Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice ročna prtljaga na letalu

ročna prtljaga na letalu

All cabin baggage must be processed as hold baggage and carried in the hold of passenger aircraft departing UK airports.

Passengers may take through the airport security search point, in a single (ideally transparent) plastic carrier bag, only the following items. Nothing may be carried in pockets:

# Pocket-size wallets and pocket-size purses plus contents (for example money, credit cards, identity cards etc (not handbags)

# Travel documents essential for the journey (for example passports and travel tickets)
# Prescription medicines and medical items sufficient and essential for the flight (eg, diabetic kit), except in liquid form unless verified as authentic
# Spectacles and sunglasses, without cases
# Contact lens holders, without bottles of solution
# For those travelling with an infant: baby food, milk (the contents of each bottle must be tasted by the accompanying passenger) and sanitary items sufficient and essential for the flight (nappies, wipes, creams and nappy disposal bags)
# Female sanitary items sufficient and essential for the flight, if unboxed (eg tampons, pads, towels and wipes)
# Tissues (unboxed) and/or handkerchiefs
# Keys (but no electrical key fobs). All passengers must be hand searched, and their footwear and all the items they are carrying must be X-ray screened.”

Po slovensko: pridite goli 🙁

Novice, 10. avgust 2006 11:20, zadnji poseg ob 20:32
Ljubljana – RTV SLO

Zaradi razmer na Otoku poostreni varnostni ukrepi veljajo tudi na Brniku. Varnostniki so posebej osredinjeni na ročno prtljago.

Potniki ročne prtljage praviloma ne smejo vzeti s seboj na letalo, razen denarnic, dokumentov, zdravil, pripomočkov za osebno higieno in podobne nujne osebne prtljage. Varnostniki vsakega potnika natančneje pregledajo, zato se potnike naproša, da se za polet prijavijo dovolj zgodaj.

Na evropskih letih to še ni taka katastrofa, ampak na čezoceanskih letih (10+ ur) pa si res ne predstavljam, kako bi preživela brez ročne prtljage.

Upam, da ti ukrepi ne bodo veljali prav dolgo. Težko si namreč predstavljam, da bi se ločil od svojega fotoaparata…

Pa to velja za vse lete, ali samo za lete iz Anglije v ZDA? Jaz namreč letim Pariz – Buenos Aires in moj let traja 13 ur.. Si predstavljate ves ta čas biti brez ročne prtljage?

Mogoče kdo ve – KAJ PA TEKOČINA ZA KONTAKTNE LEČE?!?!

Ravno sem poslušala po radiu. Za lete po VB in v Ameriko veljejo poostreni ukrepi glede ročne prtljage. Ta je sedaj dovoljena, vendar je zelo omejena glede stvari, ki jih lahko vzameš s sabo. Predvsem ničesar v tekočini oz. gelu (šamponi, …). Dovoljena je le hrana in pijača za dojenčke, pod pogojem, da jo starši poskusijo ob pregledu.
Za let pariz-buenos aires pa je najbolje, da kontaktiraš letalsko družbo. Mislim, da se bodo ukrepi sčasoma omilili, tako da pogosto spremljaj novice.

Ekola, pa še link

Ja, tudi jaz upam, da je tole le med “bushisti” in da ne bo dolgo trajalo.
Kaj mi pomagajo kontaktne leče brez tekočine – haloooooo
Da ne govorim, da s seboj vlačim kar nekaj kg foto opreme in me kar srh spreleti, da bi moral vse te stotine (hmmm-tisoče) EUR dati v prtljago, ki jo mečejo naokrog in sem ter tja tudi za vekomaj izgubijo.

ja baje velja to predvsem za lete iz uk.
ampak nikoli ne veš.

kar se pa tiče leč: rajši jih ne vzemi na avion, vsaj meni ekstremno ne paše avionski suh zrak, sploh na dolgih poletih so leče čisto sranje…

v petek sem se vrnila iz namibije, let iz Windhoeka do Munchna…v ročni prtljagi z ruzakom, manjšo torbico in še vrečo iz duty free-ja, kjer sem porabila zadnje dolarje, pa ni blo nobene panike, niti v Windhoeku, niti v Munchnu…sicer smo šli potem z avtom domov, tko da ne bi vedla kako je na Brniku.. lp

katja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close