Rod jamskega medveda
Še ena navdušenka. Ravno danes videla, da so Učila ponovno izdala prvi del. Kdo je prevedel, mogoče ve katera? Čeprav mi cena ni preveč všeč, razmišljam, da bi si kupila in imela nekoč za vnuke :))) Doma na polici me še čaka 5. del v angleščini, sem pa nekje na netu brala, da avtorica dela na 6. knjigi. Kul 🙂
Prevajalec je isti kot pri prvi izdaji: Iztok Ilich.
Če kupiš po internetu od Učil ali če si član kluba Felix ( ), imaš na ceno knjige 20% popust.
Pa Učila ponavadi vse svoje knjige čez nekaj mesecev izdajo tudi v – cenejši – žepni obliki. Samo, če želiš imeti knjigo za vnuke, so morda trde platnice bolj trpežne.
Plains of Passage oz. Ravnice povratka (4. del, ki ga še ni v slo) se da dobiti v (tako pravi Cobiss):
50087 Knjižnica Prežihov Voranc, Ljubljana NC:1
50088 Knjižnica Šiška, Ljubljana NC:1
50217 Knjižnica Domžale NC:2
50241 Knjižnica Bežigrad, Ljubljana NC:1
50245 Knjižnica Logatec NC:1
50250 Osrednja knjižnica Kranj NC:1
50272 Knjižnica A. T. Linharta, Radovljica NC:2
50274 Občinska knjižnica Jesenice NC:1
50360 Knjižnica Ivana Potrča, Ptuj NC:3
50450 Knjižnica Mirana Jarca, Novo mesto
Vatreni kamni (The Shelters of Stone – 5. del, tudi ni v slo) pa v:
50087 Knjižnica Prežihov Voranc, Ljubljana NC:2
50088 Knjižnica Šiška, Ljubljana NC:2
50217 Knjižnica Domžale NC:4
50241 Knjižnica Bežigrad, Ljubljana NC:2
50250 Osrednja knjižnica Kranj NC:2
50272 Knjižnica A. T. Linharta, Radovljica NC:4
50274 Občinska knjižnica Jesenice NC:2
50360 Knjižnica Ivana Potrča, Ptuj NC:6
50450 Knjižnica Mirana Jarca, Novo mesto NC:2
50531 Kosovelova knjižnica, Sežana
Opis življenja neke deklice, ki izgubi svoje v potresu, odrašča pri neandertalcih, nato jih mora zapustiti in živi en čas sama, dokler ne sreča ljudi – svoje vrste. Špehi, ampak se jih ne smeš prestrašit – tekoče in berljivo napisano, zanimivo je brat o takratnem življenju – kolikor je pač resnično bilo tako. Spoznaš (ali pa si lažje predstavljaš) medsebojne odnose, lov, običaje, obrede,…
Jaz sem se tukaj spomnila na te knjige, ki sem jih požrla v srednji šoli, zdaj so pa spet sedle. Sem na četrtini tretje. Pomaga, če maš mularijo doma na bolniški. :))
Prebrala sem vseh pet knjig. Prve tri so me neverjetno navdušile. Prebrala sem jih že več kot petkrat v zadnjih nekaj letih, v četrti je malo preveč ponavljanja (spominjanja …), peta se tudi ne da primerjati s prvimi tremi, ki so ene izmed mojih naj naj … ljubših.
Upam, da bo šesta nadaljevala tradicijo prvih treh.