Najdi forum

Ripanje MP3

Kako najlažje (s katerim programom) zripati audio cd v mp3-je tako, da bodo imena mp3 fajlov že določena (kot je pač naslov). Najbrž je to možno le z originalnimi audio cd-ji. Zanima me še tudi kako se to naredi, da če poslušaš nek mp3 v media playerju, se spodaj prikaže slikica albuma.

hvala

Na novem CDju priloženem mojemu mikru imaš program, ki ga iščeš pa še free je. Imenuje se CDeX, originalnim CDjem poišče sam naslove, drugim jih pač ti vpišeš in shraniš.

Pred rippanjem se povežeš na internet in preko “protokola” CDDB (CD DataBase) si potegneš dol naslove pesmi. To deluje v primeru, da imaš CD posnet iz originala preko opcije “CD -> CD” kjer program preverja razporeditev komadov, dolžine pesmi, število pesmi itd. in ugotovi izvajalca (če je ta ež vpisan v CDDB (www.gracenote.com)).
V primeru, da CD sestaviš sam iz raznih MP3-jev, to ne bo delovalo.
Za tisto s sličico albuma pa žal ne vem – videl sem sicer, da to omogoča tudi Musicmatch Jukebox ampak se nisem poglabljal v to.

Meni je zelo ugajal dBPower, žal po mesecu dni neha delat…. treba plačat. Tudi FreeRip je povsem zadovoljiv.

???? A dej, ne ga srat!! Od kdaj pa to?! Halllooooo, meni še vedno dela BP.

Ne vem, morda je odvisno od verzije 🙂

Če ti je všeč, ti ka komot pošljem.

Če imaš takega, ki ne poteče, se priporočam, vnaprej hvala. Ravno navadil sem ga… pa je šu 🙂

Ma ja, tazga mam! Dobiš 🙂

AudioCatalyst je tud zlo dober pa še velik hitrejši od CDeX-a,samo nažalost ni zastonj 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close