Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika rižota s šampinjoni – lahko jutri pogrejem?

rižota s šampinjoni – lahko jutri pogrejem?

Ali so šampinjoni navadne gobe? Lahko danes naredim rižoto s šampinjoni in jo jutri samo pogrejem? Jutri ne bom imela časa kuhati, ker sem cel dan v službi…..

Lahko – brez skrbi.

Ampak jaz bi naredila takole. Danes že potenstane šampinjone in ohlajene bi dala v hladilnik.
Jutri pa pogreješ, vsuješ gor eno (ali več) pest riža, zaliješ z vodo in kuhaš 20 min.

Med tem časom se razkomotiš, prižgeš TV, očistiš make up in pripraviš mizo.
Pa imaš svežo, sočno rižoto.

No jaz pa gob ne bi pogrevala.

Tvoj problem. Kakšne pa misliš so v konzervah? Ali v skrinji skrbne gospodinje?

Sveže? Surove?

Jst jih, pa sem se ziv. Ostali pa po zelji. 🙂

No, jaz sem jih pogrela (davno nazaj, ko še nisem imela dosti pojma o kuhanju) – makarone z gobami – katastrofa – WC je bil lep čas moj najboljši prijatelj, že žlička vode je bila preveč za želodec.

Raje skuhaj riž danes, jutri pa prepraži gobe na čebuli, ko so že skoraj narejene, pa dodaj kuhan riž in na majhnem ognju počasi kuhaj, da se še riž pogreje.

Jaz jedi z gobami vedno pogreva, šampinjoni se mi sploh ne zdijo delikatni. Tudi v skrinji se najde kaka gobova omakica. Nismo imeli nikoli težav

Hahahahahahahaha. Ja………………………………….na koncu so bile krive gobe.

HA HA HA HA HA HA…………………………………

Jaz tudi redno delam rižoto s šampinjoni zvečer za kosilo za naslednji dan in to že 20 let, pa smo vsi še živi in nikoli ni nikomur nič škodilo. Dam jo v hladilnik, drug dan pa v mikrovalovko in že je sveža rižota na mizi v 5 minutah.

Hahahahahahahaha. Ja………………………………….na koncu so bile krive gobe.

HA HA HA HA HA HA…………………………………[/quote]

Ne boš verjela – nič posebnega nisem prej jedla (skoraj 100% je bil to kruh z margarino – nekaj let moja naj hrana za zajtrk:)))- smo bili pa vsi jedci tistih makaronov takrat tri ali štiri dni precej, precej bogi. Tko, da – ja so bile krive gobe.

mogoče ste jedli mušnice ;)))

jaz riža nebi pogrevala, pojejte hladno……nobene škode ne bo!

Priprava rižote z gobami ti vzame največ pol ure.

Jaz bi skuhala svežo. Ali pa vsaj tako, da bi prepražila vnaprej samo čebulo in gobe ter potem dodala riž, kot je že zgoraj ena predlagala. Meni pogret riž ni dober.

Ne bo pa nobenih težav.

Jaz tudi ne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close