Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek rešilec mi je odrgnil avto, kaj naredit

rešilec mi je odrgnil avto, kaj naredit

počakajmo na novice… ker verjetno bo v primeru resničnosti te štorije verjetno kje javno poročilo, kje in kdaj je rešilec sveti pleh slovenski podrajsal…
[/quote]

Eh ne bo, rešilci in policijski avtomobili so nonstop razbiti, se dostikrat peljem mimo avtoline-a, ni niti enkrat, da ne bi kakega imeli v popravilu.

počakajmo na novice… ker verjetno bo v primeru resničnosti te štorije verjetno kje javno poročilo, kje in kdaj je rešilec sveti pleh slovenski podrajsal…
[/quote]

Ni nujno, da bo v medijih. Moj še nikoli ni bil, prav tako še nikoli ni bil v postopku.

Vse nujne vožnje se senemajo in če je res bila nesreča je posnetek že itak na policiji.

Ni nujno, da bo v medijih. Moj še nikoli ni bil, prav tako še nikoli ni bil v postopku.
[/quote]

kakor koli že, slovenci po navadi ob poškodbi svetega pleha znorijo na licu mesta in kličejo 113, ne diskutirajo kaj storit s sodelavkami in sodelavci in na to še na monu ampak po drugi strani, mone so še vedno mone, ki morajo vprašat na mon kako se ugasne luč v kopalnici….

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Škoda da pišeš, misliš, da je ta ničvredna drhal tu bila kdaj bralno sposobna in sploh o čem kaj vedela?😅
[/quote]

Saj že po zdravi kmečki pameti bi moralo biti jasno, da voznik reševalnega vozila ne more biti bog na cesti. Ima prednost, a se mora tudi on prilagajati.

Sploh to:

Izgovori ni bilo časa, placa….ne vzdržijo.

Kaj a naj se v prepad vržem, če ni druge možnosti???

Sicer pa je prilepljen člen iz ZPrCP in ne ZVCP (čeprav je bil v ZVCP enak)

Saj že po zdravi kmečki pameti bi moralo biti jasno, da voznik reševalnega vozila ne more biti bog na cesti. Ima prednost, a se mora tudi on prilagajati.

Sploh to:

Izgovori ni bilo časa, placa….ne vzdržijo.

Kaj a naj se v prepad vržem, če ni druge možnosti???

Sicer pa je prilepljen člen iz ZPrCP in ne ZVCP (čeprav je bil v ZVCP enak)
[/quote]
Prilepljen že, bralne sposobnosti za drhal, ki pride na forum, pa ni v trgovini. Tako da naj te ne preseneti, da bo kljub vsemu napisanemu spet kako čohnilo, da rešilec ni odgovoren.😁

Prilepljen že, bralne sposobnosti za drhal, ki pride na forum, pa ni v trgovini. Tako da naj te ne preseneti, da bo kljub vsemu napisanemu spet kako čohnilo, da rešilec ni odgovoren.😁
[/quote]

Lažeš in še prebranega ne raumeš. V členu lepo piše kako in kaj in v sloveniji ni primera, da bi reševalno vozilo na nujni vožnji bilo krivec prom. nesreče, prilepi kak link da se motim.

Lažeš in še prebranega ne raumeš. V členu lepo piše kako in kaj in v sloveniji ni primera, da bi reševalno vozilo na nujni vožnji bilo krivec prom. nesreče, prilepi kak link da se motim.
[/quote]
Čestitke.😅

Če se ne ugotovi, da si po neki, nam zamolčani informaciji, krivec ti – ti zavarovalnica normalno izplača škodo. Seveda po opravljenem protokolu (prijava policiji, zapisnik na zavarovalnici).

Če se ne ugotovi, da si po neki, nam zamolčani informaciji, krivec ti – ti zavarovalnica normalno izplača škodo. Seveda po opravljenem protokolu (prijava policiji, zapisnik na zavarovalnici).
[/quote]Za manjšo materialno škodo ni potrebna prijava policiji, v bistvu je klicanje policije za take nesreče nezaželjeno.

Kje delaš na 2. januarja?
[/quote]
Verjetno sta s sodelavko tudi zasebno v stikih, ćetudi mogoče nista ravno prijateljici. Drugače pa : hoteli, gostinstvo, novinarji … so recimo službe, ki danes delajo!

Moj je reševalec, vozilu na nujni vožnji se MORAŠ umakniti, da lahko varno gre mimo. Izgovori ni bilo časa, placa….ne vzdržijo. Vozilo na nujni vožnji ima absolutno prednost tudi pri rdeči v semaforju, tako da, avtorica ti le pokliči policijo, reševalci so jo že.
[/quote]

Viharni ima prav: in to smo že videli v preteklosti pri dveh primerih, ko je v Ljubljani rešilec povzročil nesrečo (obakrat je bil krvi, pa čeprav na nujni vožnji). Moraš se umakniti, ampak rešilec je krivdno odgovoren, če naredi nesrečo. Torej ima avtorica možnost zahtevati, da dobi povrnjene stroške. Samo mora čimprej na policijo (načeloma je treba takoj poklicati policijo). In če se rešilec ni ustavil, je to pobeg s kraja nesreče – smo imeli pred kratkim: nekdo je samo ogledalo poškodoval in odpeljal – nesreča s pobegom, je kolega poklical policijo takoj, da so še na isto mesto prišli in naredili zapisnik.

Za manjšo materialno škodo ni potrebna prijava policiji, v bistvu je klicanje policije za take nesreče nezaželjeno.
[/quote]
S strani policije je nezaželjeno.
Drugače pa je s strani zavarovalnice. Odvisno pri kateri si, znajo zaradi takšne malenkosti zelo zakomplicirati.

A, bejž no, nič ni tako kot ti vidiš, veš?😅
[/quote]

Iluzionist 1. lige

Viharni ima prav: in to smo že videli v preteklosti pri dveh primerih, ko je v Ljubljani rešilec povzročil nesrečo (obakrat je bil krvi, pa čeprav na nujni vožnji). Moraš se umakniti, ampak rešilec je krivdno odgovoren, če naredi nesrečo. Torej ima avtorica možnost zahtevati, da dobi povrnjene stroške. Samo mora čimprej na policijo (načeloma je treba takoj poklicati policijo). In če se rešilec ni ustavil, je to pobeg s kraja nesreče – smo imeli pred kratkim: nekdo je samo ogledalo poškodoval in odpeljal – nesreča s pobegom, je kolega poklical policijo takoj, da so še na isto mesto prišli in naredili zapisnik.
[/quote]

Ti se hecaš mar ne?

Drugače pa je s strani zavarovalnice. Odvisno pri kateri si, znajo zaradi takšne malenkosti zelo zakomplicirati.
[/quote]

Kadar gre za službeno vozilo, je policija obvezna. Že zgoraj je pojasnjeno, da če je nesreča res bila, je voznik rešilca dolžan obvestiti policijo, oni pa po zbranih informacijah zahtevajo izročitev vizualnih dokazov, zaslišijo morebitne priče in udeležene in spišejo zapisnik in kazni.

Še dobro, da se ve, kje ga lahko takoj najdejo, barabina. 🙂

[/quote]
Ne zakomplicirajo, razen če si ti težka in palumudiš. Imel lani izkušnjo, me je s kiblo podrajsal delovni stroj od komunle, izplačali totalko in to je to. Vozil sem se pa naprej.

Kadar gre za službeno vozilo, je policija obvezna. Že zgoraj je pojasnjeno, da če je nesreča res bila, je voznik rešilca dolžan obvestiti policijo, oni pa po zbranih informacijah zahtevajo izročitev vizualnih dokazov, zaslišijo morebitne priče in udeležene in spišejo zapisnik in kazni.
[/quote]
Evo, eno nehalo noret drugo z drugim začelo noret. Ne drži in ni res, kje jih jemljete?

Ne zakomplicirajo, razen če si ti težka in palumudiš. Imel lani izkušnjo, me je s kiblo podrajsal delovni stroj od komunle, izplačali totalko in to je to. Vozil sem se pa naprej.
[/quote]
Da. Jaz imam drugačno izkušnjo.
Ker je zavarovalnica osebka, ki mi je podrsal avto, evropsko poročilo o nesreči interpretirala po svoje in sprva zavrnila njegovo krivdo. Končalo se je sicer v mojo korist, a s teženjem cenilca, da smo ljudje za težave in sitnosti sami krivi, ker ne pokličemo policije.

saj ni bilo nič samo teoretično me je zanimalo

Da. Jaz imam drugačno izkušnjo.
Ker je zavarovalnica osebka, ki mi je podrsal avto, evropsko poročilo o nesreči interpretirala po svoje in sprva zavrnila njegovo krivdo. Končalo se je sicer v mojo korist, a s teženjem cenilca, da smo ljudje za težave in sitnosti sami krivi, ker ne pokličemo policije.
[/quote]

Saj pravim, že moraš bit težka kot svinc, pol se pša ne morte zment.😁 Sem imel letos še en prime pa z drugima zavarovalnicama, ko sem pa sam s službenim vozilom enega čohnil na parkirišču, pa sem izpolnil odškodninski zahtevek in problem rešen.

[/quote]

Za teorije si res na pravem naslovu. 🙂

[/quote]
A praktično si pa že naredila? 😅 Včasih je veljalo tri delovne dni za prijavo škode, ne več če še vedno.

Ta pa bi bila dobra, ja. Da se rešilec na nujni vožnji ustavi, ker je poškodoval drugo vozilo, medtem pa ponesrečenec, ki čaka na nujno pomoč, potrpežljivo čaka dalje.😁

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close