Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika rižota z repki kozic – prosim pomoč!!!

rižota z repki kozic – prosim pomoč!!!

Dragi velekuharji!

Čez vikend imam namen pripraviti rižoto z repki kozic (sicer sem jo že nekajkrat delala), pa so se mi repki vedno skrčili na velikost graha…

Kako takšno rižoto pripravite vi?

Rada bi takšno bolj “mokro” z zares izdatnim okusom po morju.

Hvala za namige in lp

Nika

Nika, predvsem se repkov ne sme dolgo kuhati. Jaz sem se navadila, da olupljen in na koščke narezan paradižnik in strt česen dam na hladno olje (tako piše Babi) in pustim pokrito na majhnem ognju, da se počasi zduši, solim in čisto na koncu dodam repke, ter le še dobro prevrem. Ponavadi dodam še malo smetane. Riž za to rižoto skuham posebej in takoj, ko je kuhan zmešam z omako in pustim še cca. 10 min. pokrito stati.
Pozdravček!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hej,Nika! Tudi jaz sem bila vedno razocarana nad repki(mislim zamrznjenimi),ki so kar nekam zginili in rizota brez okusa.Odkar je ribarnica zalozena tudi s svezimi jadranskimi kozicami,kupujem te in jih naredim kar cele z oklepom,saj ima oklep najizrazitejsi okus.Ker so oklepi mehki,jih ni tezko potem olusciti.Vnuk jih pa kar prezveci,ker pravi,da je za oklepi najvec slastnega soka.
Sem hotela piskati poste z recepti,ki so ze tekli na to temo,pa mi pokaze samo tvoj post. Ponavadi dodam zraven se nekaj majhnih kalamarckov in sipic. Okus je potem res poln. Lp Babi

Kako pa se lahko pripravim repke kozic – imam tiste zmrznjene?

hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close