ribiške ladje na irskem, delo
V jeseni imava s prijateljem namen iti na Irsko in bi vmes prišlo prav tudi kako delo. V prešnjih sporočilih sem nekaj malega zasledil o delu na ribiških ladjah in o delu na prašičjih farmah, toda nič konkretnega. Zato me zanima če ve kdo karkoli o tem, kam se bi lahko obrnil za tovrtsno delo, prav bi prišla kaka telefonska ali kaj podobnega. Torej karkoli o tovrstnem delu oziroma kaka konkretna informacija kam se bi lahko obrbnil za to delo.
Se vnaprej zahvalujem!
Andrej
lp
Jaz nameravam it z enim kolegom septembra na Irsko izključno z namenom dela, delala naj bi v računalniški firmi. Spat mislva pr enih kolegih. Greva pa v Cork eno mesto bl na jugu irske približno tolk velko kot Ljubljana. Drugač pa kokr sm jest slišu se da dobit delo in tud veliko tujcev baje dela na Irskem. Dobr bi se blo it mal pozanimat v addeco zravn ex metalke, ki ma svoje poslovalnice tud na Irskem pa bi se dal kkšno informacijo tud tm dobit. aja pa še to minimalna urna postavka je okoli 1200 sit tko da se po mojem da neki zaslužt samo so pa tudi cene sorazmerno višje.
kako bos to delal, a bos dobil kako vizo? Namrec mene je zanimalo delo na ribiski ladji ravno zato, ker za to delo verjetno ne bi rabil vize. Jaz se nisem 21 let, namrec ce imas 21 let sem slisal da imas avtomatsko nek status (mislim da status studenta) in potem lahko delas. Kako mas ti urejeno glede vize?
ja bi prosil da mi pošlješ mail in sicer na novak_a1@yahoo.com
ker mi se zmeraj nisi poslal maila ti bom kar tu napisal, ceprav to ravno ne sodi na ta forum:
Iscem nekoga, ki bi mi na Irskem zrihtal delo na crno na prasicji farmi ali ribiski ladji (lahko tudi kje drugje, vendar je tu se najlazje dobit na crno) . Za mene in se za prijatelja in sicer za obdobje 1 leta (lahko tudi manj).
V ZAMENO DOBI VELIK DELEZ VSEH PLAC (mojih in prijateljevih). Glede na to, da sva s prijateljem vajena delati cele dneve, tudi nadelje, in glede na to, da misliva iti delati za celo leto bi bil delez, ki ga bi prejel tisti, ki bi nama zrihtal delo, zelo velik.
Ce se ti da to malo omeni tvojim prijateljem na Irskem, in naj malo poklicarijo po kmetijah in ribicih in mislim, da ne bi bilo tako tesko najti delo.
Lep pozdrav
sicer ne poznam nobenih konkretnih oseb, sem se pa ravno vrnila z Irske. na jugozahodni obali sem šla na izlet na neke ljubke otočke (Skellig Islands) in baje ljudje, ki poleti prevažajo turiste, pozimi ribarijo. ne vem, če to drži za vse, ampak tukaj imaš nekaj telefonskih številk, pa lahko preveriš. zgubit nimaš kaj, vsekakor so pa Irci zelo prijazni ljudje in ti bodo verjetno pomagali…
+353 (0)66 947 6327
+353 (0)66 947 4255
+353 (0)66 947 6124
+353 (0)66 947 5129
+353 (0)87 689 8431
nekaj teh ljudi ima tudi svoje internetne strani (npr. http://indigo.ie/~cguiney/owenwalshboattrips.html) in elektronske naslove…
veliko sreče in uživaj na Irskem! 😉
blodinka koliko si stara in kako solo imas? Namrec pred kake pol leta je bilo na tem forumu nekaj govora o turisticnih ladjah, na katerih delas kot natakar-ica. Vendar mislim, da moras biti stara vsaj 21 let (kar pa jaz se nisem). So pa kokr sem slisal zelo visoki zasluzki, enako mi je rekel tudi prijatelj, ki ima nekega znanca kateri je zasluzil po 700k na mesec! ter si v parih letih kupil v ljubljani stanovanje in dober avto (prej je bil brez denarja). Preberi malo nazaj sporocila, ce te se vec zanima mi pa sporoci in bom vprasal jaz prijatelja ter on znanca za podrobnosti.
Lp
hej, geniji, ali ni že neki dolenc odšel mlatit miljone v francijo? in erik pozna vuka, ki se vozi v suuuuuuper avtu ker organizira delo takšnim kot ste vi?
poglejte samo malo nazaj, in boste videli odlične priložnosti. Vito pa vam je povedal stran http://www.zaposlitev.net, kjer se delo dobi. V vsakem večjem mestu pa so posredovalnice za delo v tujini, kar vašim glavam ni jasno da težite na popotniškem forumu.
lp
bv
Forum je zaprt za komentiranje.