Riževi kosmiči – kako porabit?
Doma imam 2 odprti škatli riževih kosmičev (podobno kot čokolešnik), ki jih naša dojenčica očitno ne mara – tudi z dodanim sadjem ali čim podobnim ne. Najprej sem mislila, da jih bom sama pojedla, vendar mi nekako ne grejo… Ali ima mogoče kdo kakšno idejo kako jih porabit? Mogoče za kakšno pecivo? Pač nerada mečem hrano stran, ker so odprti, jih pa tudi s težavo komu šenkam.
Hvala. Lep dan.
Naredi kakšne kroglice. To jaz naredim vedno, ce mi ostane kak biskvit ali kaj podobnega.
Zmešaš poljubno: marmelado, stopljeno čokolado, nekaj stopljenega masla, čokolado v prahu, kakav, kake mlete oreščke, … kar se pač kje valja … toliko, da dobiš kompaktno maso, ki jo oblikuješ v kroglice, te pa potem še povaljaš v kokosovi moki ipd.
Namesto kroglic lahko tako maso natlačiš tudi v “muffinčke” (papirčke daš v pekač za male muffine), jim s prstom narediš vdolbinico in okrasiš s kako slaščičarsko kremo, smetano etc.
Hitro se naredi, še hitreje izgine 😀
Kaj pa če bi jih zamešala v nadev za filane paprike? Mislim da bi šlo, saj je tako ali tako riž v nadevu.
Ali pa zamešaš mleto meso, kuhan riž, riževe kosmiče in jajce (ter začimbe), narediš kroglice, ki jih skuhaš v paradižnikovi omaki.
Lp, Ela S
ps: vse to v primeru, da kosmiči niso sladkani, drugače pa jih po moje lahko zamešaš v rižev narastek oz. v maso za rižev narastek in potem spečeš
Tudi jaz bi rekla, da jih (nesladkane) lahko porabiš pri kuhi. Za zgoščevanje juh, omak. Za vse sorte polpetov, nadevov, od mesnih do zelenjavnih.
Sladkane? Ja, sladki narastki. Mogoče kakšno zdrobovo pecivo. Masa za kakšne kroglice, čokoladne kupčke (v stopljeno čokolado zamešaš mlete oreške, razne sorte kosmičev, kupčke pustiš, da se strdijo).
Forum je zaprt za komentiranje.