Najdi forum

rjavi riž

Kje kupujete rjavi riž (Ljubljana) in katerega bi priporočili? Da bi bil dober za kake rižote.

Hvala vnaprej za odgovore in lep pozdrav!

Jaz sem zadovoljna z rižem parboiled od Špara.

Jaz sem preizkusila že nekaj znamk, od začetka sem izbirala rjavi riž, na katerem je pisalo, da je sorte basmati – tak mi je najbolj všeč. Zdaj pa izbiram riž od Balija (zdi se mi, da je ameriški, ne vem). Meni je všeč, tako tisti navadni (dolgozrnati) beli kot rjavi Balijev riž.
Lp.

Kupujem ga v Mercatorju, je pa na tistih policah, kjer imajo hrano za diabetike oz. biohrano ( recimo na Bavarskem dvoru ).

Meni se zdi najboljši Basmati himalajski riž, malce je sicer dražji, je pa izdatnejši in mnogo bolj okusen. Dobiš ga verjetno v vseh trgovinah z bio hrano v Lj, verjetno pa tudi v Merkatorjevem hipermarketu, saj sem ga že kupila v Merkatorju izven Lj

Naja

Naši pa ne marajo rjavega riža.Mogoče bi ga morala narediti kako drugače. Ali ga je potrebno skuhat posebej in ga potem sprat. Prosim za kakšno idejo. LP

PS, Ali se bomo mogoče pač morali navadit na drugačen okus. Belega imamo sicer zelo radi in ga porabimo kar veliko, kot prilogo, narastek ali kot rižoto.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close