Ricotta (Staša)
Včeraj mi je uspelo se zapeljati do L’eclerca in tam imajo Ricotto od dveh firm: Latteria Montello in Galbani Finetta. Obe sta iz delno posnetega mleka, torej 8% maščobe, obe iz Italije, obe iz sirotke itd..žal sta obe tudi zelo dragi: 470 oz. 480 SIT za 250g. Primorci, a ve morda kdo, je to na obali kaj ceneje??
LP Barb
PS Staša, našla sem palmovo olje, ne pa tud kokosovega, za Matik glede MCT pa nisem imela časa, ker sem morala šibat domov.
Dobro jutro Babi!
Tudi jaz protestiram. Kar na jok mi gre, če samo malo pokukam na CNN. Slišala pa sem dobro pripombo, zakaj je bil Bush ves čas tako prepričan, da ima Irak orožje za masovno uničevanje: Ker je seveda shranil račune!!
Zdaj pa se s tanki vozi po iraških mestih in pričakuje, da ga bodo ljudje z rožcami obsipali. Žalostno:(
LP Barb
PS Bomo pa drago Ricotto jedli, saj kar je dobro je redko poceni:))
Pozdravljena,Barb! Ves,da mi je kar malo hudo,ko se me sprosceno pogovarjamo o receptih in hrani,drugod pa trepetajo za lastno zivljenje.Isto sem obcutila,ko je bila vojna v Bosni in ko so bombardirali Beograd.Vem,da sama nisem nic kriva,toda ze obcutek,da pripadam cloveski rasi,me rahlo navda s krivdo.Pripomba o shranjenih racunih je dobra. Besna sem tudi na slovensko slepomisenje.
Imej lepo popoldne Babi
Barb, pozdravljena!
Oprosti za pozen odgovor – bila sem nekaj dni v Italiji, kjer sem končno poskusila riccoto. Ima precej drugačen okus kot navadna skuta in mi je bil zelo všeč. Malo me je spominjala na mocarelo (mogoče, ker je bila z manj maščobe). Je pa krepko cenejša kot pri nas. 250 g stane 0,85 eurov, lahka pa 1,15. Tako da se kar splača skočiti čez mejo (če zraven nabaviš še kakšne čevlje, se splača še bolj 😉
LP
Forum je zaprt za komentiranje.