Robin Wiiliams
Neznanja ?
Kako pa prideš do znanja o smrti ?[/quote]
kdo govori o znanju o smrti? poenostavljaš kot goldfishova…..govorim o strahu pred smrtju, o strahu pred minljivostjo…le ta izvira iz neznanja..pa ne osmrti….iz življenja…[/quote]
In kakšno znanje ali prepričanje rabiš, da te ni strah smrti ?
Pri samomoru pa ni stvar v tem, da svobodno končaš žilvjenje in se potem sklicuješ na neko svobodo, ampak v tem, da “svobodno” končaš trpljenje.
Če bi resnično imel pravo svobodo, bi vsak končal trpljenje, ne pa življenje.
Resnično svoboden je tisti, ki je srečen, zadovoljen in zdrav. In takšen ne bo delal samomora.
Lahko kdo v enem ali dveh stavkih pove bistvo ?
Komentar iz 24 ur
“Žalostno! Naj počiva v miru. Bil je izreden igralec in najbrž je slehernega od nas nekajkrat spravil v smeh ali vsaj dobro voljo. Se mi pa poraja večno vprašanje, ko berem te silne belede sožalja, obžalovanja, objokovanja…. kolegov in prijateljev….., kje so bili dokler je bil živ ??? Če bi mu vsak to povedal ali dal vedeti, če bi se pogovoril z njim, spil kavo z njim…. pred mesecem, pred tednom, včeraj…. do tega verjetno ne bi prišlo. Ljudje smo danes preveč sami. Zaprti sami vase.”
Sem gledala eno slikco, na 24 ur, najbrž zadnjo, ki je bila posneta pred njegovo smrtjo (vsaj kjer je v javnosti). In na tej sliki mi deluje skrušen, pogled usmerjen v tla (ali pa nekam v svoje trpljenje), usta rahlo ukrivljena navzdol, drža sključena kot da nosi težko breme, star, prestar, tak, da se ti zasmili.
Ne vem, ko razmišljam o njegovem samomoru, nekako dobim asociacijo na zadnjo tekmovalno vožnjo v slalomu Bojana Križaja. Se ga še spomnite, kdor se ga. Tik pred koncem odpeljane vožnje, pred ciljem, ko še zdanjič da vse od sebe, je celo blizu rezultata, da bi lahko stopil na stopničke, on sestopi iz proge, si odpne smuči in odkoraka skozi cilj.
Ni isto kot samomor, vem, vendar je stvar izbire, dejanje kot izraz priznanja kdo si, kje si, in da je čas za spremembo. V svojih življenjih pač vsi stojimo, vedno znova in znova, pred dejstvi, da je potrebno nekaj spremeniti, nečemu se odreči in nekaj pridobiti.
Jaz bi mu poslal sms, pa mi nikoli ni poslal svoje cifre. Verjamem, da je imel dovolj bližnjih, ki so mu to pokazali tako, da so smejali njegovim šalam.
Kaj pa zanemarjenje zdravja (kajenje, alkoholizem, nezdrava hrana) in iskanje adrenalina v tveganih športih, divjanje po cesti ?
Iz tvoje perspektive je res. Iz perspektive nekoga, ki je obupal, pa je smiseln.[/quote]
Če tako gledaš, potem se ljudje res ubijajo na različne načine, z različnimi postopki. Meni je vseeno. Vsakemu lahko priskrbim vozni red vlakov.
Mja, v tem primeru je res izpadel drekač. 25 letno hčerko pustil na cedilu :
http://www.businessinsider.com/zelda-williams-releases-statement-2014-8
Lahko bi ti o njemu kaj napisal, namesto da stokaš, da bi šel potem lahko po njegovi poti. 😉
Mja, v tem primeru je res izpadel drekač. 25 letno hčerko pustil na cedilu :
http://www.businessinsider.com/zelda-williams-releases-statement-2014-8%5B/quote%5D
Kaj misliš, da so vsi tako nesamostojni pri 25-tih, kot (da ne bom rekel kdo)?
Kaj pa, če ji je bil, kot tak (depresiven) prej ovira, kot pa opora?
Forum je zaprt za komentiranje.