Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika riževa čokolada

riževa čokolada

Opažam da ste polne idej in izkušenj in da te rade delite med sabo, zato bi vas tudi jaz prosila če mi veste povedat kako priti do takega riža kot je v riževi čokoladi. Sem namreč nora na riževo čokolado in bi si jo poskusila narediti doma (po receptu za domačo čokolado iz vašega foruma le da bi dodala še riž).
Prosim za nasvete…. Hvala.

to pa še mene zanima,saj sem čist nor na riževo čokolado

lp:))))))))))

Hej!

Nisem se nikoli delala, le razmisljam. V rizevi cokoladi ( najboljsa je Mikado- ta velika, sta prepricana vnuk in necak; Bali ni tako dobra) je “napihnjen”
riz, kot se v raznih drugih podobnih stvareh. Mogoce tak riz kje prodajajo.
V Italiji sem videla ze nekaj takega – Riso soffiato.

Kaksen je pa postopek za tako obdelavo riza nimam pojma. Sem pa enkrat ob stalnem mesanju malce predolgo steklenila riz na mascobi ( za rizoto) in opazila, da se je malce napihoval in postajal tak belkast.

Mogoce bi poskusila; naprej pa po receptu:)))

Lep pozdrav Babi

no jaz pa sem imela enako željo in sem riževo čokolado naredila doma. Riž sem kupila – sicer v Italiji, edino tam sem ga videla. Vendar pa me je motilo na koncu to, da enostavno ni ohranil tistega hrustjavega okusa, ampak se je malo zmehčal.
Ne da nismo pojedli, ampak verjetno recepta ne bom več ponovila.

Če boš hodila po Italiji, pa zavij v trgovsko verigo Famila (police vitaminčki, dietetična hrana,….)

hojla, tako kot pravi Babi, riz prazi – podobno kot kokice in se bo napihnil – niso pa vse vrste enako dobre za to, mislim da mora biti okrogel – probala enkrat pred leti, ni mi bil prevec vsec.

Tudi mene zanima, kateri riž se ob praženju napihne. Včasih so pri nas (sedaj se dobi samo v tujini) prodajale v seriji muslov oz. kosmičev tudi riž, prav tak napihnjen, kot je v čokoladi.

Hvala vsem za nasvete, bom šla v akcijo in poskusila najti tapravi riž, Italija žal odpade saj sem čisto iz drugega konca .
Če bom našla tapravi riž vam sporočim kako mi bo uspelo.
Želim vam lep vikend – vsaj malo dišeč po pomladi.

Tak napihnjen riž prodajajo tudi pri najboljšem sosedu. Le pogledati je treba na prave police: k pasji hrani. Ko so moje punce to odkrile so takoj začele razmišljat o riževi čokoladi, a si ne upajo provat.

Hojla,
tudi jaz sme ze razmisljala o pripravi rizeve cokolade doma…in naredila bi jo takole: kupila bi tiste rizeve krekerje ali tortice (kakorkoli se jim ze rece, sigurno veste o cem govorim) in bi jih na drobno zdrobila na cim manjse rizeke 🙂 Nato bi jih v ponsvi brez mascobe mogoce malo poprazila na zlici ali dveh sladkorja, da bi zeloooo rahlo karameliziralo vse skupaj, “obleklo” rizeva zrna in tako preprecilo da bi se razmocila, ko bi cez polili cokolado…no, potem bi ta zrna z vilico malo pmesala da bi se locila in jih ohladila na deski. Ta cas bi stopila cokolado, najbolje verjetno pol jedilne in pol mlecne in potem v stopljeno cokolado vmesala riz, zlila na hlade, morda malo pomascen ali s peki-papirjem pogrnjen pekac ali desko, ter ohladila….nato pustila v hadilniku, da se dobro strdi in potem (zjutraj)…navali! :)))
Ce bo kdo poskusil kakorkoli eksperimentirati po mojem ali svojem navdihu, naj prosim sporoci kako je uspelo 🙂 JAz imam zdaj planu peko totre Crni gozdicek 🙂

LP

Zala, a ves, da sem tudi sama pomislila na tiste rizeve ” brez okusa totice”-
(jim rece moj moz). Ker jih redko kupim, sem se ujvarjala z vprasanjem, kako bi rizke nadrobila, da bi ostali celi:)
Saj je ne bom delala; me pa firbec martra… ste vsega sposobne.

“Boste se fabrke na kant spravle” :)))) Lp

Lepo pozdravljeni,

morda bo ta recept v pomoč:

Tole od Kelloggs-a sem tudi sama že imela v mislih, ampak ta riž se mi ne zdi tisti “pravi”, kot je v riževih čokoladah. Imamo te Rice Krispies doma za v mleko, naša 8-letnica pa iz njih ustvarja posladke 🙂

Žlico medu, dve žlici čokoladnega namaza (Nutelle), malo rozin in te riževe krispije zmešamo, z žličko nadevamo v papirnate košarice in damo v hladilnik, da se strdi.

Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Tiste riževe brez-okusa-tortice so riževi vaflji, če jih bo kdo iskal po trgovini, so na policah z zdravo ali dietno prehrano, ali pač pri kosmičih.

Ja, brez-okusa-tortice. To je zaenkrat edina stvar na tem svetu, ki sem jo poskusila in je res ne morem jesti. V čokoladi bi verjetno bilo drugače. Tudi jaz mislim, da bi za riževo čokolado sicer šlo, vendar v pravem izdelku ni to. Poskusite in povejte. Jaz ne morem, saj otroci ne jedo niti ta prave riževe čokolade, kaj bi bilo šele z mojimi približki :-))
Lp Mimi

Tale napihnjen riž in hkrati že razlomljen (ne kot tortice) imajo v BTC ( Ljubljana) pokriti tržnici, v trgovini z zdravo prehrano- mislim, da se imenuje JABLANA. Sem ga videla danes, samo cene pa nisem vidla.

Hčerka rada je za zajtrk pšenične napihnjenčke z medom, ki jih ima Spar pod svojo blagovno znamko. Sem jih probala in se mi zdi, da jim nič ne manjka in bi verjetno dobro šli v čokolado. Na pogled so kot riž.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close