Najdi forum

Kakšne ribe, kakšne začimbe, kakšne … so pomembne za dobro kosilo z ribo.
Zelo rada bi pripravila dobre ribe, pa se mi tudi približno ne sanja, kakšno ribo naj vzamem, kakšne začimbe naj uporabim, koliko in kako naj pečem, zato vas prosim, pomagajte mi.

lep pozdrav!

Jaz osebno priporočam skuše (malo kosti in zelo dobra). Začimb pa ne rabiš dosti: olivno olje (po želji navadno olje), česen, rožmarin in seveda sol. Ribo posoliš in jo lahko potem na žaru spečeš ali pa v pečici (funkcija žar).

kaksno ribo-odvisno,kaj vam je vsec!? kakrsna ze je-mora biti sveza! to je prvo pravilo. drugo-riba mora 3x plavati-..no,ja…precej res! tretje-cim manj zacimb-riba mora imeti aromo – svojo!
v glavnem-ribo ocisti…posoli….popeci ce pa ti je vsec,lahko naredis preliv iz sesekljanega cesna,petrsilja,olivnega olja in limoninega soka!
skuse recimo -predvsem mlade so odlicne za zar…
lahko naredis tudi ribjo marinado,brodet…

kar se zacimb tice-v skoraj vseh trgovinah se dobijo posebne zmesane zacimbe za ribe!

to je v grobem… malo eksperimentiraj…bos videla,kaj ti-vam je vsec!?

lp petra

Če si čista začetnica lahko kupiš tudi očiščene postrvi, jih nasoliš, daš na hladno da se razsolijo, povaljaš v moki in spečeš na vročem olju. Olje lahko mešaš (olivno+navadno), pazi le, da bo dovolj vroče. Ribo lahko med pečenjem – predvsem žar varianta – mažeš z rožmarinovo vejico, ki jo pomakaš v olivno olje. Zelo enostavno.
Zraven lahko ponudiš krompir v kosih z blitvo in solato.

lep dan vsem skupaj!

Osebno ne maram cito okusa po ribi – tistega po sluzi zato vsako ribo najprej pokapam z limono. s tem izgubi okus po sluzi. Potem pa uporabim kaksno marinado. Ponavadi mesanico olivnega olja, petersilja, cesna, pa se ena komplet ze narejena mesanica zacimb zraven. Popecem z obeh strabni in pride zelo dobro!

LP oliver

File lososa – odlično in enostavno: postrgaš dol luske, posoliš, pomokaš in spečeš na olivnem olju. Zraven kak krompirček v kosih, blitva, solata…pa tudi brez vsega tekne. Če imaš na izbiro, nabavi naravnega lososa, je boljši od gojenih.

Dober tek!

Mi imamo najrajši ribo s krompirjem in jo pripravljamo samo še na ta način. Krompir je tako dober, da ga celo jaz jem z užitkom (drugače nisem ravno ljubitelj krompirja), v stanovanju pa nobenega vonja, ki ostane po pečenju rib v ponvi.
Po tem receptu sem delala že z orado, brancinom in zubatcem in meni je zadnji najljubši, so pa vsi zelo dobri. Gre pa takole:

Olupiš krompir in ga razrežeš na centimeterske kolobarje in kuhaš kakšnih 10 do 15 minut. Medtem naoljiš (oljčno olje) pekač, (očiščene) ribe nasoliš in položiš na sredino, ob straneh pa dodaš malo pokuhan krompir (ker bi se pekel dlje kot ribe). Potem pa nasoliš še krompir in vse skupaj poliješ z oljčnim oljem (pazi, da bo res dobro, deviško), popraš, potreseš z zdrobljenim suhim žajbljem, peteršiljem in ajd v pečico na cca 180 C. Po pol ure pečenja malo obrneš krompir, da se popeče še po drugi strani, ribe pa se ne dotikaj, da ne razpade, potem pa priliješ še cca 1 dcl suhega belega vina in čez kakšnih 15 minut bi moralo biti pečeno (seveda odvisno od velikosti ribe).

Ne ustraši se žajblja, saj da res dober okus, daleč od “kislega čaja”.

Pa dober tek.
lp

orada, ki gre super od koščic

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close