Najdi forum

Robec

V dar sem dobila roman Robec avtorice Brigitte Kronauer, ki je prejel nagrado vilenica 2004. Ker zdaj res nimam časa za branje – menda tretjič v življenju – me zanima vaše mnenje: ali jo gre vreči v počitniški kufer (ima trde platnice, he he)?

Knjigo kljub vsemu toplo priporočam: ni ravno zlahka berljiva, a se izplača. Nekako me je ganila, kot bi se reklo: junak brez posebnosti, a prav zato neverjetno poseben.
Sijajna knjigica o prijateljstvu in še marsičem.

Ravno včeraj sem jo dobila v dobesedno izropani knjižnici. Pa sem se spomnila na tvoj post in si jo sposodila. V petek grem na morje, pa bom videla. Upam na najboljše.

@Bralka: Upam, da ti bo Robec znesel, saj ni ravno počitniško čtivo, je pa kalorična knjiga. Pred kakim dnevom se je vanjo strastno zagrizel mož in ga je tudi nemudoma pritegnila, čeprav je pri knjigah, kot pravi sam, fundamentalističen izbirčnež – in to je kar ustrezna oznaka, verjemi 😉

Hehe, tudi jaz grem v petek ali soboto na morje in sem danes kako urico prebila v enako izropani knjižnici – na policah Mestne knjižnice v LJ so vsake toliko zijale polmetrske praznine. No, vseeno se je še marsikaj našlo, tako da sva zlahka napolnila kar precej prostorno vrečko KOŽ. Seveda v knjižnici najbrž ni skoraj nobenega od trenutnih hitov, to pa seveda nikakor ne pomeni, da ni najti nobene zanimive knjige. Morda jih človek tako še laže najde 🙂

New Report

Close