ročna prtljaga
>> sam a ni kao fora, da so pri cilindrih leče še posebej jeba?
ja, saj ravno zato imam poltrde (delajo tudi že mehke, ampak imam tako smotan naklon, da na poskusu ni nobena ustrezala – mogoče bi moral še kdaj poskusiti – tehnologija gre naprej)
sam imam zelo dobre izkušnje s Centrom za kontaktne leče na Bledu – si je lastnica vzela čas za meritve in potem sem poskušal z različnimi lečami (po več dni), da sva prišla do zadovoljivega rezultata – načeloma gre pa drugače bistveno hitreje in lažje.
…me zanima kakšno dioptrijo imaš?!? 0,25 ali mogoče 0,5??
jaz imam -4,25 in -4,75, in kot sta povedala MarkoP in marymary je svet resnično drugačen z očali… ker je dioptrija kar dovolj visoka, si lahko predstavljaš kako vidiš svet, ko imaš lečo lepo poležano na očesu ali pa kako z očali, ki so par centimetrov stran od očasa in ne zajamejo celotnega vidnega polja.
smo naredili pravo debato okoli leč…
TISTI, KI NIMATE DIOPTRIJE SE NE ZAVEDATE KAJ IMATE!!!!!
Evo iz prve roke, informacija po začetku vejave novih uredb;
Sem letel z Brnika v v London z Easyjetom. S seboj sem imel fotoaparat, laptop, kup krame…
Na Brniku je bila gužva, ker so imeli odprt samo en prehod, je pa tako, tehniko moraš osebno pokazat, vzeti ven iz potovalke, laptop sem moral celo odpreti. Treba se je sezuti, sleči jakno (tudi če ni nič kovin notri), potem me je pa model še osebno pregledal.
Na poti nazaj enak postopek, le da gre precej hitreje, ko greš skozi carino te še naknadno sezujejo:) imajo pa celo klopco, da to storiš normalno in ne kot nek ilegalec.
Se pravi je zaostreno, toda kljub temu se da in laptop in fotoaparat skozi prinesti (res sem imel s sabo samo dslr, brez dodatne opreme, ampak ok).
Ka se pa tekočin tiče, je pa res – prepovedano je nositi s seboj KAKRŠNOKOLI tekočino! Ampak samo čez pregled na carini.
Ko si že not v terminalu si lahko kupiš vodo ali drugo pijačo in jo vzameš na letalo.
Žejni ne bomo, je pa priporočljivo iti malo prej skozi carino, da se ne zavleče.
LP L
Forum je zaprt za komentiranje.