rim-berlin
Berlin je še med mojimi neuresničenimi načrti, tudi letos ni prišel na vrsto.
V Rimu sem bila za prvi maj že dvakrat, pred cca 10 leti mraz ko strela, dež, pihalo…, lani je bilo pa prav prijetno. Je bilo kar precej ljudi, ampak po moje je Rim zmeraj poln turistov, razen mogoče pozimi jih je mogoče malenkost manj.
Če pogledaš na zemljevid, je Rim bistveno bližje. Glede na zemljepisno lego je v Rimu več šans za lepše vreme.
Mi bomo Berlin vsekakor skombinirali še z nekajdnevnim potovanjem po Nemčiji (Dresden, Potsdam…), se mi zdi škoda se vozit 1.000 km daleč samo za par dni.
Seveda je Rim bolj romantičen, vendar vzemi v zakup, da je center Rima zaprt za promet, torej bo treba od točke A do B s podzemno ali mestnimi avtobusi, ki te tudi ne pripeljejo čisto do praga. Poleg tega bo za prvi maj neznosna gneča. Na tvojem mestu bi šla v Rim jeseni, maja pa definitivno v Berlin.
Jaz sem za Berlin, takoj bi šla še vsaj enkrat, upam, da nama kmalu spet znese, medtem Rim kot Rim pač…saj je lepo, samo mene ni prevzel, ta antika in katoliki, je pa hrana boljša kot v Nemčiji. Mogoče za Rim prevaga tudi bližina (ti ni treba na letalo) in letni čas, ziher bo topleje kot v Berlinu. V Berlinu sva bila avgusta in je bilo za vetrovko, za 1. maj pa smo bili v Rimu in je bilo ravno pravšnje vreme. Sporoči za kaj se boste dločili, me zanima! 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.