Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Resnica o pismenosti

Resnica o pismenosti

uradnica, čas za internet. imamo ga večina uradnikov – bodimo pošteni! eni na skrivaj pred šefom, drugi pa skupaj s šefom gledajo in se naslajajo na jpg formatih.

raje pokukaj skozi linico in poglej koliko te jih čaka v vrsti, pa si nobeden od njih ne upa potrkati na vrata in drgniti kljuko, ker je notri bav bav – ena teta, ki je skregana sama s sabo in celim svetom.

še enkrat: če hočeš sebi dobro, prosi za premestitev.

Seveda vsi pluvate po uradnici, ker ima pač to (ne)srečo bit uradnica. priznam, uradnic in uradnikov nimam preveč rad, jih pa rabim in zato spoštujem njihov čas in prostor.nekateri se pa repenčte pa ste sami še slabš, sam priznali si nikoli ne boste. ..po načelu naj še sosedu crkne krava, a ne?

Uradnica ti samo pridi k meni pa te bom posteno po.fu.kal in ne bos nic vec sitna.sicer pa saj poznas to kdaj je baba sitna.

Bog ne daj, da se znajdete na Stanovanjskem skladu, ko ste v veliki življenski stiski. Tam vas gledajo, kot da hočete njihovo stanovanje. Že vratar te sprejme tako, kot da si kriminalec, ker nimaš stanovanja. V pisarnah pa poslušaš razne natege, obljube i.t.d. Skratka, vse storijo da ti ne pomagajo. Zelo lepa izkušnja za vedno.

ni enostavno niti z ene in niti z druge strani. zaposleni v takih in drugačnih uradih ponavadi nimajo veliko pravic pri odločanju in morajo delati tako, kot jim drugi (država) odredi. Ker vidim v neposredni bližini prijateljice, ki so zaposlene v teh ustanovah, vem da ni vse res, kar se o njih govori oz. o stereotipu, ki smo si ga o njih ustvarili.

po drugi strani je res da pričakujemo, da imajo stranke in kupci vedno prav in nas urnik na vratih kaj dosti ne briga. Jaz moji prijateljici nič ne zavidam, če mora na banko mora vzet dopust, ker ima banka enake uradne ure kot ona!!! Mi po pisarnah pa se znamo zmenit pa potegnit mal čez uro če je treba dokončat delo, kdo pa njih menjuje?

Ne bom branila, ker mi gredo na živce, če niso prijazne in veliko jih ni prijaznih, z druge strani pa sem že doživela pri nas na šoli eno z uradnimi urami za študente ki je z vidno vročico omedlevala za pultom pa vseeno je hotela vse postreč ker smo nekateri prišli tudi od daleč, pa ni mogla domov, ker ni bilo nobenega da bi jo nadomeščal ob tisti uri!!! Tudi to je kršenje pravic!
Uradnica sprijazni se, ti ne boš nič spremenila,mi pa tudi ne.To je stvar delodajalca, kot si predstavljam je to pri vas kakšna občina….Poskusi menjat službo!

Veste kaj .ljudje. Saj ni dolžnost uradnice, da si vi gospoda uredite dokumente. Tako je po celem civiliziranem svetu. Samo nekje po tem svetu so ljudje civilizirani in demokracije ne zamenjujejo s pomanjkanjem kulture.

LP

no potem mi pa spoštovana publika povejte nekaj:

a kdo med vami pozna kakšnega uradnika, ki je zaradi stresa, urnikov, pa ne vem česa še, pustil svoj stolček in se pridružil tistim tam na sct-ju v trojanskem tunelu, al pa na celovški, ko barvajo in kopljejo in zidajo? al pa nekam v prah, temo, pod luč, za tekoči trak?

no? ajd da vas vidim.

čakite no malo, kaj se zdaj misli samo na “uradnike” po občinah in raznih zavodih, ali se gre za “uradnike” mišljeno na vse tiste, ki imajo “uradne” ure in delajo v neposrednem stiku z ljudmi?
Uradnica je lepo navedla banke, občine, laboratorije, knjižnice, zdravstveni dom, trgovine….???

Po moje je velika razlika, že sama zase lahko rečem, ne delam na občini pa vseeno imam uradne ure in delam z ljudmi….

alex je zelo lepo povedal, bi se sicer izognila komentarjem, pa to moram potrdit, da je v nekaterih primerih pomanjkanje kulture tako očitno…

po mailih kroži en posnetek, ne vem, če ste ga slišali, ko en tip pokliče na amzs al kaj vem, češ, da stoji v koloni med koprom in črnim kalom in tipa, ki se mu javi (ki mimogrede pove svoje ime in priimek in mu pove, kar mu je znanega o stanju na cesti….da je pač tekoča kolona) prekolne tako sočno, da je grdo grdo slišat….kaj pa je bogi človek, ki se na informacijah javlja, kriv? tako se nekatere stranke obračajo tudi na nas, ki jih strežemo spredaj in zadaj

seveda, od primera do primera je različno, zato razumem kaj uradnica hoče povedat, ne bom pa sodila koliko in kaj sama dela, bom najprej pred svojim pragom pometla….

Prej bi rekel, da ste butlji za vrati in malo manj pred vrati. Na vrata si dajte mehko oblazinjenje in ne bo se slišalo trkanja. Da pa delate predolgo… ajajaj… sploh v državnih službah, bi človek rekel, da premalo.

Hihi 🙂

Jaz se vedno držim uradnih ur in ne trkam perd začetkom ali po koncu. In naj povem, da imam z vsemi raznimi vsemogočnimi uradniki večinoma slabe izkušnje. So sicer svetle izjeme, ki so prijazne in te poslušajajo ter ti tudi odgovorihjo. Večina pa je nadutih in nesramnih še posebej do mladih. Če vidijo, da je stranka v obleki in kravati, potem pa so vse medene.
Da ne govorimo koliko uradniki upoštevajo čas. Začnejo bistveno kasneje. Malice so predolge. In kar naprej se jim sesipajo računalniki. Ne vem zakaj uradniki tako slabo obvladajo računalnike. Ali pa je le izgovor, da jim ni treba delati?
moram pa še enkrat poudariti, da je med uradniki nekaj svetlih izjem. žal bolj malo.

Ja tudi stranke so brutalne,napadalne,arogantne,kot vsi ljudje.Imamo prijazne,jezne,provokatorske in ljudi ki znajo komplicirati za prazen nič.Več načinov obnašanj, kulture ter vzgoje ljudi.Bontona je danes res vse manj in to povsod.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close