Rimini plaža ?
Ciao! slucajno zivim tukaj..:). lahko pomagam seveda. Za koliko casa rabite prenocisce,in koliko vas je? Namestitev v Rminiju v tem casu ,se dà dobiti precèj ugodno…pa tudi sicer cez poletje tudi za Slovenske razmere ni drago..
AVTORICI POSTA: v Riminiju je tako: morje ni tako modro,kot v Slo, zaradi pesca je motno,sicer kaksnih 50 metrov moras hoditi,da lahko zaplavas,razen tega vsak dan na plazah nudijo popo.telovadbo, colne, bar je na plazi, lezalnik,sencnik dnevni najem je od 10-15eu, zavisi,ali si gost za en dan ali vec dni.. Iz vzhodne Azije hodijo “maserke”:) prosijo,ce vas lahko masirajo,ogromno ostalih,ki prodajajo raznorazne stavri od deznikov, do oblek, ampak ATENZIONE:) CE VAS zaloti financna policija,da kaj kupujete vas lahko kaznujejo ,in ste hitro ob 1.000eu. Toliko je tega,da jima tudi policija ni kos.
Sicer je Rimini cudovito multikulturno mesto,vredno ogleda,klima blaga ,mesto zivi 24/24h!
Prijeten dopust! lp
Ciao! slucajno zivim tukaj..:). lahko pomagam seveda. Za koliko casa rabite prenocisce,in koliko vas je? Namestitev v Rminiju v tem casu ,se dà dobiti precèj ugodno…pa tudi sicer cez poletje tudi za Slovenske razmere ni drago..
AVTORICI POSTA: v Riminiju je tako: morje ni tako modro,kot v Slo, zaradi pesca je motno,sicer kaksnih 50 metrov moras hoditi,da lahko zaplavas,razen tega vsak dan na plazah nudijo popo.telovadbo, colne, bar je na plazi, lezalnik,sencnik dnevni najem je od 10-15eu, zavisi,ali si gost za en dan ali vec dni.. Iz vzhodne Azije hodijo “maserke”:) prosijo,ce vas lahko masirajo,ogromno ostalih,ki prodajajo raznorazne stavri od deznikov, do oblek, ampak ATENZIONE:) CE VAS zaloti financna policija,da kaj kupujete vas lahko kaznujejo ,in ste hitro ob 1.000eu. Toliko je tega,da jima tudi policija ni kos.
Sicer je Rimini cudovito multikulturno mesto,vredno ogleda,klima blaga ,mesto zivi 24/24h!
Prijeten dopust! lp
[/quote]
Jap, drži, edino kje je samo 50m do normalne globine pa ne vem. Sicer je plaža res velika tako da možno da je kje drugače ampak na nekaj krajih sem probal pa je sama plitvina.
Da, v Riminiju in daleč naokoli je sama mivka. Za 14 dni letnega dopusta mi Rimini ni, ampak za mini počitnice, se mi zdi naravnost super. Nekaj drugačnega, pa čeprav bo kdo rekel skomercializiranega.
Mi obožujemo Južno Dalmacijo. Rimini seveda to še zdaleč ni, ampak itak ne pričakujem umirjenosti in dalmatinskega vonja in vzdušja, ampak malo bolj noro.
Residence Internacionale je ok hotel za preprosto, kratko namestitev. Blizu plaž.
Predlagam obisk Fiabilandije, zabaviščnega parka Oltremare, ki je slabih 10 km oddaljen, San Marino…..
Bili smo v Riminiju 2-krat, zaradi 2-eh nekajdnevnih turnirjev otrok.
Rimini je dalec nad vso Hrvasko obalo. To ti je jasno ze po tem, da tam ne najdes Slovakov in Poljakov.
Ljudje, ki se sprehajajo po mestu vecinoma v elegantnih sportnih oblacilih, za razliko od hrvaske obale, kjer je prollubljen outfit:
Opanke za 5 eur, kratke hlace brez pasa, zgoraj brez majce pa piksna
pira v roki, ki je bila kupljena v dislontu. Za otroke pa neskoncno mnogo tematskih parkov.
Odlicna destinacija….
podobno Lido di Solo. (Ta je se blizje Sloveniji)
Priporocam oba
Najprej je treba za varnost poskrbet pa še takrat se lahko kaj zgodi.
Saj gori piše, da so zelo vsiljivi oni ulični prodajalci, ki hodijo okoli z ponaredki.
Pa pred časom sta bila dva Poljska mladoporocenca tam na porocnem potovanju in so njo posilili, ubili, v vodo vrgli, moža pa prebutali .
HVALA.
Za 5 dni je Rimini čisto fajn. Greš malo naokoli, malo na plažo, zvečer na sprehod po mestu, če ste bolj žurerji, se najbrž tudi kaj najde 🙂
Tam okoli je res veliko za videt, so že napisali, San Marino, Ravenna, Mirabilandia (če vas zanimajo take zadeve), meni je bil zelo všeč park Italia in miniatura malo pred Riminijem.
Hotelov je tam na stotine, po moje najbolje poiskat kaj na bookingu, pazite, da bo imel parkirišče, ker verjetno boste z avtom, pa vključene ležalnike na plaži.
Kar se pa raznih primerjav tiče, Ankaran ne seže Riminiju niti do gležnjev glede urejenosti, ponudbe, infrastrukture, znamenitosti v okolici in predvsem glede prijaznosti ljudi. Hrvaška obala, predvsem Dalmacija, ima res lepše morje, tako da za tiste, ki gredo 10 dni ležat na plažo, je boljša izbira, če hoče pa človek še kaj videt in doživet poleg morja, je pa kjerkoli v Italiji bolje, ne glede na mivkaste plaže (ki pa tudi niso povsod samo mivkaste).
Forum je zaprt za komentiranje.