Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice rešil ženski in dojenčka

rešil ženski in dojenčka

GORIŠKI PROSTOR

Rešil ženski in otročiča

Kljub siloviti nevihti in razdivjanim valovom je skočil v morje in s svojim pogumnim dejanjem rešil življenje dvema mladima ženskama ter poldrugo leto staremu otročiču. Ne gre za filmski scenarij, temveč za resnično zgodbo. Njen protagonist je 31-letni karabinjer, Giovanni L’Altrelli po rodu iz kraja San Severo pri Foggi, ki je zaposlen pri doberdobski karabinjerski postaji. V imenu občinske uprave je podžupan Nordio Gergolet včeraj izjavil: »Ponosni smo, da imamo v naši vaški skupnosti takšne osebe, sposobne junaških dejanj v bran življenja.« Gergolet je še poudaril odlične odnose med doberdobskimi občinskimi upravitelji in karabinjerji lokalne postaje.

L’Altrelli se je v torek popoldne s svojimi starši peljal po cesti vzdolž morskega nabrežja med krajema Rodi Garganico in Lido del Sole; v družinskem krogu je namreč preživel praznični čas. Med vožnjo – seveda brez uniforme, saj je bil v rodnih krajih na počitku – je v polmraku opazil, da je voznik avtomobila znamke ford puma, ki je vozil v obratno smer, izgubil nadzor nad avtom in zavozil naravnost v morje. Ob 16.50 je divjala nevihta, veter je bil silovit, morje razburkano, mladi karabinjer pa ni okleval, nemudoma je ustavil avtomobil in skočil v vodo. Zadnje fordovo okence je bilo k sreči predrto, tako da je L’Altarelli zlezel v avto in iz njega najprej povlekel otročiča, pri čemer sta mu pomagali dekleti, pa čeprav sta bili v stanju šoka, ter ga jokajočega izročil svojim staršem, da so zanj poskrbeli. Spet se je pognal v vodo in zaplaval do avta, ki so ga valovi med tem časom že butali v skale. Na površje je spravil še 23-letno voznico in njeno 21-letno sopotnico, ki je otrokova mati, ter vse tri odpeljal s svojim avtom v bolnišnico v kraj Rodi Garganico, kjer so zdravniki na njih ugotovili le lažje poškodbe in nekaj udarcev. »Ne čutim se junaka. Opravil sem le dolžnost vsakega karabinjerja in občana. Zato res nisem junak. Na pomoč sem priskočil osebam v hudi nevarnosti. Poplačala me je sreča, ki sem jo zaznal na obrazu otrokovih staršev,« je včeraj izjavil Giovanni L’Altrelli. (Ale)

Primorski dnevnik , 5 januar

Ojla,
že dolgo samo prebiram tvoja sporočila. Sam zdaj pa ne morem da ne bi odgovorila. Ma kaj dela ta članek med Kam in kako na počitnice. Kaj moramo zaradi tega ker je tip rešil tri ljudi tja na dopust??????
Lp

Prepričan sem, da smo vsi slučajnospoštovani bralci te novičke globoko ganjeni nad dejanjem 31-letnega karabinjerja Giovannija L’Altrellija, po rodu iz kraja San Severo pri Foggi in zaposlenega pri doberdobski karabinjerski postaji.

Ampak kaj hudiča ima to opraviti s “Kam in kako na počitnice”??????????

In potem se ljudje sprašujejo o kvaliteti tega portala…Mislim, da bi rubriko o temah, ki niso strogo popotniške lahko kar poimenovali Lordwalesova rubrika, kjer se on sam zabava – objavlja poste in tudi sam nanje odgovarja. Očitno bodo tudi druge rubrike kmalu dobile drugi naslov.

Lp,
A

Tudi meni je žal, da portal kam in kako na počitnice umira zaradi nekih člankov, ki sodijo na strani raznih kronik, ne pa tukaj in reklam kaj naj beremo. Včasih tudi sama rada kaj povprašam tukaj in berem vprašanja, odgovore, pa kaj zvem. Naj ne zamre zaradi nekaterih, ki ne znajo ločiti kaj kam spada.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close