Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Rezerviral app pa nima PCT

Rezerviral app pa nima PCT

Pišem kot lastnica počitniške hiške

Gost je rezerviral hiško že lani.

Letos plačal 500 eur akontacije.

1000 eur mora še plačat.

Družina ni prebolela, ni cepljena.

Prišli bi naj sredi avgusta.

Sedaj mi je javil, da če bo potreben PCR, da ga ne bo.

Če bo potreben za prehod meje HAG pa pridejo.

Ali mu stornirali rezervacijo?

Ali bi mu vrnili akontacijo?

Hiške mi ni problem oddat drugim, ker dobivam vsakodnevna popravševanja s poudarjenim dejstvom, da so cepljeni.

Je pa vsakoletni gost, ki vzame brez težav s plačilom vsako leto isti termin.

Dobrih gostov se ne odganja. Vrni celotno akontacijo.

Odgovor na objavo uporabnika
latnica app, 23.07.2021 ob 14:23

Pišem kot lastnica počitniške hiške

Gost je rezerviral hiško že lani.

Letos plačal 500 eur akontacije.

1000 eur mora še plačat.

Družina ni prebolela, ni cepljena.

Prišli bi naj sredi avgusta.

Sedaj mi je javil, da če bo potreben PCR, da ga ne bo.

Če bo potreben za prehod meje HAG pa pridejo.

Ali mu stornirali rezervacijo?

Ali bi mu vrnili akontacijo?

Hiške mi ni problem oddat drugim, ker dobivam vsakodnevna popravševanja s poudarjenim dejstvom, da so cepljeni.

Je pa vsakoletni gost, ki vzame brez težav s plačilom vsako leto isti termin.

V kratici PCT T pomeni testiran – nikjer ni opredeljeno, da mora bit PCR test, lahko je tudi hitri (kot ga potrebujejo za prestop meje!).

Se gres turizma in sprasujes nasvete po forumih? :))

Se se kdo sprasuje zakaj je slovenski turizem popolnoma v kurcu?

Bomo videli kaj še bo – na dopust gremo 13.8.

Z lastnico smo dogovorjeni, da če bo šlo prek meje s HAG pridemo, drugače pa žal ne in bo imela luknjo za 14 dni, če ne bo našla druge stranke hitro.

Bo nam vseeno pustila termin, ker smo prav tako vsakoletna stranka in vedno letujemo tam 2. in 3. teden v avgustu, s plačilom pa tudi ni imela nikoli težav.

Bo pa nam prenesla akontacijo v naslednje leto – to je bil moj predlog.

Posteljnino boš  morala tudi za njim preprat – če bo prinesel virus kot necepljeni, ali pa ne…

Tudi cepljeni ti prinesejo virus v apartma, ki ga moraš za vsakim dobro presterilizirati in preprati tekstilije – narediš tako? Inu torej – on bo poskrbel za test, kot se bo odločil, če ga ne bo, pa mu vrneš pavšalo vpkačano akontacijo – npr. zadržiš 30%, ker je tik pred zdajci in oddaš naprej – saj pravič, da ni “blema”. za dobit in oddat. Pošteno.

vsak ima pravico početi s svojim telesom, kakor želi ker ga najbolje pozna, Še vedno ne bo v prekršku, če ne bo imel testa, kot ga predpisuje trenutni odlok, pač bo ob del akotacije.

Kako pa naj on ve, da bo tvoj aparma res razkužen in “virus free”, ko bo prišel vanj? A obstaja test tudi za apartmaje ( sarkazem off).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close