Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Rižev narastek in ajdova kaša

Rižev narastek in ajdova kaša

Prosim za recept za rižev narastek in ajdovo kašo s (suhim) sadjem.
Hvala za odgovore!

Lep dan,
Marjeta

Riž skuham v malo vode in malo mleka. Kuhanega ohladim, primešam 1 rumenjak, vanili sladkor in rozine in na koncu na rahlo še sneg iz beljaka. v namaščen pekač za narastke dam polovico riža, nato naribana jabolka (ali kakšno drugo sadje) in na vrh še drugo polovico riža. pečeš cca 20 min.
Dober tek.

Jaz ajdovo kašo pripravim “podobno” kot rižev narastek. Kašo skuham na vodi s ščepcem soli, kuhano malo posladkam, dodam cimet, naribana jabolka in malo kisle smetane in vse to dam zapečt v pečico. Zelo dobro.

RIŽEV NARASTEK:

V enam litru mleka napol skuhaj 20 dag riža. Med kuhanjem dodaj 5 dag margarine. Riž dobro ohladi, nato mu primešaj 1 pecilni prašek, štiri rumenjake, 1 vanilin sladkor, limonino lupinico in na koncu rahlo vmešaj še trd beljakov sneg iz štirih beljakov.

Pekač namaži z margarino, vlij vanj pol mase, obloži z nalističe narezanimi jabolki in nato še ostalo polovico mase.

Peci pri 180 stopinjah, 45 minut.

MILI!!!!

H V A L A

Dobro je!!!!!!

K ze prejsnjim nasvetom dodajam:
Zelo dober je narastek,ce vmesas med riz 30 dag skute.Je rahel in beljakovinsko obogaten.
Sicer rada delam rizev narasek slan z dodatkom zelenjave( por,cvetaca,brokoli..)
Ce te zanima,posljem recept. Baj,baj!

Hvala vsem za odgovore.

Kaja, lepo prosim za recept.

Lep pozdrav,
Marjeta

Bojan, a rižev narastek ali ajdova kaša?

lp Mili

Tudi mene zanima recept za zelenjavni rižev narastek.

LP Mili

Recept za zelenjavni rizev narastek
15dag riza 3/4 l mleka(lahko pol vode,pol mleka ) 12dag masla 3 rumenjaki
sneg iz 3 beljakov razna zelenjava sol,poper malo muskatnega orescka, Sama najveckrat uporabljam por in brokole,lahko skupaj ali vsako zase.Prvic dajte manjso kolicino,da boste videli,ce vam ugaja.Moznosti je veliko,recimo jurcki ali druge gobe,cvetaca…

Zelenjavo na mascobi zdusim(recimo en cel por).Vcasih dam malo pancete za okus.Cvetaco raje skuham,ne prav do mehkega.Vse ohladim.
Maslo dobro vmesam,dodam rumenjake(lahko z el.mesalnikom)in cimbolj spenim.To vmesam v ohlajen kuhan riz,dodam zelenjavo,naribam malo parmezana
in nalahko premesam,dodam zacimbe. Dobro je ,ce dam par kapljic konjaka,pa gre tudi brez tega.
V to narahlo vmesam res trd sneg in dam v namazan in z drobtinicami potresen model.Jaz uporabljam takega iz Jena stekla.Napotek:raje imam visji narastek kot nizji,ker je bolj socen.Povrh dam malo na tanko narezanega masla .
Pecem priblizno 1/2 do 3/4 ure.
Se opravicujem,ker nisem navajena pisati receptov,mogoce kaj ni razumljivo.

Sama redno uporabljam Kuharico in osnovni recept spremenim po svojih izkusnjah.Imam cudovito knjigo,ki bi jo priporocila Velika sodobna kuharica
Zalozila Nasa zena 1961.Zelo pregledna.Ker sem veckrat v Angliji,,jo vzamem s sabo,ker se z recepti na pamet ne obremenjujem,raje pogledam.Povejte,ce ste poskusile moj recept.
Ne vem,ce rabite tudi recept s skuto.Ta je sladek.Primorski pozdrav Kaja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close