Roadtrip do Francije
Živjo, z družino se konec avgusta odpravljamo v Francijo – v mestu, 70 km JV od Pariza imamo prijatelje, ki jih gremo obiskat. Oni nas bodo tudi z metrojem peljali v center mesta, tako da to imamo urejeno.
Zanima me le za pot tja. Gremo z avtom, čeprav vem, da se najdejo zeloooo poceni letalske karte iz bližnjih letališč, a mi želimo še malo kaj videt ali pa vsaj doživet. Zanima me, če ima kdo kake izkušnje – za tja imamo splanirano pot čez Munchen in Strasbourg, za nazaj pa ne vemo, če bi šli skozi Italijo (baje, da so cestnine sploh po tej cesti do Slo noro drage), da bi šli po drugi poti.
Če ima pa kdo čas, bom pa vesela tudi kakega predloga, kaj se poleg največjih znamenitosti, seveda, splača ogledati v Parizu 🙂
Hvala za vsako informacijo
Odvisno, koliko časa imate na razpolago, seveda tudi od financ, pa kaj vas zanima …
Na poti tja, če ne nameravate it direkt, se lahko malo ustavite v Augsburgu, Ulmu (znamenita katedrala), Strasburg je lušno mesto … Pa še kaj se najde. Magari vmes prespite in greste bolj “na easy”.
Če imate čas, si greste po obisku Pariza lahko ogledat še par gradov na Loari, med Orleansom in Toursom jih je kar nekaj, ni sicer to pot nazaj, ampak je vredno it pogledat. Potem pa iz Toursa čez Bourges in Lyon proti Alpam, Annecy ob jezeru je krasen, potem pa še do Chamonixa, kjer se lahko z najvišjo evropsko gondolo zapeljete na Mt. Blanc, pa preko Torina in Milana domov. Tudi v Italiji je na tej poti veliko za videt. Ja, cestnine v Italiji so kar, tudi po francoskih avtocestah, ampak to je pač treba vzeti v zakup, če hoče človek kaj sveta videt.
Sama se vsakega potovanja lotim tako, da odprem zemljevid, pogledam, kje se imamo namen vozit, kaj bi bilo kje za videt, itak imaš zdaj več ali manj vse na internetu, pa se da že od doma marsikaj zanimivega odkriti.
Za Pariz vam bodo pa že prijatelji povedali, kako in kaj.
Forum je zaprt za komentiranje.