Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Rizicne skupine – kako je v praksi

Rizicne skupine – kako je v praksi

Glede testiranj.

Za rizicne skupine me zanima, ki ste naroceni v teh dneh na kak pregled. Ali poklicete osebno ambulanto in kot rizicni pacient, vam dr odobri vstop na podlagi doma testiranja, brez se izpostavljat tockam za testiranje. Razkuzevanje rok, maska, pregled in ven. Med okuzene zdrav( se testirat in tam stat v vrsti )hodit je riziko in nonsens.

Je kdo naredil te dni oz bo?

Kako gre skozi varnostnika, med.sestro na vhodu, ce je dogovor z zdravnikom tak?

Nič kaj takega.

Moja mama je  zelo rizični pacient pa se ne gredo kakih posebnih pravil. Zdravniki jo opozarjajo, da naj se ogiba gužvi.

Predvsem pa so jo opozorili, da se naj cepi, kot rizična je bila med prvimi na seznamu. Kljub vsemu pa naj pazi.

Pa ne, zdravniki ne bodo njo pazili. Ni edina, tam, kamor hodi, so tudi vsi ostail rizični. Torej se pazijo pa cepili so se med prvimi.

Rizicni gredo lahko vsi na hitri test.    Ce nisi onkoloski bolnik, pa nimas izgovora da se ne cepis !

Sem klicala nijz.

Povedala kako in kaj.

Odg je bil, imate prav in svetujemo vam poklicat amb kjer ste naroceni, se zmenit z zdravnikom. Zdravnik odloca in rizicne se malo drugace “cuva”. Odsvetovala mi je da bi sla se testirat in tam stat v vrsti med obolelimi, prav tako glede testiranja z avtom.

Potem sem poklicala par testirnih tock. In vprasala podobno. Tudi odsvetovano tam hodit, niti z avtom. Zmenit se direkt z dr. Dr odloca.

Samo naprej pa ne vem ko dr odloci, al to napise kam ali kako gres potem mimo varnostnika ko nimas nic. Ta del si ne predstavljam.

Tam se it testirat je igra z ognjem.

Rizični so cepljeni. Tako, da se ne rabijo testirat. Razen nekaterih izjem, ki jim je odsvetovano cepljenje.

Torej, če si res rizična, si bila med prvimi na vrsti za cepljenje. In se ne rabiš več testirat.

Odgovor na objavo uporabnika
se greš cepit, 20.09.2021 ob 12:13

Rizični so cepljeni. Tako, da se ne rabijo testirat. Razen nekaterih izjem, ki jim je odsvetovano cepljenje.

Torej, če si res rizična, si bila med prvimi na vrsti za cepljenje. In se ne rabiš več testirat.

Nehaj.

Al odg kar sprasujem al pa bodi tiho! ?

Šnelca_783, 20.09.2021 ob 12:14

Nehaj.

Al odg kar sprasujem al pa bodi tiho! ?

Si dobila odgovor: za namišljeno rizične ne bodo posebnega vhoda odprli, en bodo ti posebej prevoza organizirali.

Rizični, če so to res, so se že davno cepili. Razen redkih izjem, ki se ne smejo. OStali si naj sebi pripišejo krivdo.

In ja, recimo imaš ambulante za transplantirane. Samo v LJ, kar pomeni, da se vozijo tja iz cele Slovenije. Marsikdo z vlakom, busom. Vsi zelo rizični. Nobenih posebnih vhodov nimajo, nobenih posebnosti. Nič rdeče preproge, ko pridejo. Ne ustavi se ves svet, ko pridejo k zdravniku. Se pričakuje, da so sami toliko odgovorni, da skrbijo zase, kolikor pač gre.

Hipohondri pa klicarijo na NIJZ, iščejo izgovore, čakajo rdečo preprogo…

se greš cepit, 20.09.2021 ob 12:21

Si dobila odgovor: za namišljeno rizične ne bodo posebnega vhoda odprli, en bodo ti posebej prevoza organizirali.

Rizični, če so to res, so se že davno cepili. Razen redkih izjem, ki se ne smejo. OStali si naj sebi pripišejo krivdo.

In ja, recimo imaš ambulante za transplantirane. Samo v LJ, kar pomeni, da se vozijo tja iz cele Slovenije. Marsikdo z vlakom, busom. Vsi zelo rizični. Nobenih posebnih vhodov nimajo, nobenih posebnosti. Nič rdeče preproge, ko pridejo. Ne ustavi se ves svet, ko pridejo k zdravniku. Se pričakuje, da so sami toliko odgovorni, da skrbijo zase, kolikor pač gre.

Hipohondri pa klicarijo na NIJZ, iščejo izgovore, čakajo rdečo preprogo…

Imas paranojo?

Oprosti v glavi nisi zdrava.

Smetis temo.

Šnelca_783, 20.09.2021 ob 12:29

Imas paranojo?

Oprosti v glavi nisi zdrava.

Smetis temo.

Zanimalo te je kako se v reali obravnava rizične bolnike. Sem ti razložila, ti pa si postala nesramna. Kar še bolj dokazuje, da ne spadaš med rizične bolnike. Pa rizični bolniki ponavadi hodijo kar pogosto k zdravniku tako, da že poznajo te reči.

Razen, če si slučajno v teh dneh postala rizična pacientka, potem verjamem, da si vsa zmedena. Tisti, ki so pa to že par let, so pa na tekočem kako in kaj.

Sicer pa: kar izvoli, poskusi. Pa poročaj, če so posebej zate odprli varen vhod, vse ostale ven nagnali, da je lahko Šnelca vstopila.

se greš cepit, 20.09.2021 ob 12:33

Zanimalo te je kako se v reali obravnava rizične bolnike. Sem ti razložila, ti pa si postala nesramna. Kar še bolj dokazuje, da ne spadaš med rizične bolnike. Pa rizični bolniki ponavadi hodijo kar pogosto k zdravniku tako, da že poznajo te reči.

Razen, če si slučajno v teh dneh postala rizična pacientka, potem verjamem, da si vsa zmedena. Tisti, ki so pa to že par let, so pa na tekočem kako in kaj.

Sicer pa: kar izvoli, poskusi. Pa poročaj, če so posebej zate odprli varen vhod, vse ostale ven nagnali, da je lahko Šnelca vstopila.

Sprasujem rizicne in ne tebe in tebi podobne ki mi venomer podtikujete xy diagnoze.

Tebi nisem nic dolzna razlagat, ker je prevelika razlika med mojim in tvojim dojemanjem.

Rizicni se veliko bolj pazimo.

Kako pa se je moja in tvoja stvar.

Od 15.9. Je v veljavi pct. Tako da je sveze.

In ja, cakam ze nekaj mesecev za odlocilen pregled. Testirat se pa ne bi rada sla med mnozico obolelih.

Bom ze urejala z zdravnikom.

Tu sprasujem za izkusnje kako je v praksi te dni.

Kot neumna primerjava Petrol in pct od 15 dalje. Dan kasneje nekateri dovolijo placevanje zunaj, nekateri sploh ne in gledajo pct. Tako da je v praksi razlika.

Popravek

Kako pa se je moja in NE tvoja stvar.

In seveda te dr ” cuva” ze veliko s tem, ko se ne izpostavljas testirnim tockam.

To na nijz zelo dobro razumejo, vendar morajo ravnat kot vlada zahteva. ( sem vpr zakaj niso testiranja za rizicne locena, odg je bil vlada ni ustregla tej zahtevi).

Vse jasno zakaj vlada ni ustregla!

Ej, Šnelca, jaz sem ti jasno povedala kako je v praksi. Torej na oddelkih, kjer hodijo transplantirani. Torej sami rizični.

AMpak tebi pač ni ok, če ti nekdo pove kako je v reali. Razen, če ti ni jasno, da so transplantiranci visoko rizični.

No, če meni ne verjameš kako je v praksi, kar sama poskusi. Ne bi vedela kako diagnozo imaš ti, je pa iz tvojih zapisov razvidno, da imaš neke hude motnje tam zgoraj med ušesoma.

Želela si vedet kako je v praksi, dobila si moj zapis kako je v praksi, kjer so sami rizični pacienti. Seveda pa verjamem, da si ti veliko bolj rizični pacient kot transplantirani in bodo tebi vse prilagodili in celo stavbo zate spraznili, da bo dama imela varno pot.

se greš cepit, 20.09.2021 ob 12:59

Ej, Šnelca, jaz sem ti jasno povedala kako je v praksi. Torej na oddelkih, kjer hodijo transplantirani. Torej sami rizični.

AMpak tebi pač ni ok, če ti nekdo pove kako je v reali. Razen, če ti ni jasno, da so transplantiranci visoko rizični.

No, če meni ne verjameš kako je v praksi, kar sama poskusi. Ne bi vedela kako diagnozo imaš ti, je pa iz tvojih zapisov razvidno, da imaš neke hude motnje tam zgoraj med ušesoma.

Želela si vedet kako je v praksi, dobila si moj zapis kako je v praksi, kjer so sami rizični pacienti. Seveda pa verjamem, da si ti veliko bolj rizični pacient kot transplantirani in bodo tebi vse prilagodili in celo stavbo zate spraznili, da bo dama imela varno pot.

Hudica se vedno ne nehas in ne razumes kaj sprasujem. ??

Naj mi kdo od rizicnih prosim odgovori:

Zanima me, kako v praksi poteka, ce dr ti da zeleno luc in ti ne rabi se it testirat na tocke, ampak sam doma in seveda gres zdrav tam. Kaj pokazes na vhodu, ali zdravnik javi da ta in ta oseba gre lahko ob tej uri naprej v amb?

Saj bom zvedela kmalu, pa me vseeno prej zanima kako je v praksi.

Od rizicne osebe bi zelela odgovor.

Pa kaj si res tako zabita ali se samo delaš, da si?

Sem rizična oseba, tudi moja mama je. Pa še par takih imam v sorodstvu. Nobenih posebnosti za nobenega. Kaj tebi ni jasno?

Ti stokrat napišem kako je v reali, ja iz izkušenj. Tebi pa še kar ne potegne.

Razen, če seveda želiš tako rizično osebo, ki ima prepih v glavi? Ti si samo napisala, da želiš izkušnje rizičnih pacientov, nisi pa omenila, da mora imeti motnje tam zgoraj med ušesi.

Šnelca_783, 20.09.2021 ob 13:05

Hudica se vedno ne nehas in ne razumes kaj sprasujem. ??

Naj mi kdo od rizicnih prosim odgovori:

Zanima me, kako v praksi poteka, ce dr ti da zeleno luc in ti ne rabi se it testirat na tocke, ampak sam doma in seveda gres zdrav tam. Kaj pokazes na vhodu, ali zdravnik javi da ta in ta oseba gre lahko ob tej uri naprej v amb?

Saj bom zvedela kmalu, pa me vseeno prej zanima kako je v praksi.

Od rizicne osebe bi zelela odgovor.

jaz sem transplantirana, rizična in sem cepljena. Na vhodu pokažem potrdilo o cepljenju in me varnostnik spusti naprej.

Evo, iz prve roke.

Citiram tvoje:

Tisti, ki so pa to že par let, so pa na tekočem kako in kaj.

Kaj to? Saj velja pct pogoj od 15.9. Pravis par let, da so na tekocem, kje to???

Sem rizicna pa se nikoli nisem cepila proti gripi ipd. V jesensko zimskem casu sem se izogibala bolnim, zaprtim prostorom, odmik od ljudi, higiena in podobni ukrepi.

Vsi rizični, ki jih jaz poznam, so cepljeni in teh težav nimajo.

Gloria965, 20.09.2021 ob 13:10

jaz sem transplantirana, rizična in sem cepljena. Na vhodu pokažem potrdilo o cepljenju in me varnostnik spusti naprej.

Evo, iz prve roke.

Nisem ne prebolevnik, ne cepljena. Testirat na testirne tocke pa ne bi sla.

Ce si cepljena to meni nic ne pomeni. Lahko si potencialno kuzna, ker se ne testiras. Bolj so zanesljivi tisti ki se testirajo.

Morda se bo javil se kdo tokom dneva od necepljenih in neprebolelih, kako ima zmenjeno z zdravnikom.

Ali pa bo zdravnik mi povedal bolj natancno pred datumom pregleda, ki ga cakam.

Mislim, da psihična bolezen ni kontraindikacija za cepljenje in da ti bolniki ne spadajo v skupino rizičnih oseb pri covidu.

Šnelca_783, 20.09.2021 ob 13:11

Citiram tvoje:

Tisti, ki so pa to že par let, so pa na tekočem kako in kaj.

Kaj to? Saj velja pct pogoj od 15.9. Pravis par let, da so na tekocem, kje to???

Sem rizicna pa se nikoli nisem cepila proti gripi ipd. V jesensko zimskem casu sem se izogibala bolnim, zaprtim prostorom, odmik od ljudi, higiena in podobni ukrepi.

Vidiš, rizični so na tekočem, tako, da se cepijo proti gripi tudi.

Ja, kdor je transplantiran je visoko rizičen in se zato pazi.

Tako mimogrede: v zadnjih dveh letih sem skoraj vsak teden pri zdravniku, v bolnici na pregledu, na fizioterapijah. In tudi, ko še ni bilo cepljenja, ni bilo testov, niso nobenih posebnosti za nas rizične imeli.

Zdaj pa je stvar enostavna: pokažem aplikacijo in to je to. Tako kot ostali rizični. Ni težav.

Prej sem se pa testirala, če so tako zahtevali. Ni bilo nikjer posebne vrste za rizične.

Ne boš verjela, tudi na vlaku, busu, s katerimi se transplantirani vozijo iz cele Slovenije v transplantant ambulanto, nimajo posebnih oddelkov za rizične.

se greš cepit, 20.09.2021 ob 13:22

Vidiš, rizični so na tekočem, tako, da se cepijo proti gripi tudi.

Ja, kdor je transplantiran je visoko rizičen in se zato pazi.

Tako mimogrede: v zadnjih dveh letih sem skoraj vsak teden pri zdravniku, v bolnici na pregledu, na fizioterapijah. In tudi, ko še ni bilo cepljenja, ni bilo testov, niso nobenih posebnosti za nas rizične imeli.

Zdaj pa je stvar enostavna: pokažem aplikacijo in to je to. Tako kot ostali rizični. Ni težav.

Prej sem se pa testirala, če so tako zahtevali. Ni bilo nikjer posebne vrste za rizične.

Ne boš verjela, tudi na vlaku, busu, s katerimi se transplantirani vozijo iz cele Slovenije v transplantant ambulanto, nimajo posebnih oddelkov za rizične.

O madona, kaka boginja ki misli da je primarij na transplantacijskem oddelku.

Gospa, napacno razmisljate, saj sploh zdrave kmecke pameti ne uporabljate.

Pa kaj vse vnasate v telo od cepiv, ziher vse kontracepcije…vse umetno. Nic naravno.

Zakljucujem debato. ☺

Bodite in ostanite zdrava.

Šnelca, ne bo šlo, nisi izjema.

ne bo šlo, 20.09.2021 ob 14:18

Šnelca, ne bo šlo, nisi izjema.

Zakaj bi pa meni zdravnik to potrdil in na nijz tudi?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close