Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek resna veza-kako veš?

resna veza-kako veš?

Dajte mi čisto na kratko in enostavno povedat, ker mi ni jasno:

Nekateri iščejo samo resno vezo. Kako se v času, ko se spoznavaš veš, da bo to resna veza? Recimo, da na začetku misliš, da je to to, potem pa čez čas ugotoviš, da pač ni in potem poslušaš očitke, da nisi za resno vezo in si se samo zaj…

Po drugi strani pa se je kup resnih vez razvilo, čeprav na začetku ne na eni, ne na drugi strani ni kazalo, da bi kdorkoli karkoli resnega razmišljal v tej smeri.

To me zdaj res zanima, ker sem čist uničena od celega dneva in mi paše sedet pred kompom 🙂

Hvala 🙂

Hmm, nekdo pač ni za avanture ali zajebancije okoli tega, in je pač za resno zvezo oziroma vsaj hoče vedeti, pri čem je. Torej z osebo je ali ni, ni pa tako na pol ali je samo za občasen sex ali kaj temu podobnega.

Tako bi jaz razumela to, da so nekateri za resno zvezo. Ali je oziroma bo resna oziroma obdržala, je seveda drugo vprašanje:)

To sedaj, po xyxy letih o tem, kaj mi je pred yxyx leti pomenila “resna zveza”.

Če sta oba za resno zvezo potem drug od drugega pričakujeta zvestobo, iskrenost in pripravljenost na konflikte ter reševanje le teh. Tudi če sta oba drug drugemu zvesta, a če se ne pogovarjat ter ob prvem konfliktu pobegneta vsak na svojo stran, češ s tem se i res ne da zdej ubadat potem nihče ni za resno zvezo.
Sicer pa sta lahko dva človeka oba za resno zvezo pa čez čas ugotovita da pač nista za skupno življenje in gresta pač narazen. To pa ne vem če se lahko ugotovi v dveh tednih. Mogoče že v 2 dveh mesecih ampak se mora v dveh mesecih zgodi kar veliko težjih situacij v katerih se dva bolj spoznata kar pa je redko v tako kratkem času.
Je pa to samo moje mnenje.

ni recepta. ene čakajo po duhovniško do poroke, druge do, kaj vem, kateri zmenek je bil in zgroženost, zase lahko povem, da ko sem se poseksala na prvo, sem vedela, da je pravi. in je seks odločal o trajanju trajanja. če ne veš vsega ostalega, ki sledi, pojdi v cerkev, ker bodo tam povedali.

Eno je namen, drugo zmožnost, tretje pa kompatibilnost dveh za resno zvezo. Nekdo ima lahko super resen namen za resno zvezo, a take ni sposoben vzdrževat, ker se na primer ni pripravljen prilagajat, prisluhnit drugi osebi, in je pravzaprav že v osnovi (po duši) samotar ali avanturist. Če to ni, pa se lahko zgodi, da z osebo, s katero je imel resne namene in bi bil sposoben “teka na dolge proge”, enostavno ni kompatibilen, se ne ujame v bistvenih točkah. Lahko pri drugi osebi sprejme določene malenkosti, ki mu niso ravno po godu, ampak če pa ga motijo pomembne stvari, na katere se ne more navaditi, pa ne gre – nista za skupaj.

Torej za resno zvezo morajo biti izpolnjeni vsi ti pogoji:
– namen,
– zmožnost vsakega posameznika in
– kompatibilnost (skladnost) obeh.
Čeprav včasih morda izgleda, da v začetku ni bilo namena, mislim, da je vseeno morala biti neka želja, prikrit namen – morda ne ravno s to osebo, ampak kasneje se je na primer izkazalo, da sta s to osebo izpolnjena tudi ostala dva pogoja, tako da je bil izpolnjen tudi prvi – to je namen.

Kaj kako veš? Za sebe pa že moraš vedeti ali želiš vezo, avanturo. Tebe verjetno skrbi kako veš, da je tudi nasprotni spol za to kar imaš ti namen. To pa ne veš. Lahko ti samo tudi on/ona pove kaj mu je prioriteta.

Najprej moraš imeti zadeve pri sebi razčiščene – pogoj za vsako dobro zvezo je najprej dober odnos s samim seboj. Ko si pri sebi vsaj malo popucal glede odnosov, vzorcev in pričakovanj, se greš načeloma lahko igrat v peskovnik z drugo osebo. Prej ne, vsaj ne na nek zdrav način.

Potem pa – odkrita komunikacija. Ko preskoči nekaj med dvema, je samo komunikacija tista, ki razčisti vse dvome. Res pa je, da si veliko – zlasti žensk – ne drzne drezat v tipa, ker se boji odgovora in raje živi v upih in pričakovanjih za prihodnost. Tu se pa vrnemo na točko 1 – kakšen odnos imaš do sebe, koliko samospoštovanja in razdelana svoja pričakovanja – to boš pričakoval tudi od drugih in se ne boš zadovoljil z drobtinicami.

Skratka, namesto ukvarjanja z drugim, se je treba najprej orng s samim sabo pomenit.

Kompatibilnost je pa seveda nekaj drugega, čeprav tudi tu zadeve rešuje komunikacija.

se strinjam s predhodniki, treba se je že na začetku pogovorit ali je to le avantura, bežni sex, fukfrendovstvo ali je interes mogoče bolj dolgoročen.

Ne pa,da imata vsak svojo predstavo v glavi…en bi sm mal ga namakal, (pa ni keša za kurbe plačat) druga pa že vidi hišico in otroke.

Jasno pa jima mora bit tudi, da če je interes po resni vezi, da mora biti obdobje spoznavanja in ugotavljanja kompatibilnosti ustrezno dolgo (in seveda to obdobje vključuje tudi ugotavljanje sexualne kompatibilnosti, da ne bo pomote), ter, da je čisto razumljivo, da se veza prekine, če kompatibilnosti ni. Je pa res, da se marsikateri moški v želji,d a pride do zastonjskega sexa poslužuje sprenevedanja in se dala kot da ga zanima veza….Poredvsem pa je destvo, da primanjkuje odkritih pogovorov (je sisti lažje vzdihovat in si v glavi slikat utopične slikce…).

Ugotaljvam, da v Sloveniji popolnoma primanjkuje kulture dejtanja.

Ponavadi ugotoviš, da je veza resna takrat, ko se ženski ne ljubi več seksat…:)

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Pogovor včasih ne zadostuje, ker marsikdo, ki si želi samo avanturo, tega ne bo iskreno povedal oz. priznal. Še posebno, če druga stran izrazi željo ali namen po resni zvezi. S takim iskrenim pogovorom bi avanturist izgubil priložnost za sex, ki mu je edini cilj.

Skratka, še vedno velja pravilo, da če želiš resno zvezo, se ne smeš takoj dati dol. Tip, ki ni za resno zvezo, ne bo čakal en mesec ali dva, da bo predlagal in dobil tisti sex in potem popihal. Drugega zagotovila, da ima tip resne namene, jaz ne poznam.

Vsi iščemo srečo, samo je problem, da ne vemo kje jo najdemo…:)

Gre se za namen. Če imaš namen iskati resno vezo, pač iščeš resne ljudi z istimi nameni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close