Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ringlo, za katero pecivo bi ga uporabile?

Ringlo, za katero pecivo bi ga uporabile?

Pozdravljene,

nekaj malega se je pridelalo rdečega ringloja in razmipljam da bi ga lahko uporabila v kakšni torti, pecivu, vendar sem v dilemi ker mami vztrajno trdi da bo pecivo bolj zanč kot pa kislo. Ga Je katera že uporabila v kakšnem pecivu?

Lep pozdrav

Za pito. Testo pa po temle receptu:

Lp, Doroty

Jaz bi tudi naredila pito. Poleg ringloja lahko daš še kakšno breskev ali nektarino (jabolko), tako bo mešana sadna pita, ringlo bo dodal osvežujočo kislost.
LP Mimi

Ne poslušaj preveč mame :). Če bi jaz mojo, bi pekla dve vrsti piškotov in tri vrste peciva. Včasih je potrebno malo eksperimentirati, tudi če kakšen izid ni ravno za zlato medaljo.

Tudi jaz bi ringlo z veseljem uporabila za kakšno pito. Pravzaprav imam prav eno konkretno slivovo torto v mislih. Verjetno bi dodala malo več sladkorja kot pri slivah.

Veliko uspeha!

Ti fa uporabi saj tudi ribez je kiselkast pa včasih prav paše osvežujoče pecivo. Zato kar pogumno. Poročaj.

Kako pa se ringlo najlaže razpečka? Mogoče je več sort ringlojev (vsaj po barvi so in okusu) in se nekateri dajo tudi razpečkat, ampak naši – pa imamo tri različne sorte, se ne.

Se mi kar zdi katere ringloje imate – te sorte se niti z zobmi ne da razpečkati, vedno ostane na peški še precej mesa. Jaz sem se jih za pito lotila kar z nožem in jih dobesedno olupila s peške dol, kolikor je pač šlo. Rezultat je bil sicer precej razpackan ampak saj se itak speče na piti in se ne vidi kako je razrezano. Pa res mogoče vmes kako nektarino za polnejši in malo slajši okus.

lp tinca

Skuhaj marmelado-lahko dodaš bučo.Prima!

Jaz sem jih za marmelado (džem pravzaprav) kar z ostrim špičastim nožkom od kosti spravila – najprej sem zarezala okrog in okrog in potem še ob koščici. Je šlo kar hitro.

kot kaže zaenkrat še nisem prišla do ringloja:) Je mami trenutno doma in vsak dan neki peče, …..jaz ne pridem na vrsto:) Mogoče bo pa res marmelada ratala iz tega, zdej moram sam še un način najdt k kuhate marmelado v pečici:)

Pošlji mamo na dopust in razglasi neodvisnost v kuhinji 🙂 !

kar se peke tiče mi trenutno celo zelo paše (ponavadi mam jaz to čez vse leto), le mogoče bi bilo dobro da ne bi vsak dan ustvarjala neki iz jabolk in se vsaj ravnala po kakšnem receptu da bi vsaj zgledalo,…….saj dobro je,ampak včasih so tud oči lačne:) in da mi pove kaj je “zmanjkalo”iz zaloge za peko, ne da imam v mislih kaj imam doma, začnem pečt potem pa ugotovim da kaj manjka, enkrat sem k sosedi tekla po 2 dcl olja s praznim jogurtovim kozarčkom, no pa s tem da sem še gazila 0,5 snega, potem veš kako sem “tekla”, kvas je pa že iz šalce lezel:)

mogoče veš kje je un post k se pogovarjajo o kuhanju marmelade v pečici?

pa še neki, po kateremu receptu delate testo za pito, nekaj sem jih že sprobala ampak mi neki ne štima, namreč v vseh je pisalo naj testo počiva vsaj 1 uro na hladnem v hladilniku zavit v tisto folijo, no pa ga pustim tud več, vzamem ven in “akcija”ampak zvaljat ga pa ne morem, me zafrkava…

Večini vrst testa za pito je bistvena lastnost zafrkljivost!
Po domače se ga ne da razvaljat pa da si bog. Mojstrice si pomagajo z moko, mi malo bolj štorasti pa damo kepo med dve plasti plastične folije in potem na juriš z valjarjem do željene oblike. Potem pa zgornjo plast plastike dol, zvrneš na pomokan pekač in odlepiš še drugo stran.

Je pač testo z veliko maščobe ki se hitro razpacka.

Uspešno!

lp tinca

Glede testa: po receptu v linku zgoraj () se zagotovo da lepo razvaljat (na deski, rahlo pousuti z moko), brez počivanja testa in brez valjanja s pomočjo folije. Testo pa vsebuje manj masla – to je nadomeščeno s kislo smetano.
Lp, Doroty

Marmelada v pečici, iskalec mi je našel tole. Če vpišeš “marmelada v pečici”, dobiš kar nekaj postov, v miru jih preglej.

LP Mimi

Ojla, kuhala sem marmelado dva dni nazaj in sicer iz 4kg ringloja in 2 kg jabolk, ringlo sem razpečkala / ta se je lepo ) prejšnji večer, dodala 3,5 kg sladkorja in pustila čez noč, naslednji dan dodala jabolka, očistila smo pečke, kuhala na štedilniku 2 uri, razmešala s paličnim mešalnikom, nato pa v pečici na 160 – 180 stop. še 3 ure ( pečica more biti priprta, da gre sopara ven, jaz zataknem kuhalnico ) pride fina gosta marmelada.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close