Rjavi sladkor
Pri nas doma radi uporabljamo rjavi sladkor ampak kaj ko je tako pregrešno drag! Zanima me, kje ga kupujete in katere znamke? Kakšna je cena? V naših lokalnih trgovinah se cena ene in iste znamke rjavega sladkorja (npr. 1kg) giba v razponu od 500 pa tudi do 900 SIT, kar se mi zdi odločno preveč. Kako je s tem pri vas?
Draga Karmen,
vsi rjavi sladkorji, ki kaj veljajo, to pomeni, da so resnično pravi in ne pobarvani beli, so na žalost dragi. Čeprav bi po “gospodinjski logiki” morali biti cenejši, ker imajo s predelavo manj dela. Vendar so običajno ti sladkorji trsni in ne iz sladkorne repe, ter cena očitno sovpada s količino vsebnosti sladkorja v trsu.
V naši družini ga že mnoga leta uporabljamo, ker ima za zdravlje (kot veš tudi sama) veliko prednost, za zaradi ohranjenih vitaminov in mineralov, pa nescaffe in ostale zadeve imajo z rjavim sladkorjem žlahtnejši okus.
Sama ga kupujem v trgovini uvoznika večine teh sladkorjev v trgovini Prema na Gregorčičevi v Ljubljani, kjer imajo tudi ostale ultra zadeve v smeri zdrave prehrane. Cene so nekaj nižje kot drugje.
Potem Billington’s sladkor, ki ga uvaža Emba in ga prodajajo v Mercatorju. Spar pa ima občasno kakšen rjavi sladkor na ceni dneva in tudi pride kar cenejši. Kadar najdem kaj ugodnega, pač nakupim malo več. Tudi v Leclercu se najde malo ceneje.
Upam, da sem ti kaj pomagala in ti želim vse najlepše.
Blanche.
Blanche najlepša hvala,
sama že kakšna 3 leta uporabljam Billingtonov trsni sladkor. In res je, drži – Nescaffe je z njim najboljši. V trgovino Prema se bom res odpravila, ker kupujemo veliko njihovih uvoženih izdelkov zdrave prehrane. Kje je to na Gregorčičevi oz. kje je Gregorčičeva v LJ, ker nisem iz LJ?
Draga Karmen,
oprosti, ker ti tako pozno odgovarjam, vendar zaradi pomanjkanja časa nisem bila nič na forumih.
Trgovina Prema se nahaja na Gregorčičevi 9. Najlaže boste prišli do nje tako, da parkirate na parkirišču Kongresnega trga (pri Sidru), nato se pri semaforju nasproti Drame napotite čez cesto. Ko pridete čez cesto, greste levo, mimo izložbenih oken Drame še naprej in mimo izložbe Volnine trgovine. Na koncu izložbe Volne zavijete desno in če pogled usmeriš nasproti na levo stran ulice je prva trgovina nasproti Prema, (malce umaknjena noter), naprej je še Barsos … Ni težko najti.
Uživala boš v prijazni energiji trgovine in v veliki izbiri. Moj sin je zelo navdušen nad bio lizikami brez dodanega sladkorja (niti umetnega), ker pravih lizik ne sme.
Še nekaj. Glede na to, da tudi ti uporablajš sojino mleko, kaj meniš o odkritju, da je v sojinem mleku Vitaquell 0,1% genetsko spremenjene soje. Sama sicer v glavnem uporabljam Sojegen plus mleko v prahu za dojenčke, vendar tudi zgoraj omenjenega veliko za pudinge itd..
Prav lep pozdrav in želim ti lep dan. Blanche
Forum je zaprt za komentiranje.