Robin Wiiliams
Ma ja. Jaz ne sodim in ne opravičujem….ampak tvoj razlog “saj je bil že 63 let star in ga
ni škoda” je pa precej mem…se ti ne zdi?
On je bil zelo tipičen primer “mlade duše”, večnega pubertetnika….pač, imel je demone
in so zmagali.
Da ga pa ne bi bilo škoda?Zato ker otroci pa itak umirajo? Ta logika pa meni ne gre….
Vsakega je škoda, takega, ki je toliko dajal, pa še malo bolj, kot drugih…vsaj jaz mislim
tako…
[/quote]
Ma ja. Jaz ne sodim in ne opravičujem….ampak tvoj razlog “saj je bil že 63 let star in ga
ni škoda” je pa precej mem…se ti ne zdi?
On je bil zelo tipičen primer “mlade duše”, večnega pubertetnika….pač, imel je demone
in so zmagali.
Da ga pa ne bi bilo škoda?Zato ker otroci pa itak umirajo? Ta logika pa meni ne gre….
Vsakega je škoda, takega, ki je toliko dajal, pa še malo bolj, kot drugih…vsaj jaz mislim
tako…[/quote
med mojim in tvojim zapisom je velika razlika skela, on je izbral po lastni volji smrt…palestinski, iraški in ostali otroci pač ne….poglej kakšno sebično stališče si zavzela…njega je škoda ker je toliko dal, otrok pa ne (ker niso dal nič?) ..skela, saj niso mogli…..ubili so jih pri 1….2 ..5 letih…ponavljam on se je sam odločil za smrt in to je za pozdravit, ne za obžalovat
lej, preskoči lastno samovšečnost in samozaverovanost ….. se ti bo odprl nov svet[/quote]
In začnem priznavati samomor kot obliko izhoda, ko nekomu postane “dolgčas”? Ne hvala. Začni ceniti življenje.[/quote]
res si površna, samomor je najvišja manifestacija osebne svobode…sam odločiš kdaj in kako boš umrl…s čim lahko bolj počastiš življenje kot z smrtjo po lastni izbiri?
In začnem priznavati samomor kot obliko izhoda, ko nekomu postane “dolgčas”? Ne hvala. Začni ceniti življenje.[/quote]
res si površna, samomor je najvišja manifestacija osebne svobode…sam odločiš kdaj in kako boš umrl…s čim lahko bolj počastiš življenje kot z smrtjo po lastni izbiri?[/quote]
Tle se pač ne bova strinjala, pa tudi ne vidim, zakaj bi se?
Zame je samomor vedno beg….vdaja in ne zmaga. Opravičljiv je pa glede na to, pred čem
bežiš….
res si površna, samomor je najvišja manifestacija osebne svobode…sam odločiš kdaj in kako boš umrl…s čim lahko bolj počastiš življenje kot z smrtjo po lastni izbiri?[/quote]
Tle se pač ne bova strinjala, pa tudi ne vidim, zakaj bi se?
Zame je samomor vedno beg….vdaja in ne zmaga. Opravičljiv je pa glede na to, pred čem
bežiš….[/quote]
skela ali kadiš? se ukvarjaš z nevarnimi športi, prekomerno piješ?
Če je samomor posledica začaranega kroga bolečin, bolezni in podobno…Potem je tu težko govoriti o svobodni odločitvi.
To so tudi primeri počasnega samomora.
Ne, ne in ne.[/quote]
pa ti sploh živiš?:))) kakorkoli že, zavračenje samomora je odraz človekovega strahu pred smrtjo, le ta pa izhaja iz neznanja ….[/quote]
Ma dej no dej.
Jasno, da me je strah pred smrtjo, če ti misliš, da tebe ni, si pač v fazi zanikanja…In Iz
neznanja to izvira? Pa ne bi delil z nami ubogimi smrtniki tega silnega znanja, ki te tako
visoko dviguje nad nas?
Samomora pa ne zavračam iz tega razloga imam dovolj drugih:
– prvič se mi zdi brez veze, ITAK boš umrl (te noben ne vpraša a bi al ne bi) a ne bi
raj izkoristil danega do konca (tle mal moja šparovnost ven tolče 🙂
– drugič pustiš za sabo razdejanje….sem videla otroke, ki so na ta način izgubili starša..
NIKOLI ne prebolijo, to je veliko huje, kot če starša izgubiš “normalno”
– tretjič ne vidim situacije, ko bi bilo dovolj hudo, da grem. Izjema je huda bolezen z zelo
mučnim in bolečim umiranjem, takrat je to dejanje usmiljenja s samim sabo
Tolk o tem, kar se pa Robina tiče….depresija, alko in droge so pokopale ogromno ljudi.
Reš škoda, da je moral biti med njimi…
Neznanja ?
Kako pa prideš do znanja o smrti ?[/quote]
kdo govori o znanju o smrti? poenostavljaš kot goldfishova…..govorim o strahu pred smrtju, o strahu pred minljivostjo…le ta izvira iz neznanja..pa ne osmrti….iz življenja…[/quote]
Hočeš rečt, da na neki točki človek spozna, da ni minljiv oziroma da smrt ne pomeni konec obstoja?
Samomor pa ni odraz strahu pred življenjem? :)[/quote]
seveda ne, večina strahopetcev je še vedno živih, je tako Marko?[/quote]
Verjetno res, ampak se bojijo česa drugega, ne življenja samega. Razen, če se bojijo življenja, smrti pa še bolj. 🙂
kdo govori o znanju o smrti? poenostavljaš kot goldfishova…..govorim o strahu pred smrtju, o strahu pred minljivostjo…le ta izvira iz neznanja..pa ne osmrti….iz življenja…[/quote]
Hočeš rečt, da na neki točki človek spozna, da ni minljiv oziroma da smrt ne pomeni konec obstoja?[/quote]
kaj pa ti misliš? se zavedaš absurdnosti tvojega odgovora?
Neznanja ?
Kako pa prideš do znanja o smrti ?[/quote]
Mene ni strah smrti. Občudujem pa življenje. Smrt bo počakala name, se mi ne mudi.
Seveda je . Zame je to v 99% strahopetno dejanje.
Saj konec koncev….umreti zna vsak. Živeti pa očitno ne.[/quote]
napaka…vsakdo, ki se rodi, živi in tudi umre….ampak rojstvo ni stvar naše odločitve, smrt pa je lahko….[/quote]
Zakaj bi se odločil za smrt? To je beg, če še ne veš, v kolikor sam posežeš in končaš.
Forum je zaprt za komentiranje.