revija Jana in zgodbe v njej
Tole poznam. Kavka črna, ki visi na forumih in zagovarja domove. V domu, kjer dela je vse narobe.
Ampak ona je raje na netu, kot da bi priskočila in nahranila vsaj enega reveža več tam pri njih.
Kaj ti resno mislis, da se v DSOjih dela samo dopoldne, kot ti. Dela se 24 ur. Ce delas popoldne ali ponoci, si dopoldan frej in si lahko na netu, ce ti je do tega.
Kar verjemite, 13.02.2025 ob 17:18
OMG, 13.02.2025 ob 17:01
Pa še to: Za Kar verjemite: Tako nakladaš, da bi ti že mogoče kakšen butl verjel! Da se da koga skuhati….in take nebuloze! In prvič slišim da itak vemo, da je treba starostnike čimprej spraviti pod cipresne korenine…Skrbela sem za moževo mamo do 96.leta, ko se je poslovila! Ni bila v domu.Z nami je bila.Prav tako vsi moji stari starši.Moja mami jih bo letos imela 86.Nikoli še nisem pomislila, naj gre čimprej ” pod cipresne korenine”, kot pišeš ti! Grdo! Ti res ne bi bila za delo v domu.Se mi zdi, da si brez empatije .Natolcevati pa znaš prav nesramno!
za OMG, če ne bo citiralo.
Bila sem na svetu in delala sem v DSO. Pa ne dolgo. Sem šla raje drugam, za še nižjo plačo. Ni me obremenjevalo delo s starostniki, res pa je, da nisem delala z najtežjimi primeri, krepko mi šel na nekaj odnos med zaposlenimi. In ja vem kdo tam dela in tudi dokažem lahko. Si zadovoljna z odgovorom?
Za Kar verjemite: Seveda si šla iz DSO, ker nisi tip človeka, da bi delala z ljudmi. Preberi še enkrat , kaj sta napisali Ena iz DSO in Tud iz DSO.Obe sta zelo lepo opisali vse težave , ki jih srečujeta vsak dan pri delu s starostniki. Z veliko empatije in z mero zdravega razuma, kaj se da in kaj se realno težko naredi.
mamka Miška, 12.02.2025 ob 14:19
Da denar zmanjka smo tudi doživeli. Najbolj pa nas je prizadelo, da so na dan smrti vse njene stvari zmetali v veliko vrečko za smeti( iz nočne omarice), zabrisali vrečko v omaro( polomljen okvir slik, zdrobljena skodelica, krožnik).
Ko smo po pogrebu prišli iskat stvari, pa smo ugotovili, da je zmanjkal denar, klekljani prtički, slika v okvirju s klekljanimi cvetlicami, novi copati. Potem pa nismo več gledali, kaj vse še manjka, ker naše tete ne bo več nazaj.
Da ne govorim, da je želela hoditi, vstati in smo po naključju izvedeli( se je nekdo zagovoril), da jo vežejo na posteljo ponoči, da ne bi padla s postelje in si poškodovala zamenjan kolk.
Teta pa je bila občasno, ko niso računali, da bo imela dnevno 2 obiska vsa omotična. Le zakaj?
Podobna izkušnja. Groza, samo to lahko rečem.
aha707, 13.02.2025 ob 20:40
Mislim, da gre samo za zakon karme. Ne moreš na stara leta pričakovati, da te bodo varovali angeli, če si bil(a) celo življenje pi…
Nasa teta je bila angel pa še je morala dozivet pri padcu splav dvojckov in da jo je moz varal pa se je le navezala na njegovo zunajzakonsko sama pa ostala brez otrok… Bog ji je namenil težko življenje, čemu? Bila je pridna delovna poštena, zelo dobra oseba
TO JE REPLIKAza aha707 ki meni da si je nasa dobra teta zasluzila da ji kradejo denar v domu starostnikov… Kako glupo razmišljanje !!!
Poslušaj ti podkupljeno trobilo, ki se danes oglašaš pod OMG. V mojem primeru ni bil problem delo s starostniki. Nasprotno, nekateri so bili prava sonca, prijazni, duhoviti, spoštljivi, ne vsi razumljivo. Problem so bili odnosi med zaposlenimi. Od direktorice navzdol do dna. Toliko primitivizma nisem doživela v nobenem kolektivu. Mobing, takrat smo govorili še o šikaniranju, obrekovanje, podtikanje, vtikanje v osebne zadeve, kraja, ne samo varovancem tudi sodelavcem, neizpolnjevanje delovnih nalog, ker za “te stare crkovine je vse dobr” – besede medicinske sestre, pa kaj naj naštevam. Saj verjetno sama poznaš razmere, zato so te tudi plačali, da tukaj trobiš o nasprotnem. Nikogar ne boš prepričala, ker ne moreš. Pekel, ki se dogaja v DSO-jih smrdi do neba.
Kar verjamite, 13.02.2025 ob 22:02
Poslušaj ti podkupljeno trobilo, ki se danes oglašaš pod OMG. V mojem primeru ni bil problem delo s starostniki. Nasprotno, nekateri so bili prava sonca, prijazni, duhoviti, spoštljivi, ne vsi razumljivo. Problem so bili odnosi med zaposlenimi. Od direktorice navzdol do dna. Toliko primitivizma nisem doživela v nobenem kolektivu. Mobing, takrat smo govorili še o šikaniranju, obrekovanje, podtikanje, vtikanje v osebne zadeve, kraja, ne samo varovancem tudi sodelavcem, neizpolnjevanje delovnih nalog, ker za “te stare crkovine je vse dobr” – besede medicinske sestre, pa kaj naj naštevam. Saj verjetno sama poznaš razmere, zato so te tudi plačali, da tukaj trobiš o nasprotnem. Nikogar ne boš prepričala, ker ne moreš. Pekel, ki se dogaja v DSO-jih smrdi do neba.
Mogoče si pa ti podkupljeno trobilo in plačana za to, da tukaj pišeš same grde stvari. Prav čudno, res – prav vsi zaposleni v tem domu so bili nemogoči, samo ti si bila dobra vila.Glede na tvoje pisanje bi rekla, da si kot buldožer.Prav nič prijazna, spoštljiva in prijetna oseba nisi , tako je čutiti.Sploh ne vem, kaj delaš tako revolucijo.Če je bilo v Domu vse tako zanič in nepravilno, zakaj je nisi naredila tam?
Forum je zaprt za komentiranje.