rezanje fotografije
pozdravljeni. neko fotografijo bi v ustreznem programu rada odrezala, in sicer tako, da bi izvzela iz nje samo eno osebo od štirih. ali kdo ve, če se da to napraviti v photoimpactu 12? nekaj sem se igrala v e-photolabu, tu mi je kao naredilo, ampak ko sem dala shrani in šla pogledat pod shranjene, ni bilo nič oz. mi je shranilo original. rada bi namreč potem takšno sliko razvila. tudi v photoimpactu sem nekaj poskušala, ampak nisem znala narest prav. bi pa rabla takšno odrezano in s tem povečano sliko tudi za nastavit kot sliko na MSN-ju. da se ti s tem, ko jo odrežeš, obraz poveča … upam, da štekate, kaj želim. lp
Za to, kar bi rada naredila, lahko v Photoimpactu uporabiš orodje crop. S tem iz slike izrežeš poljuben pravokoten delček. Normalno ostane ta del enako velik kot na originalni sliki, kar se tiče števila točk. Možno je izrezani del tudi še povečati, vendar pa se pri tem zmanjša kvaliteta slike.
Program ephotolab je, kolikor ga jaz poznam, namenjen pošiljanju slik na razvijanje. Tam sicer lahko delaš izreze, ampak te upošteva samo pri razvijanju, ne vem pa, če je možno izrez posneti kot novo sliko.
Joj, Photoimpact sem že tako dolgo nazaj uporabljal, da se ga ne spomnim najbolje. Nekje mora biti kakšen ukaz Resize, Resample, Image size, ali kaj podobnega. Bo kakšen uporabnik Photoimpacta bolje vedel. Lahko pa za uporabiš tudi kakšen enostavnejši program, mogoče http://www.irfanview.com/.