Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika rižev narastek

rižev narastek

Za po kosilu imam danes namen narediti rižev narastek. In ker sem doma, sem dala riž že kuhat, da bo do 14. že hladen :-))))

Ali….v mleko sem dala parabolidni riž, ker navadnega nimam, riž je že mehak, meni pa ne popije mleka…??

Naj ga pustim v mleku in upam, da ga bo popil, ali naj naslednjič pazim, da imam navadnega?

Imate glede tega izkušnje?

Lep dan!

Jaz bi na tvojem mestu mleko odlila in pokrila, da riž “posrka” preostalo vlago. Sicer pa imam vedno doma samo navaden riž… kaj pa vem, kako se mu reče :o)

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

za rizev narastek vedno uporabljam “navaden” riz. ponavadi celo pise na vrecki- za narastke. lp petra

Če riž mleka ne bo popil, lahko dodaš kosmiče ali drobtine ali pa zdrob, jaz sem to že poskusila. Včasih namenoma dam malo več mleka, potem v hladno pa pest kosmičev.

Narastek in mlečni riž drugič res raje kuhaj iz navadnega riža. Kar je prednost parboilda, je pomanjkljivost za narastek, namreč da ne vpije preveč tekočine in se ne razkuha. Tokrat bo že nekaj nastalo, tudi narastek bo že nekako, velja za drugič. Pa imaš eno izkušnjo več.

Ali poznaš tisto anekdoto, ko so izumitelju žarnice rekli: “Kako ste vztrajni, ko vam prej 780-krat ni uspelo?” “To ni neuspeh, saj sem odkril 780 načinov, kako žarnica ne deluje.” Ps. številke sem si izmislila, ker si jih ne zapomnim.
Lp Mimi

Rižu sem odlila večino viška mleka in pustila do 14.ure. Takrat je bil čisto napit. Narastek sem nato delala po Babijevem receptu – s skuto. Moram povedat, da je izpadel fantastično. Na dno namazanega pekača sem potresla odcejene vložene koščke kutin.
Priporočam!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close