Rezervirana Hrvaska
Mi nismo nič rezervirali. Zdelo se nam je, da vse skupaj ne bo trajalo niti do 15.7. Smo se ušteli. No, dopust imamo šele z jutrijšnjim dnem in nam ne pade na pamet iti dol. Najbrž bi namestitev dobili, saj veliko ljudi odhaja.
Če imate rezervirano, skoraj ne morete pričakovati kakšne povrnitve stroškov. Razen , če ste se ob rezervaciji eksplicitno tako dogovorili (pisno).
Človek le upa, da bo mogoče šlo skozi, kajne.
Ja, prevec smo odlasali, dali prednost obveznostim v sluzbi, zdaj pa se bojimo, da bomo izviseli oz. ostali brez dopusta. Rezervacijo smo sicer ravno stornirali, zaradi stroskov, bi pa radi se vedno sli, res je se vedno prosto …
Razmisljano o Italiji, zaradi manjse moznosti glede karantene, pa tudi sicer so Italijani bolj odgovorni in disciplinirani kot nasi juzni sosedje.
Vi dopust v Slo, ali se mu raje odpoveste? Tudi to je moznost za nas.
Meni je pa sumljivo tole premikanje datumov, kdaj naj bi razglasili karanteno. Najprej v ponedeljek oz.najkasneje v torek, potem v sredo, zdaj v četrtek ali petek.
Številke okuženih se vsak dan nižajo, v četrtek ali petek bodo tako nizke, da ne bo več potrebe po karanteni.
Hkrati bodo s tem strašenjem dosegli, da se bo čimveč naših vrnili domov. Večino tistih, ki pa še nameravamo dol, bodo tako prestrašili, da bodo raje odpovedali dopust.
Mi vsekakor gremo v sredo še na zadnji del dopusta v Istro. Dvakrat smo že bili in bilo je krasno.
Zdej so se od junija do sredine avgusta drenjali tako pri nas kot na Hrvaški, zdej bi pa karantene, pa zapiranje vsega, ko so se vsi lepo spočili neodgovorno.
Imam od 24.8. naprej. Če bo 14 dnevna karantena, kakšen spočit dopust bo to pod nadaljnjim konstantnim stresom, ko še glave ven ne bom smela pomisliti.
Če so dali na začetku nadzor ranljivim nad 60 oz. 65 let, naj dajo sedaj nadzor tamladim, če se je zaradi njih povečalo stevilo okužb.
Konec avgusta se turizem zmanjšuje. In kam naj na vrat na nos grem odnat stres na dopust? Ravno danes so objavili, da je večino vse zasedeno, poleg tega so naši dragi.
In kakšna je logika. Ti ki se bodo vrnili danes ali v petek, karantene ne bodo potrebovali, tisti, ki se bodo nsslednjo nedeljo, pa da? Ti, ki so že bili, pa kot da niso bili?
In potem mi naj sedaj kdoc tak, ki je že bil na dopustu, reče, da naj se doma spočijem. Svoj lastni nasvet bi tudi na morju na dopustu potem sami lahko upoštevali. Jaki dopust doma, ko ti lahko ropotajo z gradbenimi deli od 6h zjutraj do 22h zvečer.
https://www.rtl.hr/vijesti-hr/korona/3867964/glasnogovornik-slovenske-vlade-za-rtl-neodgovorno-je-da-su-otvoreni-klubovi-vase-brojke-nisu-prave/%5Bquote=”mi je sumljivo” post_id=13646363 time=1597586859]
Meni je pa sumljivo tole premikanje datumov, kdaj naj bi razglasili karanteno. Najprej v ponedeljek oz.najkasneje v torek, potem v sredo, zdaj v četrtek ali petek.
Številke okuženih se vsak dan nižajo, v četrtek ali petek bodo tako nizke, da ne bo več potrebe po karanteni.
Hkrati bodo s tem strašenjem dosegli, da se bo čimveč naših vrnili domov. Večino tistih, ki pa še nameravamo dol, bodo tako prestrašili, da bodo raje odpovedali dopust.
Mi vsekakor gremo v sredo še na zadnji del dopusta v Istro. Dvakrat smo že bili in bilo je krasno.
[/quote]
https://www.rtl.hr/vijesti-hr/korona/3867964/glasnogovornik-slovenske-vlade-za-rtl-neodgovorno-je-da-su-otvoreni-klubovi-vase-brojke-nisu-prave/
Kot da se vsi hodimo guživeti v Istro ipd.. Vsako leto grem na otok, kjer je čista voda in konec avgusta glih prav oz. Imaš komot 4 metre frej od sosedove brisače.
Mulcem dopovej in ljudem, ki jim hormoni divjajo ter tistim, ki se niti znotraj Slo ne držijo ničesar. Rok ne razkuzujejo, maske pa pod nosom ali za vratom, vmes se pa še mal useknejo. Ko pa kdo že mora kihniti, pa masko dol, delci pa na svobodo recimo na avtobusu.
Najprej se odgovorno obnašajte, potem bo tudi kakšna osnovna zaščita držala celo v Sloveniji. Uzalud vsi ukrepi, če se sami niti znotraj Slo ne držita, hitro pa pokažete na druge s prstom.
Kot da se vsi hodimo guživeti v Istro ipd.. Vsako leto grem na otok, kjer je čista voda in konec avgusta glih prav oz. Imaš komot 4 metre frej od sosedove brisače.
Mulcem dopovej in ljudem, ki jim hormoni divjajo ter tistim, ki se niti znotraj Slo ne držijo ničesar. Rok ne razkuzujejo, maske pa pod nosom ali za vratom, vmes se pa še mal useknejo. Ko pa kdo že mora kihniti, pa masko dol, delci pa na svobodo recimo na avtobusu.
Najprej se odgovorno obnašajte, potem bo tudi kakšna osnovna zaščita držala celo v Sloveniji. Uzalud vsi ukrepi, če se sami niti znotraj Slo ne držita, hitro pa pokažete na druge s prstom.
[/quote]
Vec kot ocitnno nisi dojela posta … Uhjej, ni cudno, da imamo oblast kot jo imamo, ce ne razumes napisano ..
Otok, hisa na samem, morje cisto, nikjer zive duse, pa se cena apartmaja je vec kot pol nizja od primerljivih pri nas ali na Hrvaski obali!
Vem, da obstajajo taki koticki tudi drugod po svetu, a jih ne poznam, sploh ne takega, ki bi bil dosegljiv z avtom, recimo pri nas ali v Italiji.
Zato je meni ta hrvaska Dalmacija top!
Ne vem, kaj ste Butalci mislili, da bo virus izpuhtel? Tisti, ki znali načrtovati, so dopust preživljali v mesecu juliju, ko je bilo možnosti za okužbe manj kot v avgustu.
1. Janša se je v začetku julija s Plenkovićem dogovoril, da bodo meje odprte vsaj do sredine avgusta (glavna sezona). Zato so Hrvati ves čas prirejali številke (kolikor se je le dalo), enako tudi mi. Okužbe v domovih za ostarele so kazale, da je okuženih veliko več ljudi, kot se je prikazovalo – vemo, da jih nekdo vnesel, kajne.
2. Ker je CRO veljala za relativno varno državo, so k njim prihajali Slovenci, Čehi, Nemci, Avstrijci, na začetku avgusta še Italijani. Tako je Hrvaška uspela rešiti vsaj glavno sezono.
3. Zdaj, ko se v Avstrijo in Nemčijo, (ki s Plenkovićevo vlado nista bili dogovorjeni) vračajo ljudje z dopusta in je več kot očitno, da so se okužili na Hrvaškem, številk ne morejo več prirejati, zato so kar naenkrat začele naraščati.
4. Posledično tudi pri nas narašča število obolelih, ki se vračajo iz CRO (ne morejo več prikrivat).
Čez teden dni ali max. 14 dni bo pri nas “veselica”, v tem valu bo na udaru Zahodni Balkan.
Tisti, ki flancate o rezervacijah. Prvič letos sem rezervirala januarja za konec avgusta. Sredina marca je bila pa epidemija. Jasnovidna pa res nisem. V Italiji so januarja veselo hodili smučati. In takrat nihče ni čivkal o čem drugem, kot da so viroze, kot vsako zimo. Tja pa sem je kdo povedal, da se je na Kitajski konec prejšnjega leta pojavil virus. Konec januarja je Dnevnik celo poročal, da Who ni razglasila virusa za grožnjo svetovnemu javnemu zdravju ter da so kitajski znanstveniki uspešno izolirali se V novega virusa.
Sem prav presenecena, navdusena, kako zelo ste nekateri pametni, saj ste vse vedeli vnaprej, se znali najbolje odlociti. Bravo za vas, mi zgleda teh sposobnosti nimamo oz. smo bili bolj odgovorni do dela, ki ga opravljamo in nismo toliko mislili na lastno zabavo. Si pa vsekakor zasluzimo dopust, ne glede na vase mnenje, zelimo pa seveda poskrbeti za varnost in se nato spet vrniti na delo brez karantene.
Hvala vsem za dobra mnenja in lep preostanek poletja.
Ja in, kaj potem, če si TI rezervirala januarja. Jaz sem pa februarja 🙂 Če bi imela količkaj pameti, bi lahko glede na dogodke zadevo že marca odpovedala, tako kot večina ostalih.
Ne vem, ste res tako butasti, da julija niste dojeli, da je Janša meje pustil odprte le zaradi dogovora s hrvaško vlado na Otočcu in da je bilo pričakovati, da se bo virus že avgusta tako razširil, da varna potovanja avgusta ne bodo možna? Ste res tako zabiti?
Kaj zdaj jokcate? A septembra boste tudi jokcali, ko bo zaprl šole in uvedel karanteno? Ohjej.
Forum je zaprt za komentiranje.