Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Resno in nekoliko zaskrbljeno-Za udelezenke in Primoza

Resno in nekoliko zaskrbljeno-Za udelezenke in Primoza

Hej,res me malo skrbi!
Danes je petek in lepo se odzivate,vendar konkretnega predloga za izvedbo se ni. Sama sem ze prvic povedala,kaj bova midve s sestro prispevali.Pricakovala sem tudi,da vse nimate rade tega in takrat je padlo se nekaj predlogov. Zdaj pa se nic.
Zase imam vse ze doma in tudi na pol bom pripravila sama(namocila polenovko,jo ocistila in bi potem skupaj samo skuhali in spekli),polenta pa sveze kuhana.To pa zato,da bi imele kaj casa za predstavitev peciv in klepet.Tiste,ki ste bile zadnjic,veste,kako cas hitro bezi.
Upam,da bo moj drugi predlog za se dodatno jed ali jedi prisel pravocasno,ker je potrebno tudi nabaviti surovine.In za to je odgovoren Primoz.
Oprostite,sem pac taka,da grem na sigurno.Ce kaj visi v zraku,me vznemirja. Vem,kako sem se takrat bala.kako bo izpadlo in res smo marsikaj pozabile.Bilo je prvic in se je kar izslo. Vem,da je potrebna organizacija,da stece. Prosim,razumite in dolocite,kaj bi se naredile in
tudi odgovorno za to,se eno sefico. Sama res ne zmorem.

Lep pozdrav in konkretne predloge vasa malo zaskrbljena Babi

Babi,

jaz obozujem ribe, zato nimam kaksne druge ideje ali predloga. Mogoce se kaj zelenjavnega? Kaksno ‘omakco’ za poleg?
Ali pa sploh nekaj zelenjavnega, ce je kaksna orto veganka vmes?

V to smer? Naj razmislim in potegnem iz rokava kaj?

Nyah

Smejte se!

Kaj pa pitulic tokrat ne bo?? Kaj bodo pa tiste, ki bodo prvič z nami, rekle? :))

Imam pa vprašanje v zvezi s sladico… mogoče sem spregledala… kakšne vrste bi naj bila tokrat?

LP, Staša

Joj,Stasa!Primoz se nic ne rece! Sladice naj bi bile bozicno disece.Mislim,da bi bilo prav,da je odlocitev vsake posamezne,kjer se najbolj cuti doma in da ji je v veselje.

Pitulice prinesem en pekac ze narejene,kot zadnjic,samoza v pec.En pekac(svojega velikega sem pozabila v Trzinu) bi pa naredile skupaj s pomocjo tistih,ki ze znajo. Potem rabimo se surovine za to:
skuta,jajcka,kisla in sladka smetana,panceta,por in se kaj.

Nyah! Za h polenovki smo na Goriskem in Tolminskem naredili zraven duseno kislo repo ali zelje,ceprav se cudno slisi.Kaj se vam zdi?

Gre skupaj,ker polenovka nima takega okusa po svezi ribi.
Poznam tudi recept,kjer je v pecici v plasteh polenovka in kislo zelje.
Sicer me bova naredili po portugalskem receptu.

Mene najbolj skrbi za tiste,ki rib nimajo radi. Cakam,da kdo rece kaj.
Lepo bi bilo kaksen namaz in nekaj tipicnega iz notranjosti.Saj se ze ponavljam.Ne bi rada,da bi izpadlo kot nekaj,kar Babi posiljuje.

Zdelo se mi je prav,da jaz nekaj predstavim,nekaj pa se kdo drugi.
Dajmo,deklice,zmenimo se ! Bom mirneje spala.Imam ze svoja leta in
spet nimam prav toliko energije,da bi jo porabila za sekiranje!!:)) Lp Babi

Babi, jaz sem že polnjene šampinjone predlagala – tako za predjed (je pa priprava v toliko “dolgotrajna”, ker je potebno vse šampinjone lepo očistit). Poleg tega morajo biti šampinjoni bolj veliki, da se jih res da polnit. Pa spet ni za tiste, ki gob ne marajo (petra, saj vem… 😉 ).

Kaj pa kak mesni predlog? Ne vem? Kaj čisto lahkega, preprostega, hitrega?

Lp, mishika

Babi .. SUPER ideja, duseno zelje!
Stasa, lepo, da si se spomnila za pitulice, se ji veselim (ker sem prejsnjic manjkala).

Ne ljubitelji rib? Kaksna mesna zadeva? Jaz sem ljubitelj belega mesa, lahko piscanca v soli nardimo ….

Ne vem, predlogi …..

Nyah

Smejte se!

Babi!

Končno spet živjo!

Me kar nekaj tednov ni bilo tu gor, vem, prava sramota, haha, ampak zaposlenost itd.

Slab izgovor, ne?

Midva z možem, draga Babi, se veseliva prav tega, da se naučiva kakšne ribje zadeve.

Jih obožujeva, doma pripravljava pa čisto nič.

Torej zelo za!

In še to: boš, Babi, pokazala še enkrat pripravo pitulic? Možek mi že ornk “teži”, kdaj jih bom naredila, pa sem rekla, da po srečanju s tabo. Prosim!!!!!

En zelo lep pozdrav tebi in drugim tu gori!

Se noro veselim srečanja, smo odpovedali vse ostale zadeve, da le pridemo!

Pozdravček, Vesna

Še to, Babi!

No, nič čudnega, da si mi tako pri srcu, tudi jaz sem škorpijonka, oktoberska. Zdajle malo berem zadnje poste in ugotovim, da si pred dvema dnevoma praznovala. Iz srca vse najboljše!!!

In same lepe stvari naj se ti zgodijo!

In čim pogostejše obiske tvojega dragega vnuka in hčerke z možem!

Babi, tisoč sladkih cmokcev za rojstni dan!

Enako tudi vsem drugim, ki praznujete!
Vesna

saj mogoce ni treba prav komplicirati s predjedjo npr…..sampinjoni so cisto o.k.-seveda bolj veliki. pa kaksen namaz…. pa seveda bakala na bjelo!! za vsakega nekaj… lp petra

Hej,Vesna skorpijonka! Hvala za lepe zelje!!:)))
In pitulice bodo,saj sem prav tebi in drugim poslala recept.Brez skrbi,ene ze prinesem za v pec,druge naredimo na licu mesta.Osbno si pa se vosciva.

Petra,saj ne da kompliciram,le konkretno osebo rabim,ki bi se kaj prevzela in pripravila. Danes sem dobila iz Sl. benecije iz domacega mlina pravo moko iz bele koruze za polento prav za srecanje.In rezale jo bomo z nitko.
Bos pomagala?
Lp obema z danes oblacne obale Babi

ne,babi ne mislim,da kompliciras ti! sploh ne-te cisto razumem. za tisto drugo osebo bi se takoj javila,ce bi lahko prisla pravocasno. glede na to,da imam nek sestanek,ki se lahko tudi malo zavlece,ne upam reskirati in obljubiti kaj takega! kaj pa,ko bi se zmenili,da se neke stvari…ravno npr. polnjeni sampinjoni ali kaj takega…ze na pol pripravijo doma!? samo predlog. lp petra

Hmmm… Gobe je ponavadi dobro pripraviti sproti. Ko šampinjone čistiš, se s časom tako roza obarvajo in potem tako na oko ne izgleda več najbolj užitno, če mene vprašaš. Če se kdo javi, da bo pomagal pri čiščenju, so tudi polnjeni šampinjoni hitro pripravljeni – če ji ena ali dve umivata, druga jih lahko v pekač nadeva in peclje potrga, tretja pripravlja nadev (sirček, obilo česna…). Vnaprej pripravi se pa definitivno lahko kakšno meso, če ga prej daš v “paco” in se potem samo popeče…

Lp, mishika

tudi to se da…sampinjone ocistis…posebej naredis nadev in posebej spravis…sem ze delala. sicer pa je bil to cisto mimogrede predlog..lahko je karkoli drugega!! hotela sem samo predlagati,da bi se lahko dolocene stvari prinesle za…cca pripravljene. lp petra

ves,da razmisljam,da bi “skenslala” tisti svoj sestanek!? bojim se,da ne bo ravno brez problema. se se javim! lp petra

Babi!

Res bi bilo prav, da še nekdo drug prevzame del bremena.
Z mami se pogovarjava o izvrstnem štajerskem domačem namazu in ocvirkovem kruhu. Za predjed, kaj misliš? Čez vikend bova še malo pretuhtali in ti javim.
Preričana sem, da bova nekaj naredili.
Bojke tokrat ne bo?
Pa ne sprašujem zaradi dela, nama je bila tako všeč.

Pozdrav,
Andreja in mami iz Rogaške Slatine

Andreja,hej!
Vidve z mami sta dva zlata cekincka! To bi bilo imenitno,kar si predlagala.Sem 100% prepricana,da bi bilo to vsem vsec!!Bojka tudi pride,brez skrbi,saj rabim kopilota za varen pristanek:)))
Lep pozdrav in hvala obema Babi

Če ni nobenega predloga za slovenske jedi, se javim za enčilade. Sem pripravljena poskrbeti za organizacijo.

Enčilade so mehiška specialiteta in moj mož pravi, da takšnih kot jih pripravim jaz, še ni jedel v nobeni mehiški restavraciji (tudi v ZDA, ne)
Ponavadi naredimo dvojne, z mletim mesom in s sirom.
Zraven pa fižol in riž, tipično mehiško.
Priprava ni zahtevna, morda malce zamudna, ker je kar nekaj rezanja, ampak, saj imamo multipraktik.
O, pa margarite bi lahko pili zraven!

Torej, če ste za povejte!

Smo ZAAAA! 🙂

Lahko pa naredimo tudi piščanca po Jamiejevo, in sicer v vanilijevi & co. marinadi…

Babi,

glavno, da bodo pitulice 🙂 Mogoče bi tokrat še sladko različico naredili? Kaj meniš?

LP, Staša

babi!!!

Tudi jaz se javim za neke vrste namaz al kako bi rekla. In sicer zmešaš
skupaj nariban sir, naribano salamo, kisla smetana, sladka smetana, origano, parmezan. Dobro premešaš in namažeš na tanke rezine francoskega kruha , daš v pečico na 250 stopinj in hitro zapečeš. Mi obožujemo te kruhke. Kaj se vam zdi ?????
Za tiste, ki ne marajo rib in tudi za one druge.

Nani

Juha … Nyah bi skuhala Jamievo iz cicerike in pora, je fantasticna, najboljsa, super, krasna, posebna juha ;-)))

No, predlog samo, hihihih

Nyah

Smejte se!

Saj vem da ne spada ravno pod to temo ampak ravno imam priložnost, torej; Nyah, bi te lahko posila za recept za tole Jamievo juhico? že dalj časa jo iščem, pa nič…….prosim!

LP, Zala

Zala,

sem dala recept v bazo ‘Juha iz čičerike in pora (JO)’.

Super krasna juha, ni za prehvalit. Imam se en recept za korenckovo … se ena taka fantastična. Če češ, še to vpišem!

LP
Nyah

Smejte se!

Hej,Stasa,saj te ne mislim motiti,le odgovor.

Pitulice bodo.Sama se nisem delala sladkih,pa bi jih tokrat in sicer z dodatkom malo rozin in pehtrana,mogoce tudi kaksno naribano, dobro ozeto jabolko,pa cimet,celo ingver bi prijal. Malo v razmislek.

Se to: si se tako mlada,da se mi je zdela pesmica,ki smo jo zapeli in zarajali slavljencem v razredu,pravsnja tudi zate. Cel dan mi ze brenci po glavi in si jo brundam. Lp Babi

Nyah,hej! Danes zvecer imam majhno vecerjo za goste iz Ljubljane in
bom naredila to juho. Por mora biti pri nas vedno v hladilniku.Ciceriko imam tudi zelo rada.Ker je torta(bila je slastna) posla,bom naredila zelo hitro sladico,ki je res dobra.Napisem recept v bazo.Zelim preizkusiti nov bel porcelanst pekacek,ki sem ga dobila.Je tak,da gre lahko v zamrzovalnik in kar z zmrznjeno jedjo v pecico. Sem ga zelo vesela.Recept pa je z marelicami. Lp Babi

Živjo Nyah, recept v bazi bom pogledala, bila pa bi vesela še recepta za korenčkovo juho…..sem trenutno v fazi ko mi zelo prijajo juhice in bom sprobala kar vse po vrsti: jutri je na vrsti stašina juha iz cvetače in brokolija, potem Jamiejeva iz pora in čičerike, nato še tvoja korenčkova itd…..res se pripročam za recept!

LP Zala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close