Roadtrip v sosednje drzave
Pozdravljeni!
Torej s prijatelji mamo plan usekat en roadtrip v sosedne drzave. V planu mamo ta vikend in sicer 500km v eno smer. Sedaj me pa zanima kaj kej priporocate? V katerih mestih bol ali manj poznanih ste bili? Dobri poceni hosteli?
Zanekat ste gibljemo okoli Italije kjer bi se pelali cez Passo Stelvio. Ali pa kaksen Linz Avstrija pa nato Munchen in nazaj domov. Mogoce tudi Budimpesta.
Vecinoma smo se drzali Portoroza sedaj smo se odločili da gremo malo v svet tako da kakoršnakoli informacija pride prav.
Lep pozdrav!
Odvisno, kaj vas zanima. Velika mesta in znamenitosti (katere?), pokrajina, narava…
Budimpešta je fajn za kakšna dva dneva pa malo okoli Balatona, vasica Tihany, termalno jezero Heviz…
V Avstriji je ogromno za videt. Že samo Dunaj – jaz se vračam že leta, bila najmanj 10x tam, bi šla komot vsako leto za par dni. Pa en kup manjših mestec ob Donavi (če ste kolesarji, je tam super kolesarit), avstrijska jezera so krasna (Hallstättersee, Mondsee, Wolfgangsee in tam okoli, pa bližje Osojsko, Vrbsko…). Tudi Salzburg z okolico je luštno mestece, tam blizu imaš rudnik soli pa zraven v Nemčiji Orlovo gnezdo v Berchtesgadnu – Nemčija, Königsee, Ludwigove gradove na Bavarskem, če vas to zanima, Chiemsee, München…
Še bolj neizčrpna zakladnica je pa zame Italija. Že od Udin proti Trevisu je kup lušnih vasic, pa Treviso, Benetke z otočki, Padova, Vicenza, Ferarra, Modena, Mantova, Ravenna (tu je Mirabilandia, če vas to zanima, pa malo naprej pri Riminiju Italia in miniatura, pa San Marino), tudi Toskana je v radiju 500km (no del je malce dlje), potem Cinque Terre, pa bolj proti severu še Parma, Verona, pa jezera Maggiore (z Boromejskimi otoki), Como, Garda…
Bo dovolj idej za nekaj let? Midva sva vse tole obdelovala kakšnih 20, v krajših ali daljših izletih in potepanjih. S hostli nimam izkušenj, ker večinoma potujeva s šotorom, včasih, za par dni, pa se kar tako, na slepo, kam zapeljeva in poiščeva prenočišče na licu mesta, se po kakšnih vaseh in manjših krajih zmeraj najde kaj ugodnega.
V glavnem, kamorkoli greš, se zmeraj najde kaj zanimivega. Najbolje je čimmanj komplicirat in načrtovat ter se prepustit trenutnemu navdihu na takih potepanjih, kamor te pač zanese pot. Vsaj meni je tako najlepše in najbolj zanimivo. Če te pa kaj konkretnega zanima, pa vprašaj 😉
Forum je zaprt za komentiranje.