Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Rižota z mesom

Rižota z mesom

Danes smo imeli za kosilo rižoto z zelenjavo in mesom. Ostalo jo je še polovico. Kaj mi predlagate, da storim z njo? Kako naj jo uporabim, saj mi jo je škoda vreči?
Pa sladko spanje vam želim!

jutri jo lahko uporabiš v juhui, ena argo kocka, rižota z zelenjavo in malce pogreješ!

Jaz bi jo spravila v hladilnik in naslednji dan pojedla. Ni sicer tako dobra kot sveže pripravljena, ampak še vedno užitna:))
Je mogoče kdo že zamrzoval riž?

Enako uporobim kot zgoraj. Ce je riz al dente, ga z veseljem pojemo naslednji dan. Tudi v zelenjavno minestro ga dodam. Lp

Ja sem zamrzovala. Če se obnese v filanih paprikah, potem bi se tudi v rižoti.

Lp, Ela S

Vsem hvala za nasvete!

Na olju sem prepražila čebulo, dodala vso zelenjavo, ki jo je premogel naš hladilnik, nato še malenkost ovsenih kosmičev (se mi zdi, da ima enolončnica zaradi njih boljši okus). Zalila sem z vodo, dodala začimbe in skuhala. Tik pred zdajci sem dodala še rižoto in – voila! Še palačinke in kosilo je bilo na mizi!
(Mož, ki obožuje enolončnice, je rekel, da bi morala kuhati na kakšni planinski koči, kjer se takšne stvari še posebej priležejo ;-))

Hvala!!!

Mi smo ravno danes jedli paello, ki sem jo zadnjič zamrznila že narejeno. Je bila kar dobra, vsekakor pa ne tako kot sveža.

Helena

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close