Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Retoromanščina

Retoromanščina

Zanima me ali kdo ve, če obstaja v Sloveniji sodni prevajalec za retoromanščino?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

poklič na društvo prevajalcev slovenije, tam sigurno vedo

ok, hvala.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

http://www.dztps.si/asp/clani/sodnitolmaci.asp

Tukaj sicer ni nobenega, vendar so to le tolmači, ki so v društvu. Podatke o tolmačih imajo tudi na sodiščih.

Aja, pa če lahko zaupaš, zakaj rabiš.

Ne obstaja.

Hja… iščem in iščem, pa ne najdem.

Zakaj rabim? Za uradni prevod nekega dokumenta.

Zakaj ravno v retroromanščino? Ker imajo v Švici, kjer je ta jezik uradno priznan, še tri druge uradne jezike in bi morali kjerkoli sprejeti dokument v njih. Če je pa obratno, torej prevod iz retro v slo, pa išči v Švici. 🙂 V današnjih časih to ne bi smel biti problem.

Rabim iz retoromanščine v slo. Ja itak, da lahko gor uredim v italijanščino ali nemščino, potem pri nas v slo. Zaradi tega se mi bo stvar le nekoliko zavlekla, ni pa to nek problem. Sem iskala hitrejšo in udobnejšo pot, ki je ni.

Hvala vseeno.

No, vprašaj, če zadostuje italijanščina? Glede na to, da je to pri nas eden od uradnih jezikov. Probat ni greh.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close