Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice rodos ali zakintos

rodos ali zakintos

se odločamo med tema dvema destinacijama, pa me zanima kje je boljše, lepše..

plaže so lepše na zakintosu. rodos ima pa vse ostalo – lepo mesto (rodos in lindos), dobre avtobusne veze, ni tako angleški (o zakintosu vedno piše samo angleško ZANTE). mogoče je rodos bolj za masovni turizem. oba imata možnosti lepih izletov (zakintos ima modre jame, plažo s potopljeno ladjo).

Bil na Zakintosu in Kosu (ki je baje zelo podoben Rodosu), sicer pa Rodos poznam iz pripovedovanj in slik prijateljev.
Res je težko primerjat. Če ti je do kopanja in lepe narave je Zakintos dobra izbira, če pa želiš še nekaj zgodovine in nekaj tistega grškega pa bolj priporočam Rodos. Oba pa sta si v velikih središčih zabave (Laganas : Faliraki) verjetno precej podobna.

Sam bi verjetno izbral Rodos.

Bila na Rodosu, luškano.
Mimo Falirakija smo se samo peljali – hoteli, lokali, štanti, skratka, brez veze. Sem pa za Laganas na Zakintosu slišala že od parih, da pa pijana angleška mularija tam tako počne, da ni za it tja.

Če mene vprašaš….Zakintos Definitivni odpade!!!!!!
Bili smo na obeh otokih. Rodos je definitivno lepši, bolj urejen, večji, imaš kaj za videt, plaže so po otoku zelo lepe, samo malo iz turističnih centrov je treba.
Na zakintosu (meni osebno) ni bilo niti ene lepe plaže. Edina-čudovita je “znani zaliv tihotapcev”, a kaj ko tja vozi le ladja na kateri moraš bit cel dan, da se lahko kopaš v tem zalivu 1 uro – skupaj z “miljon” ostalimi turisti. Potem pa nadaljuješ izlet z ladjico okrog otoka! To je vse!
Da ne omenim Laganas – turističen center – polen pijane mladine. To pa odlično izkoriščajo CIGANI ki kradejo cele noči – po sobah.
Mladina pušča odprte sobe (balkonska vrata) in ker “mrtvo” pijani spijo, jih cigani ponoči okradejo do maximuma…..
To se je zgodilo tudi nam – v hotelu Avstralija. Vendar mi nismo bili pijani…. Ko sva z možem zaspala, sem nenadoma nakaj zaslišala, se zbudila in poleg postelje – tik ob mojem možu je čepel moški!!! Začela sem vpiti, mož se je zbudil,… takrat je hotel zbežati. V tistem trenutku sem ga zgrabila (pogum ne vem od kod), vendar je na naju z možem potegnil balkonske zavese in sva bila kot v pajčevini. Tako nama je ušel – čez balkon….po požarnih stopnicah, stekel čez dvorišče hotela in via!!!! To je bilo okrog 02h ponoči!!!!
Ko so pritekli iz recepcije (ker so slišali vpitje) so rekli da lahko kličejo policijo, a da oni niso krivi, ker smo spali z odprtimi balkonskimi vrati ( v 4-nadstropju!!!).
Potem nam je še vodič odsvetoval da kličemo policijo, saj bi naslednji dan ves dan preživeli na policiji in nič rešili, saj je njim to že vse znano.
Ukradli so nam pa mobitel (naslednji dan smo šli na izlet, zato smo si na gsm vključili budilko), pa polnilec za kamero in nekaj drobižka EUR. Še dobro da imamo vedno trezorček.
Sliši se skoraj nemožno….pa je!!! Točno tako se nam je zgodilo. In žalostno da niti predstavniki na destinaciji na to ne opozorijo!!!!
Torej – Zakintos…..kar neki – meni najmanj lep grški otok, pa sem bila že na 8mih…..

Izbira je pa tvoja.

srečno

Rodos je čudovit. Veliko je za videti, ima lepe plaže, otok je ozelenel, staro mesto z obzidjem je prekrasno, skratka, ni dvoma – zame je Rodos dosti lepši od Zakintosa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close