Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Robin Wiiliams

Robin Wiiliams

Seveda je . Zame je to v 99% strahopetno dejanje.
Saj konec koncev….umreti zna vsak. Živeti pa očitno ne.[/quote]
napaka…vsakdo, ki se rodi, živi in tudi umre….ampak rojstvo ni stvar naše odločitve, smrt pa je lahko….[/quote]

Aha. Torej, če se sam “odločiš” za smrt, jo “premagaš”?
Pa se zavedaš, da je to samo še ena iluzija (poleg religij in drugih orodij) , ki ti v končni
fazi pomaga umreti?
To je samo še ena od “varnostnih odejic”, ki te loči od velike praznine….

In začnem priznavati samomor kot obliko izhoda, ko nekomu postane “dolgčas”? Ne hvala. Začni ceniti življenje.[/quote]
res si površna, samomor je najvišja manifestacija osebne svobode…sam odločiš kdaj in kako boš umrl…s čim lahko bolj počastiš življenje kot z smrtjo po lastni izbiri?[/quote]

Kaj še tebe zadržuje na zemlji?

Hočeš rečt, da na neki točki človek spozna, da ni minljiv oziroma da smrt ne pomeni konec obstoja?[/quote]
kaj pa ti misliš? se zavedaš absurdnosti tvojega odgovora?[/quote]
Meni se sploh ne zdi absurden. Sam si rekel, da se nekateri bojijo življenja, prav tako pa tudi smrti. Zakaj se ne bi mogel enega od tega bati bolj, kot drugega?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

napaka…vsakdo, ki se rodi, živi in tudi umre….ampak rojstvo ni stvar naše odločitve, smrt pa je lahko….[/quote]

Zakaj bi se odločil za smrt? To je beg, če še ne veš, v kolikor sam posežeš in končaš.[/quote]
Saj tudi, če te lovi norec s sekiro, ponavadi bežiš pred njim. Ali beg ni upravičen? Človek lahko beži in s tem pride na lepše. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Zakaj bi se odločil za smrt? To je beg, če še ne veš, v kolikor sam posežeš in končaš.[/quote]
Saj tudi, če te lovi norec s sekiro, ponavadi bežiš pred njim. Ali beg ni upravičen? Človek lahko beži in s tem pride na lepše. :)[/quote]

Napisala sem točno določene okoliščine in to je, da narediš sam svoj konec.

Neznanja ?
Kako pa prideš do znanja o smrti ?[/quote]

Preberi knjigo:
A. P. Kezele,

Življenje-smrt-življenje……………pa ti bo zadava bolj jasna.

Pa se zavedaš, da je to samo še ena iluzija (poleg religij in drugih orodij) , ki ti v končni
fazi pomaga umreti?
To je samo še ena od “varnostnih odejic”, ki te loči od velike praznine….[/quote]
ne, samomor je zgolj odraz svobodne odločitve, enako kot si se ti odločila ,da ne kadiš, da ne živiš nevarno, o tem vseskozi govorim, svoboden si,če sam odločaš o sebi….je pa zanimivo skela, zagovarjaš splav in evtanazijo,torej ne zavračaš misli o samomoru poplnoma…čeprav splav ..to presliši, tam drugi odločajo …
o kakšni iluziji govoriš? kaj ima s tem religija? religija pač ni odraz človekove svobodne volje, zgolj polaganje svoje usode v roke nekega jeznega boga, ki bo po smrti odločil o tvoji usodi…
velika praznina nas obdaja, od tam nas loči le tanka odejica nad nami…se poplnoma strinjam s tabo:)

res si površna, samomor je najvišja manifestacija osebne svobode…sam odločiš kdaj in kako boš umrl…s čim lahko bolj počastiš življenje kot z smrtjo po lastni izbiri?[/quote]

Kaj še tebe zadržuje na zemlji?[/quote]
delo ki še ni opravljeno, kaj pa drugega?

Kaj še tebe zadržuje na zemlji?[/quote]
delo ki še ni opravljeno, kaj pa drugega?[/quote]

Kdaj se ustaviš in si ne naložiš več dodatnega dela?

delo ki še ni opravljeno, kaj pa drugega?[/quote]

Kdaj se ustaviš in si ne naložiš več dodatnega dela?[/quote]
na to pa trenutno nimam odgovora, Wiliams je očitno prišel do te točke, ko je sam rekel, dosti je, nekatere pa postavi pred dejstvo smrt sama….moraš vedeti, pokoplišča so polna ljudi, ki so imeli same sebe za nenadomestljive…za čas življenja seveda

Kdaj se ustaviš in si ne naložiš več dodatnega dela?[/quote]
na to pa trenutno nimam odgovora, Wiliams je očitno prišel do te točke, ko je sam rekel, dosti je, nekatere pa postavi pred dejstvo smrt sama….moraš vedeti, pokoplišča so polna ljudi, ki so imeli same sebe za nenadomestljive…za čas življenja seveda[/quote]

Človek je narejen za življenje, zato ne boš nikoli poiskal odgovora na moje vprašanje.

fazi pomaga umreti?
To je samo še ena od “varnostnih odejic”, ki te loči od velike praznine….[/quote]
ne, samomor je zgolj odraz svobodne odločitve, enako kot si se ti odločila ,da ne kadiš, da ne živiš nevarno, o tem vseskozi govorim, svoboden si,če sam odločaš o sebi….je pa zanimivo skela, zagovarjaš splav in evtanazijo,torej ne zavračaš misli o samomoru poplnoma…čeprav splav ..to presliši, tam drugi odločajo …
o kakšni iluziji govoriš? kaj ima s tem religija? religija pač ni odraz človekove svobodne volje, zgolj polaganje svoje usode v roke nekega jeznega boga, ki bo po smrti odločil o tvoji usodi…
velika praznina nas obdaja, od tam nas loči le tanka odejica nad nami…se poplnoma strinjam s tabo:)[/quote]

O evtanaziji sem povedala, ja. Res ne vidim potrebe se matrat, umirat v bolečinah cele
mesece…tukaj sem napisala, se mi zdi zadeva umestna.

Govorim o iluziji — prividu svobode. Ti se oklepaš iluzije, da sam odločaš o svoji smrti.
Ker pa je golo in surovo dejstvo, da v končni fazi o tem ne moreš odločat (ne moreš se
recimo kontra odločiti, da NE BOŠ umrl)….je to zgolj iluzija.
Ljudje smo zelo inovativni, ko si pomagamo umreti -. religijo sem dala kot primer te
inovativnosti….poglej ves ta cirkus, ceremonije, knjige, verovanja….vse zato, da si lahko
rečeš “oh, mogoče pa ne bo še konec vsega”. ..ne jezni bog, ampak obljuba “večnega
življenja”, nečesa po smrti, obljuba, da praznina ne bo tako prazna….

skelati zdaj govoriš o tem, kako prelisičiti smrt….sem se o rojstvu sam odločil? nisem….se lahko odločim, da ne umrem…seveda se ne morem, se lahko odločim kdaj in kako bom umrl….to pa lahko…..če ti bo lažje, vzemi to kot evtanazijo, ampak je tu kavelj, namreč, ti jemlješ evtanazijo kot zasilni izhod, ko boš (pa ti želim da se ti to ne zgodi) pritisnjena ob zid…pa vseeno, je večno življenje le iluzija? mar res? kot mi je znano imaš otroke, torej si si na nek način že zagotovila življenje po smrti,,,,vsaj dokler živijo tvoji otroci in če bodo oni imeli potomce …

Bedarija.

na to pa trenutno nimam odgovora, Wiliams je očitno prišel do te točke, ko je sam rekel, dosti je, nekatere pa postavi pred dejstvo smrt sama….moraš vedeti, pokoplišča so polna ljudi, ki so imeli same sebe za nenadomestljive…za čas življenja seveda[/quote]

Človek je narejen za življenje, zato ne boš nikoli poiskal odgovora na moje vprašanje.[/quote]
mislim, da si se zmotila in si hotela napisati, da je človek narjen( ustvarjen ) za delo? življenje je posledica stvaritve, delo pa je smisel življenja? to misliš?

ko prpode vse ostalo začneš z žalitvami? si pa predvidljiva)))

Človek je narejen za življenje, zato ne boš nikoli poiskal odgovora na moje vprašanje.[/quote]
mislim, da si se zmotila in si hotela napisati, da je človek narjen( ustvarjen ) za delo? življenje je posledica stvaritve, delo pa je smisel življenja? to misliš?[/quote]

Ne. Govorila sem o prvobitni podobi in to je, da z rojstvom dobiš dar življenja. Kaj kdo naredi iz tega, ali bo delal ali se predal ležernosti, je njegova odločitev. Ampak še vse spada pod “dihanje”, življenje.

In kaj imaš potem od tega, ko si že pod zemljo ?

Ne, ne govorim o tem, kako prelisičiti smrt, ampak kako se sprijazniti z njo, brez iluzij, verovanj,
reinkarnacije in blablabla….vseh obramb, ki smo si jih izmislili.
O rojstvu se seveda nisi sam odločil, pa kakor bi me rad prepričal v nasprotno, tudi o smrti se ne
boš. Umrl BOŠ, pika. Mogoče se lahko odločiš kdaj , kaj več pa ne, se strinjaš?
Vse ostalo nakladanje o večnem življenju je pa samo to – nakladanje. Kakšno življenje po smrti,
kakšni potomci potomcev….lari fari. Žal.

ko prpode vse ostalo začneš z žalitvami? si pa predvidljiva)))[/quote]

To je moj “vzdihljaj, nikakor ne želim žaliti. Razmišljam…boš otroke tudi vzel s sabo, ko se boš odločil za svoj konec? Če si že dal življenje, ga lahko vzameš?

Ne, ne govorim o tem, kako prelisičiti smrt, ampak kako se sprijazniti z njo, brez iluzij, verovanj,
O rojstvu se seveda nisi sam odločil, pa kakor bi me rad prepričal v nasprotno, tudi o smrti se ne
Vse ostalo nakladanje o večnem življenju je pa samo to – nakladanje. Kakšno življenje po smrti,
kakšni potomci potomcev….lari fari. Žal.[/quote]
zakaj bi se sprijznil z nečem kar je golo dejstvo? lahk se sprijaznim s tem, da ej danes dež, da bom umrl je pa neizpodbitno dejstvo, sploh ne govorim o tem, govorim o tem, (tja se zdaj tudi ti že rahlo nagibaš), da s samomorom sam odločiš kdaj boš umrl in v tem je bistvo svobodnega odločanja, zadosti mi je da se lahko sam odločim..ne pa da sem prisiljen v to ( kar je dejansko evtanazija)……tvoji potomci nimajo tvojih genov? ti jih je štorklja prinesla?)))

ko prpode vse ostalo začneš z žalitvami? si pa predvidljiva)))[/quote]

To je moj “vzdihljaj, nikakor ne želim žaliti. Razmišljam…boš otroke tudi vzel s sabo, ko se boš odločil za svoj konec? Če si že dal življenje, ga lahko vzameš?[/quote]
govorim o prenosu genov in v vsakem od nas se skriva zapis prednikov s tem prenašamo lastnosti nekoga iz generacije v generacijo bučka))
tisto zadnje pa verjamem, da ti je ušlo nenamenoma

kakšni potomci potomcev….lari fari. Žal.[/quote]
zakaj bi se sprijznil z nečem kar je golo dejstvo? lahk se sprijaznim s tem, da ej danes dež, da bom umrl je pa neizpodbitno dejstvo, sploh ne govorim o tem, govorim o tem, (tja se zdaj tudi ti že rahlo nagibaš), da s samomorom sam odločiš kdaj boš umrl in v tem je bistvo svobodnega odločanja, zadosti mi je da se lahko sam odločim..ne pa da sem prisiljen v to ( kar je dejansko evtanazija)……tvoji potomci nimajo tvojih genov? ti jih je štorklja prinesla?)))[/quote]

Eh, zame je zelo majhna tolažba (če sploh – ne, v bistvu sploh ne) če lahko odločam KDAJ
bom umrla. Tok mi pa svoboda spet ne pomeni, da si bom šla krajšat ta že tako kratek cajt
samo zato, da bom lahko rekla, “ah Qurc, sem pa le svobodna”…
In kaj za boga milega imam jaz od nekih genov, ki bodo obstajali po meni? Saj bo obstajala
tudi materija, po meni …najprej trda, pol zdrizasta, pol mal prašna…pa kaj pol?
Če ni moje zavesti, ki to vse dojema?

saj se razumeva skela…tudi ko se ne))

Ko smo že ravno pri samomoru, en zanimiv link na temo. Nisem še pogledal, ampak ga še bom. Od TEDx-a nastopi bi pa sicer naj bili nasploh dobri.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close