Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika restavracija za solidno večerjo

restavracija za solidno večerjo

A je tukaj kdo, ki je že bil v restavraciji CUBO? To je bl na začetku šmartinske. Bi šla tja, sm me zanima kake so kej cene?

Pride k meni fant iz tujine in tko mal bl na izi planiram kam bi šla lahko na večerjico. Katere gostilne restavracije predlagate?

Rada bi ga peljala v kako tako ki ni glih čisti podn, sam spet ne predrago rstavracijo.

Svetujte plis!

Aja pa še povejte, kaj od slovenske hrane mora nujno probat?

KOLK BI PA TI DALA ZA VEČERJO IN PIJAČO-ZA OBA?

tko sam za hrano bi dala deset do petnajst evrov na enga. Npr. da si naročim glavno jed pa sladico. Pijača pa kokr nanese.

S tem denarjem ne boš naredila vtisa na gosta, tudi sicer je glavna jed pa sladica mal mimo.
Malo bolj bi se lahko potrudila, sicer je odvisno od kod gost prihaja.Npr. Italijani so navajeni jesti hladno predjed,juho,toplo predjed, glavno jed,sladico….Francozi in Španci podobno…če pa gre za vzhodne državljane, pa je situacija res bolj skromna, samo lahko pa pokažeš, da Slovenci znamo pripraviti dobro hrano in da smo tudi gostoljubni…torej srednje dobra restavracija pri nas z 3-4 hodi hrane 20 evrov na glavo približno….

OK, hvala, vsaka informacija mi prav pride. Še kak nasvet, kako naj naredim čim boljši vtis? Ker res bi se rada potrudila, sam nimam glih izkušenj preveč s tem, kako pogostiti, kam peljati itd. tujca.

Hvala.

CUBO je čisto v redu gostilna, ni pa ravno poceni. Vsekakor 10 eurov za hrano na osebo ne bo dovolj. Tudi tipične slovenske hrane tam nimajo. Sicer je meni osebno v tem rangu bolj všeč Špajza na Gornjem trgu, a tudi ta ni poceni. Midva z možem greva za kakšne posebne priložnosti največkrat ravno v omenjeni gostilni, a s predjedjo, glavno jedjo (V CUBU so to ponavadi testenine, ki niso najdražje) in včasih še sladico ter buteljko vina (ne najdražjega, a tu so cene za moj okus še kar visoke) znese nekje okrog 100 eurov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close