Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Revni-bogati

Revni-bogati

Trditi, da je bogastvo zgolj to kar imaš v denarju, dobrinah in zviška gledati vse, ki imajo manj…..češ kako ti zavidajo….
To lahko zavpije le revež[/quote]

Tega nisem trdila. Samo, če bi bral vse poste…it zanimajo številke, ne govorimo o duhovnem bogastvu, to je drugo področje. Fokusiraj se na številke, o tem teče debata.[/quote]
Ajaaaaaaaa…..
V številkah sem pa slab, raje ne bi nadaljeval. Nekako me ne osrečujejo… 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Tega nisem trdila. Samo, če bi bral vse poste…it zanimajo številke, ne govorimo o duhovnem bogastvu, to je drugo področje. Fokusiraj se na številke, o tem teče debata.[/quote]
Ajaaaaaaaa…..
V številkah sem pa slab, raje ne bi nadaljeval. Nekako me ne osrečujejo… ;)[/quote]

Ok:). Potem imate tudi doma razdeljeno, da se drugi ukvarjajo s položnicami, a ne.

Ajaaaaaaaa…..
V številkah sem pa slab, raje ne bi nadaljeval. Nekako me ne osrečujejo… ;)[/quote]

Ok:). Potem imate tudi doma razdeljeno, da se drugi ukvarjajo s položnicami, a ne.[/quote]
Sem probal pa jih nobeden noče, se moram kar sam z njimi ubadat….. 🙁
Pa kolk jih je! 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Kolk jih imaš?:) A daš celo bogastvo za njih?:)

Lahko postaneš bogat. Pa ne na način, ki si ga (domnevam) imela v mislih, ko si se ponorčevala iz mene.

A ti ne daš?
Daj jih malo skup seštej, tako čez leto….da te vrže kolk gre enga denarja samo za osnovne stvari.
Si moreš mislit? Samo zato, da kolikor toliko normalno živiš zapraviš lep kar kupček….

A ti ne daš?
Daj jih malo skup seštej, tako čez leto….da te vrže kolk gre enga denarja samo za osnovne stvari.
Si moreš mislit? Samo zato, da kolikor toliko normalno živiš zapraviš lep kar kupček….[/quote]

Če plačam račun za elektriko, to pomeni, da sem jo koristila cel prejšnji mesec. Gre za dobrine, ki sem jih dobila, pokoristila, potrošila, pojedla…Seveda je tega ogromno. Lahko se pa odločiš, da boš živel globoko v gozdu, brez vseh “luksuznih” stvari, da boš prišparal. Kako si si drugače zamislil svoje življenje? Ne bi ničesar nikomur plačal, koristil pa bi?

A ti ne daš?
Si moreš mislit? Samo zato, da kolikor toliko normalno živiš zapraviš lep kar kupček….[/quote]

Če plačam račun za elektriko, to pomeni, da sem jo koristila cel prejšnji mesec. Gre za dobrine, ki sem jih dobila, pokoristila, potrošila, pojedla…Seveda je tega ogromno. Lahko se pa odločiš, da boš živel globoko v gozdu, brez vseh “luksuznih” stvari, da boš prišparal. Kako si si drugače zamislil svoje življenje? Ne bi ničesar nikomur plačal, koristil pa bi?[/quote]
Plačujem cca 50€/mesec vode pa sploh nimam javnega vodovoda. Čemu že?
Pa ti resno misliš, da vse položnice, ki jih plačuješ odsevajo realno stanje porabljenega še sploh če pomisliš, da se plače (realno) nižajo ?

Če plačam račun za elektriko, to pomeni, da sem jo koristila cel prejšnji mesec. Gre za dobrine, ki sem jih dobila, pokoristila, potrošila, pojedla…Seveda je tega ogromno. Lahko se pa odločiš, da boš živel globoko v gozdu, brez vseh “luksuznih” stvari, da boš prišparal. Kako si si drugače zamislil svoje življenje? Ne bi ničesar nikomur plačal, koristil pa bi?[/quote]
Pa ti resno misliš, da vse položnice, ki jih plačuješ odsevajo realno stanje porabljenega še sploh če pomisliš, da se plače (realno) nižajo ?[/quote]

Ne mislim, da je vse pravično zastavljeno. Samo sprašujem te, kako bi ti rad živel? Koliko je zate sprejemljivo, da zapraviš za položnice na mesec? Si kdaj računal, da bi zaslužil več?

Pa ti resno misliš, da vse položnice, ki jih plačuješ odsevajo realno stanje porabljenega še sploh če pomisliš, da se plače (realno) nižajo ?[/quote]

Ne mislim, da je vse pravično zastavljeno. Samo sprašujem te, kako bi ti rad živel? Koliko je zate sprejemljivo, da zapraviš za položnice na mesec? Si kdaj računal, da bi zaslužil več?[/quote]Ja, ja….. ti si najbrž ena od tistih, ki mi višajo položnice zgolj zato, da bi jaz razmišljal o tem kako bi več zaslužil, da bi lažje živel. V bistvu nas stimulirajo s tem, ko nam v nebo zvišujejo osnovne življenjske stroške…. bruuuhhhh…..

Če hočeš več zaslužit moraš pač več delat kar kmalu privede do tega, da živiš samo zato, da lahko (še več) delaš. Ima res smisel tako življenje?

Ne mislim, da je vse pravično zastavljeno. Samo sprašujem te, kako bi ti rad živel? Koliko je zate sprejemljivo, da zapraviš za položnice na mesec? Si kdaj računal, da bi zaslužil več?[/quote]Ja, ja….. ti si najbrž ena od tistih, ki mi višajo položnice zgolj zato, da bi jaz razmišljal o tem kako bi več zaslužil, da bi lažje živel. V bistvu nas stimulirajo s tem, ko nam v nebo zvišujejo osnovne življenjske stroške…. bruuuhhhh…..

Če hočeš več zaslužit moraš pač več delat kar kmalu privede do tega, da živiš samo zato, da lahko (še več) delaš. Ima res smisel tako življenje?[/quote]

Potem se tukaj pojavi spet tista zgodba o ribiču, ki jo najbrž že poznaš:).

Zaprimo trgovine, odrečimo se elektriki, sveži vodi in pojdimo nazaj k naravi. Glej, dej ti prvo začni s tem:).

Ja, ja….. ti si najbrž ena od tistih, ki mi višajo položnice zgolj zato, da bi jaz razmišljal o tem kako bi več zaslužil, da bi lažje živel. V bistvu nas stimulirajo s tem, ko nam v nebo zvišujejo osnovne življenjske stroške…. bruuuhhhh…..

Če hočeš več zaslužit moraš pač več delat kar kmalu privede do tega, da živiš samo zato, da lahko (še več) delaš. Ima res smisel tako življenje?[/quote]

Zaprimo trgovine, odrečimo se elektriki, sveži vodi in pojdimo nazaj k naravi. Glej, dej ti prvo začni s tem:).[/quote]Men bi bilo hudi k ti pol ne bi mogu pisat na forum…… 😛
To bi bila res revščina…. 😀

O, GF tudi vtika svoj nos (kam) in je firbčna.

Aja, ona sme.

O, GF tudi vtika svoj nos (kam) in je firbčna.

Aja, ona sme.[/quote]

Med nama je razlika. Ti postavljaš trditve, posreduješ svoje izoblikovano mnenje o drugih, za druge (na podlagi puhlic pri kmečkem obrekovanju), jst pa sprašujem. Kaj naj naredim, da boš happy?:))

Zaprimo trgovine, odrečimo se elektriki, sveži vodi in pojdimo nazaj k naravi. Glej, dej ti prvo začni s tem:).[/quote]Men bi bilo hudi k ti pol ne bi mogu pisat na forum…… 😛
To bi bila res revščina…. :D[/quote]

Ja, to bi bila prava frka in se ne bi mogla več zapletati v ljubezensko afero:))).

revnih je treba odrešiti revščine.
predlagam športni pristop
kot lov na lisice

Naj me koklja brcne, če nisem imela tega v mislih, ko sem “spoznala” tebe. Če bi vsi mislili tako kot ti, potem se pot do uspeha ne bi imenovala pot, ampak avtocesta. Jaz se ti toplo zahvaljujem.

Mene pa zabava, da se vsi samo čudijo in se ves čas nekaj sprašujejo. Nihče pa ne poskusi.

Seveda. Moraš imeti tudi nekaj klikerjev v glavi. Samo sem mislila, da je to samoumevno.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Izjem ? Kar nekaj uporabnikov mi ne gre na živce : Spider, Marihuanca, Dater, EnTip, Matkić, it, Calypso, Lep&Pameten, Tipkovnica,…

Začni delat spremembe pri sebi, druge pa pusti naj živijo tako kot jim paše, kmetica nepotešena.

margot piše:
……..ampak zato, ker nikoli nisem bila lena, nikoli mi ni bilo težko delati, niti mi ni bilo nobeno delo izpod časti. In če bi se situacija ponovila, bi se znašla, delala bi karkoli, kar bi pa težko rekla za kogarkoli izmed mojih znancev in prijateljev.

to drž kot pribitoi. tudi sam sem bil v takšni, mogoče še hujši godlji in nivo dela sem bil pripravljen spustiti za 6,7 stopenj.
toda sreča na sami YU meji, me je namesto k motiki in kosi A-vinograda popeljala tako rekoč na željeno del. mesto v sosednji državi.
[/quote]

Margot,
sem razmišljala o tem. Zato nekoliko pozen komentar. To, Margot, kar je tebi uspelo, in predvsem to, kako si se ti spoprijela z življenjsko situacijo, eto, moram priznati, da si jaz (sedaj) ne bi upala. Mislim, poznam podjetnike, ki so bili podjetniki kakšen dober posel, potem pa novega posla od nikoder, stroški pa ostajali in se še dodatno kopičili. Ne znam si predstavljati, kaj bi delala in kako bi kaj delala, če bi imela ves čas “na grbi” državo, ki bi vsak evro, hitro “pograbila” za prispevke in davke, ne da bi jih jaz lahko dodatno investirala ali porabila za tekoče stroške. In potem dodatno še druge upnike, ki bi ob najmanjšem zaostanku s plačilom vlagali izvršbe. Od česa bi potem živela sebe in svoje.

Začeti iz nič (ali iz minusa, kot ti pišeš) in ob predpostavki, da nimaš poznanstev ali trga, kjer boš lahko tržila svoje delo, imaš pa družino, ki jo je potrebno preživljati, to je za mene tako, kot igrati ruleto. Lahko imaš srečo, lahko pa ne. Lahko kaj zaslužiš, lahko pa si nakopičiš same stroške in posledično rubeže. Jaz si na tak način ne bi upala začeti.

Tako da ne morem mimo, da se ne bi vprašala, ali res nisi imela ničesar. Nobenega “dobrega prijatelja tvojega očeta”, ki bi ti lahko pomagal oz. te predstavil pravim ljudem ali kaj podobnega. Kogarkoli.

Drugo pa je, kar norTON piše. To, da si nekako pripravljen delati “karkoli”. Tudi obirati jabolka ali hmelj. Ko se še prehitro lahko zgodi, da ne zaslužiš niti za minimalno plačo (napr. jabolka drobna in jih ne moreš v eni uri nabrati toliko, kot bi jih lahko, če bi bila velika). Ko tudi delavnost ni zadosti. Ampak kljub temu, deloma pa se moram strinjat z norTONom, se zna zgoditi, da je pri določenih nezaposlenih vseeno v ospredju tudi nek ponos ali karkoli, zaradi česar ne želijo delati tovrstnih del oz. del za minimalno (ali pa tudi to ne) plačo. Zdaj, ali je tako razmišljanje smiselno, ali ne… kaj pa vem, mislim, da jaz zaradi ponosa ne bi odklonila takšnega dela. Da bi le vedela, da bo plača redna, pa četudi ne bo niti minimalna. Da bi le vedela, da s tem ne bom v “minusu”.[/quote]

Poglej it,
mogoče sem slabo razumljen.
prvič je to. v kolikor znaš nekaj dobro delati si lahko samo v trenutni krizi. to ti vsaj v tehniki (slediti moraš tehnologiji), če ne znaš in nočeš biti birokrat pomeni, da si v nekem tudi novem okolju zunaj države ustvariš VIP. štartaš od nule in nula je lahko tudi rutanca. dejstvo pa je, da to ni rešitev. to je spoznavanje novih ljudi.
relativno dolgo sem v poslu in vem, da lahko delaš brez vsakega EEP-ja. delo dobivaš na račun svojih referenc in poznanstev in če z vsakim napraviš posel vsakih x let, je tudi v krizi dovolj.

kaj mislim o rutanci?
rutanca se uporablja (sicer vedno manj) na kmetijah kmečkih turizmov, na katere zahaja v A precej poslovnežev in ni vrag, da ne bi bilo znanstvo od tam prva stopnica napredovanja v spoznavanje pravih vez. običajno je in ne zamišljam si takšnega trdega kmečkega dela več kot 2-3 mesece. gre pa tudi-v kolikor moraš.
mislim, da se tudi v A precej zaposluje preko VIPa, zelo dosti pa z osebnim “verbanjem”. jasno, hočejo imeti izgrajen kader. osebni klic pomeni višjo plačo in novo zaposlitev, ali pa tudi….
zanimivo je, da subvencionirajo zaposlitev mladih in izobraženih žensk in to mi je zelo všeč.

a je še kje kakšen … al naj pospravim lok

btw: zakaj pa prenašate revščino drugih???
pomagajte jom tako, da jim daste vse svoje

Ne it-ka, žal nisem imela nikogar. Praviš, da si ti (sedaj) ne bi upala. Pa bi si sploh kdaj upala? Misliš, da je sploh kdaj pravi trenutek? It-ka to je tako, kot če bi te postavili na skakalnico velikanko in bi ti rekli, da izberi pravi trenutek pa skoči. Ti pa veš, da v kateremkoli trenutku se poženeš – si v kur*cu :))))

Če ti ni treba, ne skočiš. Ti sedaj imaš drugo izbiro in ti ni treba. Mene so pahnili dol. In evo, živa in zdrava :))

Mimogrede: ti si zelo bogata ženska. Denar pa še pride :))

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

dva mulca v SLO sta pred 3 leti začela z Bitcoini … preje sta se par let matrala in dosegala + 0
danes sta za SLO razmere zelo bogata

he he..točno tako..

Seveda ima marihuanca prav.

Seveda. Nahranite se z drobtinicami drugih. Saj to vam ves čas dajem…drobtinice, ker o svojem lajfu ne povem ničesar. Potem je najlažje potegniti črto in reči, da se mi nič ne dogaja:))). O keri reveži.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close