobra, Kresten Palace, Kalithea Mare Palace?

Rodos oktobra, Kresten Palace, Kalithea Mare Palace?

Mi lahko, prosim, poveste, kako je v začetku oktobra na Rodosu. Se še da kopati v morju? Kako pa je z vetrom, zelo piha? Odločamo se med zgornjima hoteloma – Kresten Palace in Kalithea Mare Palace. Ko sem brskala po netu, so ocene za Kalithea Mare Palace boljše, vendar me je zmotilo, ker na njihovi spletni strani piše, da v restavraciji niso dovoljene kratke hlače. V Kompasovem katalogu pa o tem nič ne piše. Saj takrat bo mogoče tako že prehladno za kratke hlače, ampak mi smo bolj na komot in nam ne odgovarja, da bi se morali za večerjo ne vem kako zrihtati. Imate kakšne osebne izkušnje iz teh dveh hotelov? Nam priporočate kaj drugega? Smo pa štirje – z enim 5-letnikom in enim 17-letnikom, tako da se je malo težje uskladiti. Čeprav še nikoli nismo bili v Grčiji, si je tavečji zapičil v glavo Kreto, Rodos in pa Kos, češ da drugje nima kaj videti?!? Njega zanimajo le zgodovinske znamenitosti.
Hvala za kakršnekoli predloge!

Kar se tiče kratkih hlač pri večerji – kolikor sem jaz hodila naokoli po Grčiji, je praktično v vsakem hotelu napisano, da naj se k večerji ne bi hodilo v kratkih hlačah. Pa sem redko koga videla v dolgih hlačah.
Mislim, da se to striktno upošteva mogoče res le v “haj” hotelih s petimi zvezdicami – jaz sem bila vedno v ****.

bila pred dvema letoma v hotelu kresten palace in ga ne priporočam najbolj…predvsem zaradi slabe oz. skoraj nikakve hotelske plaže, ki je tudi kar precej oddaljena od hotela. Tudi glede hrane…je okusna vendar neke velike izbire ni…so nam pa ble všeč pizze pri bazenu:)…sobe so čist ok..čiste, urejene…bazen velik.Leži pa na sredini…med glavnim mestom Rodosom in mestom Faliraki, kjer se v bistvu največ dogaja, same trgovinice, pubi, diskoteke…noro.V blizini ni nič, tako da moraš najet avto ali greš z avtobusom….

Na Rodosu smo bili dvakrat, obakrat v Falirakiju, ki slovi po barih
in nočnih zabavah (mi smo se nastanili bolj na obrobju, tako da smo
imeli ponoči mir, zabava pa je tudi bila blizu)

Rodos je poln zgodovinskih in naravnih znamenitosti, tako da imaš res
veliko za videt, Če boste obiskali 7 izvirov (epta piges) morate obvezno
skozi rov, ki je del starega namakalnega sistema.

Kalithea mare palace je lociran na pečinah nad zalivom, do plaže v Kalithei
je daleč pa še tista je majhna, ker pa ravno sedaj renovirajo stare terme
je po plaži polno kablov in oradja.
Glede kratkih hlač ti težko svetujem, ker mi navadno vzamemo studio in potem
večerjamo po tavernah, kjer ne komplicirajo glede oblačil.

Na tej strani otoka manj piha, na drugi stani Rodosa pa precej bolj, zato
ti odsvetujem kraje kot so Ixia, Ilaisos…

lp

Sosedovi so bili letos na Rodosu v hotelu ” mediteran ” – preko Kompasa.

So bili izredno zadovoljni, ker je plaža takoj čez promenadno potko in ni zelo oddaljena od mesta, da se ne bi zvečer lahko sprehodil na kak sladoled ali mulc malo poplesat.

Ker ona okreva po operaciji je očitno mesto blizu in vseeno v miru glede počitka. Toliko vem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close