Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Resnica o pismenosti

Resnica o pismenosti

Zdaj pa mi iskreno povejte…ko pridete pred vrata npr. zdravstvenega doma, trgovine, kina, banke, zavarovalnice, knjižnice, laboratorija, šole, referata, tajništva….znate prebrati urnik in ali ga razumete?

Daaaaa, boste rekli.
In zakaj se potem dogaja, da
a) ravsate po kljuki in pulite vrata k sebi, tudi če se ne odprejo in vztrajno trkate po šipi, čeprav je do odprtja še nekaj časa? In če mi ne odpremo se pol bunite kot da se vam je nevemkaka krivica zgodila

b) od kje vam ideja, če že znate prebrati urnik, da se naslikate minuto čez in od nas zahtevate, da podaljšujemo naše že tako dolge delovnike zaradi vašega nerazumevanja tako kratkega in tako logičnega besedila?

Ja, jaz bi kar verjela v rezultate raziskave, ki je bila pred kratkim opravljena in ugotavlja, da smo pravi butlji….

se strinjam – tudi sama delam tako kot ti in mi gredo najbolj na zivce tisti, ki vedo, da zapiramo, a se ne dajo – tudi do 15 min po zaprtju se vedno nekaj gledajo itd…kupijo itak nicesar – ker tisti, ki se mu res mudi kupiti, kupi takoj, pohajkovalci oz. window shopingerji pa hodijo med del. casom in ne po njem…

mene samo zanima, kaj ti ljudje tuhtajo?!!

-mogoče zato, ker dobivate plačo iz naših žepov in na to konstantno pozabljate?
-mogoče zato, ker ste nonstop na malicah, ker med službenim časom opravljate zasebne telefonske pogovore, ker začenjate s svojim cenjenim delom POZNEJE KOT PIŠE NA URNIKU in zaključujete PREJ KOT PIŠE NA URNIKU?
-mogoče zato, ker ste zoprni, naduti in radi nadirate ljudi?
-mogoče zato, ker folk stalno pošiljate od okenca do okenca, od urada do urada, na koncu pa spet pristanemo tam, kjer smo začeli?
-mogoče zato, ker rabimo za eno malenkost zbrati milijon potrdil, pa čeprav imate vse v računalniku?

no ne pravim, da tudi vi osebno to počnete, ampak tako se žal obnaša večina uradniškega mrčesa v slo, zato mislim da niti niste preveč upravičeni do jamranja

Kakšna jajca..

Zakaj pa se potem dogaja, da ti uradnica 10 min pred koncem delovnega časa zapre oknce pred nosom, češ “da se ji mudi domov”..

O dogajanju v zdarvstvenem domu, kjer se sestra prikaže 15 min po začetku delovenga časa, pa reja sploh ne bomo.

Skratka, uradnica, ne nakladaj. Previsoke plače imate, za svoje ne-delo.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Potrkam zato, ker že dolgo časa ni bilo nobenega ven, pa vem da notri ni nihce in slisim smeh in si mislim kako uzivate ob netkanju al pitju kave al ne vem cem.Delaj tako kot vsi ostali in ti nihce ne bo trkal,drži se uradnih ur tudi ti in vsi bomo zadovoljni.
Mene pa moti, ker si zaposlena v uradu z ljudmi, pa tako malo je usluzbenk, ki bi vedele, kako se obnaša ob delu z ljudmi, ki bi poznale osnovo bontona, prosim in hvala, in da ne govorim dalje.Alergična ratam, če vem, da bom imela opravka z vami, cim prej vse nastimajte da bomo urejal prek neta in boste ve lahko uzivale same ob tolkm delu ki ga mate in mi bomo, ko nam ne bo vec treba gledat zafnanih bab.
Pa brez zamere, so izjeme, ampak vse vec je še vedno takih, ko mi gre res na kuzlanje ko jih vidim tam za salterjem…edin zdravstveni dom je tukaj izuzet, vsaj zame, cez njega nimam pripomb!
Najhuje pa je obcina, posta, banka…

Aja pa še tole, tukaj pišem kot mi paše, če pa ne boš znala brati ti samo reči, ti vse lektoriram za nazaj in še tvoje pisanje zraven, uradnice ste ponavadi res pravi butlji, bi reku moj dedek;), če se že delaš pismeno in hočš bit pametna, dej drugič prej nekomu lektorirat tvoje pisanje, da bo vsaj za silo pametno, dej no…Upam, da si mela le slab dan, želim ti čim manj takih in brez zamere, mene je pogrelo vse tole resnicno!

Draga uradnica!
Žal res drži, da so vaše službe od boga dane, upam da bo tej birokraciji v veliki meri enkrat konec. Hvala napredku v informatiki, tehnologiji,…itd

Tudi jaz imam žal slabe izkušnje z uradnicami oz. vsemi osebami zaposlenimi za raznimi okenci in v pisarnah, v katerih moramo mi navadni smrtniki urejevati pomembne,velikokrat pa tudi banalne zadeve z vami.
V veliki večini so to res “zafnane” ženske, ki hodijo v službo kofetkat, tračat in pa seveda razkazovat svoje nove obleke in čevlje.
Od prijaznosti do ljudi in seveda profesionalnosti pa ne duha ne sluha.

Že tako, kadar imamo kaj za urediti je najbolje da vzamemo dopust v službi, ker letamo od okenca do okenca, ker se vam ne ljubi nam prihraniti niti malo tega uradniškega popotovanja.
A mislite da mi pa kar lahko vzemamo dopuste za vsako stvar, vas pa tako skrbi ena minuta več.
Saj ne morem verjeti, draga uradnica mi smo v Evropi in v marsikateri službi (tudi moji) velikokrat ni vprašanje minute ampak tudi ura ali več.
Samo vi gnili uradniki in uradnice se še niste zbudili, zabubljeni ste v pisarnah in se kar množite in čakate da greste v pokoj!! Spravite se že vsi, da vas ne bo živciralo trkanje po vratih!!!!

Brez zamire, ampak taka teme me ……..

Ta raziskava je bila pa sigurno opravljena med vami- uradniki .

Ma itak mislim, da je to ena glupa provokacija.

Glejte folk vi posplosujete.Niso vse uradnice sitne tecne in nepo.fu.kane.To da pa nas posiljajo od okenca do okenca pa niso krive one ampak sistem ki je tako naravnan.Drugace pa imam vec dobrih kot slabih izskusenj z uradnicami heheh

Ona je tud posplošila, pa smo pač še mi povedali svoje izkušnje.

Prvič naj povem, da jaz ne spadam med te, ki si jih ti naštela 🙂

No, pa tudi med uradniki se najde veliko cvetk :)))

a) čeprav so uradne ure jasno napisane, se velikokrat zamuja, ali celo med uradnimi urami ni nobenega na okencu…nekateri te tudi pozdravijo ne oziroma ogovorijo “kaj želite, prosim?”, ko prideš na okence ali nekja momljajo sami za sebe…
b) velikokrat ti dajo napačne zelo pomembne informacije in prav tako je veliko tudi nepotrebnega pošiljanja od vra do vrat, pa ni kriv tak zakon pač pa nevednost uradnikov….velikokrat se zmotijo v škodo državljana in ko jih opozoriš te samo nejevoljno gleda, da o kakšnem opravičilu sploh ne govorim…
c) neznanje uporabe PC-jev uradnic in odgovor, danes ne bo nič, ker so težave z računalniki… ker sem pač vztrajen pokliče drugo osebo, ki obvlada program in dobim željeno stvar in mi ni potrebno ponovno hodit nazaj…
d) še in še bi lahko našteval in to konkretnih primerov z imenom in priimkov, ustanove kje se je to dogajalo in opis konkretne stvari…

Skratka cvetke oziroma butljni so povsod., ne glede na katero stran se postaviš. :)))

Če gremo posploševati, kot je naredila uradnica, so vsi uradniki eni veliki pridanič, ki mislijo samo na svojo rit, kako bodo čim manj naredili in čim bolj zagrenili življenje nam, navadnim smrtnikom. Če pa smo vsaj malce realni, niso vsi taki, najdejo se včasih tudi prav prijazni (je pa res, da so redke izjeme).

Uradnica,

ko si že vprašala: ne, jaz nikoli ne kljukam po vratih, vedno preberem uradne ure in se jih držim. Pa prijazna sem, ko pridem tja, ker vem, da delo človeka za šalterjem je stresno in vem, da se jih veliko trudi, da ga opravijo učinkovito in kvalitetno. Pa ker če ima uradnik slab dan, si ga ne želim imeti še jaz in ga zato ne bom še dodatno provocirala.

Me pa zelo motijo nekateri puhloglavi uradniki, na srečo so po mojih izkušnjah v manjšini, ki imajo v glavi zelo poenostavljen pogled na svet, ki zaradi parih neotesanih in nerodnih strank v slabi luči vidijo vse, ki jim prihajajo na šalter in ki izkoriščajo svoj trenutek moči nad stranko, da izživijo svoje nikoli prebolele frustracije. Veseli me, da je takih uradnikov iz leta v leto manj.

Če te delo s strankami toliko obremenjuje in ga tako težko obvladuješ, kot je videti iz zgoraj napisanega, se pač usposobi za kakšno drugo delo, a ne.

Ti želim veliko uspeha

tudi uradnica

Jaz pa imam rad uradnice.Ampak tiste ki dajo noge narazaen pa najbolj.

Venuss, takoj podpišem tvoj post…

Če bi gospa uradnica delala 8 ur dnevno in bi kdo resno kontroliral kvaliteto njenega dela, bi lahko takoj odpustili polovico državnega aparata…

In tega se gospe uradnice, postlane od države, dobro zavedajo…

Državljani pa plačujemo davke

cao,,mene je zadnjic kar nadrla na centru za socialno delo,,mislim halooo,,in to zato ker ona sama ne zna razlozit pol smo pa vsi drugi krivi:)

Naša uradnica se nič ne oglasi, da bi se zagovarjala.

Saj res, zdaj je vikend, čas za internet je samo med delovnim časom.

LP
Tija

Najhujše so pa na Gorenjski banki! Počasne, neprijazne,nesposobne. Najbolj fino je takrat ko jih ne rabiš.

V banko ali na pošto pridem minuto pred zaprtjem, pred mano vrsta, ker je pač veliko prostora, na vrsto pridem ponavadi pred sedmo. Kako to, da nihče od teh uslužbencev ni že vseh pred mano odslovim, ko je ura odbila 18h in se je njihov delovnik končal?
lp

uradnica, mi smo tam zaradi njih. sto ljudi, sto čudi.

čimprej zaprosi, da te zamenjajo oz. premestijo na delovno mesto, kjer ne boš imela opravka z ljudmi, vrati in kljukami. si namreč zelo ogrožena, da te bo v zelo kratkem času kakšen napol gluh in slep star ata, ki bo nič slabega misleč z revmatičnim členkom podrsal po vratnem krilu, fejst sprovociral. ta te bo sprovociral in se ti opravičil, da sploh živi in diha zrak okoli tebe. kakšen drugi pa ti bo dal eno okoli ušes, pa še tožil te bo.

kar se pa tiče urnika, pa vprašaj delavke in delavce npr. tam v leku za tekočim trakom. ti bodo oni povedali.

tudi uradnik

Ko boste uradniki uspeli sestaviti prvi nedvoumni formular, brez pravopisnih napak in s konsistentno terminologijo in grafičnim oblikovanjem, takrat se oglasi. V veliki večini primerov funkcionalne nepismenosti gre za funkcionalno nepismenost sestavljalcev tekstov in oblikovalcev obrazcev, ne pa nepismenost uporabnikov.

Ker spadam med “nepismene” pokličem po telefonu kdaj imajo uradne ure. Prijazen glasek odgovori od 7.00 do 13.00. Pridem ob 7.05 in se mi zgodi vse kaj drugega kot prijazno dobro jutro… V službi sem pa komaj sfehtala, da sem lahko prišla eno uro kasneje.

ne vem komu….da je čas za internet samo med uradnimi urami…
si najprej poglej, kdaj sem svoj post oddala….
in ja, se opravičujem za posploševanje, in ja, bila sem jezna, in ja, ne vem od kje vam je ta splošna misel, da odhajamo prej, ko v mojem primeru 15.51 pomeni, da spet odhajam eno uro kasneje, in ne, ne plačajo nadur in jih ne koristimo, in ja, v vtcu me čaka otrok, ki je tam že 10 uro….

In ja, uradne ure so si izmislili uradniki, ne ljudje…

In ja, neplačane nadure niso problem strank

In ja, ob 9.31 v ponedeljek zagotovo nimaš uradnih ur…

Cel vikend pa nisi imela časa odgovarjat

Tipično…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close