Rim za 4 dni
glede na to, d greš za 4 dni, si poišči prenočišče okoli postaje Termini. Čeprav se da drugje dobiti ceneje, je Termini odlična izhodna točka za večino stvari.
Oglej si pa čimveč, Rim je da best, jaz sem bil dol en teden in se sigurno vrnem.
Vatikan+vat. muzeji – vzemi si cel dan (ker je za muzeje vedno gužva, se kar vrini med kake azijske turisti – itak so vsi zgubljeni in ne bojo težil;))
kolosej, hipodrom, partenon, kapitolski grič z muzeji, vsi znani vodnjaki, angelocastro in berninijev most – vse to je na dosegu peš. tudi večina zanimivih cerkva.
katakombe so tudi ok, vendar malo dlje, pa tudi Ostia je lepa, še posebej poleti, ko se greš lahko kam kopat…
joj pa pice, pa sladoledi… 🙂
Ola!
Sicer sem bila z agencijo v večnem mestu…
V Rimu se res lahko vidi veliko znamenitosti skoraj na vsakem koraku je kakšna…
Zanimive so Kalistove katakombe samo pazi, da ne boš notri ostal, v Fontano di Trevi obvezno vrži kovance; bazilika Sv. Petra je razred zase, posebno iz kupole je prekrasen razgled na skor cel Rim, v Vatikanskih muzejih si lahko cel teden notr, pa ga še ne moreš celga vidt…
Sigurno sem še kaj spustila, lahko si kupiš tudi kakšno oblekco od Dolce Gabbana za 1000 evrov…
metro ima 2 progi, se v bistvu ne moreš izgubit, za prenočišča tok ne vem, ker smo spali v Palestrini to je malo izven Rima…
Vse poti vodijo v Rim…
Lp
Mely
Oj,
Rim je čudovit in se boš sigurno še kdaj vrnil, ker večino ljudi prevzame.
Hoteli blizu centra so res nesramno dragi, če pa vzameš kakega manj dragega malo ven iz mesta je problem s prevozom. Je pa res, da ko sem jaz bil dol, se je dalo z avtobusom vozit zastonj, ker niso redno pregledovali vozovnic (sam baje da imajo visoke kazni, če te dobijo). No jaz sem riskiral in se je splačalo.
Kaj videt so ti že napisali dovolj, za drugo se pa pusti presenetit.
Pizze so manjše kot pri nas in tudi dražje. Midva s prijateljem sva zvečer v piceriji pojedla vsak dve in pol, zraven spila še tri al štiri velke pive in naju je prišel lastnik od picerije gledat kot da sva največji znamenitosti tam (ne pravim da sem požeruh, ampak da majo oni male porcije in se tega ne zavedajo).
lp
Jaz ne bi reskirala s “švercanjem” po avtobusih. V Rimu vstopaš na avtobus pri vseh vratih, tako da te nihče takoj ne kontrolira, če pa pride kontrola in nimaš vozovnice, boš pa verjetno morala svoj dopust skrajšati in se predčasno vrniti, ker ti bodo mastno zaračunali. Tako je vsaj bilo pred osmimi leti.
Lp
hojla!
Midva sva se v petek vrnila iz Rima (od pon). Bivala sva v B&B blizu postaje Termini zelo poceni (če primerjam cene drugih nastanitev – 90 eur/ za dve osebi), soba čisto nova, vsak dan sveže brisače, vsak dan so nama pospravili posteljo, kopalnica v sobi, v sobi tudi TV, hladilnik in sušilec za lase. Lastnica je zelo prijazna. Če želiš kontakt mi piši na mail: kpockaj@yahoo.com
Lokacija je sicer v kao azijski ulici, ampak nič nevarna ali kaj podobnega in vse glavne atrakcije so dostopne peš. Mislim, da moraš po rimu predvsem peš, ker je tolko enih ulic in vodnjakov (poleg taglavnih), da jih težko vidiš, če se voziš samo z busi. Še se bova vrnila, v enem kosu pa je 4 dni kar dovolj za noge;), razen če si ful vzdržljiv tip človeka.
Hojla,
najcenejša varjanta za prenočevanje v Rimu so hostli, cene se gibljejo okoli 14 EUR, če nisi preveč zahteven sicer… . Glede na to, da je v samem mestu veliko zanimivosti ti priporočam, da si nabaviš kakšen vodnik po Rimu in si že doma malce splaniraš kaj si boš kakšen dan ogledal, da ne boš kasneje porabil preveč časa. Večina glavnih znamenitosti je v samem centru mesta tako da imej dobro obutev ker noge kar trpijo. V bližini Rima si je vredno ogledat Tivoli, same katakombe pa nič posebnega razen gneče. Kar se tiče javnega prevoza in švercanja jaz kupim eno karto in jo imam za primer kontrole (če bi slučajno bila se narediš neumnega in da ne razumeš in pokažeš karto), ki je pa do sedaj še nisem doživel kljub temu da sem bil v Rimu že neštetokrat in javni prevoz uporabljem pogosto.
Veliko sreče in lepih trenutkov v večnem mestu Rim.
najboljši termin za ogled so meseci april, maj, juni in pa september, oktober ko ni preveč vroče
Peter
Se strinjam s Petrom glede spanja v hostlih, to je res najugodnejša varianta. No midva nisva hotela spati v sobi poleg še nekaj oseb, zato sva iskala sobo za dve osebi s kopalnico. Tale varianta je bila med ugodnejšimi, celo double sobe z kopalnico v hostlu so bile po osebi dražje. Pa zajtrk sva tudi imela. B&B sem našla na spletni strani hostelworld.com (Giovy)
Glede busa sva ubrala isto pot kot Peter in nisva naletela na težave, je pa res, da se lahko obrne tudi drugače. Vozila sva se zelo malo, ampak vseeno.
Forum je zaprt za komentiranje.