Najdi forum

Resetiranje!

Zopet bi vas prosila za nasvet. Računalnik se mi non-stop resetira, nikakor ne morem v windowse razen v varnem načinu, sicer se mi skoz resetira. Kaj naj naredim? Kaj bi lahko bilo narobe. Prosila bi za kak pameten nasvet.
Hvala za odgovore
Lp Tanja

Sem ponovno sformatirala disk in na novo naložila xp-je pa ni nič bolje. Nujno bi prosila kak nasvet.

Lahko,da imaš prešibek napajalnik,lahko imaš okvarjen RAM,lahko je okvarjena matična itd.Poskusi z izločanjem komponent,če imaš možnost.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Mi lahko poveš, kako naj to nardim, da bom res vedela?? Sicer znam marsikaj, toda kaj takega pa še res nisem delala…..kako naj potem vem, da je res to narobe?

– prešibek napajalnik?

– okvarjen ram?
(izločiti znam le ram, kako pa naj vem, da je to narobe, če je??)

– okvarjena matična plošča?

Kako naj ugotovim, kaj je ???
Hvala

hmm.. kaj si della nazadnje z rac. ko se je to zgodilo? Je kaj počlo?;)

Po vsej verjetnosti je hardwarski vzrok, ja.. Poskušaj menjat komponente kot ti je predlagal pero boš verjetno po najhitrejši poti prišla do rešitve problema.

Treba bo menjat komponente.. odpravi se do frenda, ki ima podobno konfiguracijo kot ti, odpres masino, ukrades ram iz njegove masine, ga das v tvojega – ne dela, gres naprej – mu ukrades napajalnik – dela, ok.. problem resen.

Mozno pa je tudi nagaja kak poseben driver, recimo gref. kartica, ki se v celoti nalozi le ko zaženeš wun v full mode.

Veliko uspeha.

lp

Malo sem spregledal,da ti v varnem načinu dela b.p.Vzrok je lahko tudi v driverju.A si v zadnjem času menjala kakšno komponento?

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Ojla! Problem je v tem, da je računalnik uporabljala moja sestra v svoji firmi. Ko se je to začelo dogajati, so kupili nov računalnik, tega pa postavili v kot. Noben se ni hotel ukvarjati z njim, kaj in kako. Sedaj pa mi ga je dala, da naj bi naštimala mami ta pc, glih tolk da bo lahko igrice igrala. Sicer je računalnik kar dober…..1200 mhz, 256 mb rama, ati grafična,..
mislim, da menjali niso nič, nisem pa prepričana, tako da niti ne vem, kaj je bilo s to kišto, moja sestra se pa tud najbrž ne spomni več, ker je že precej časa nazaj. Naj povem, da če dam disk v mojo kišto dela …..tako da mislm, da disk ni. Kako naj pri sebi ukradem napajalnik in ga vštekam v to kišto??
Hvala lepa za odgovore….
Najboljš bi blo da ga kr k enemu od vas prinesem, pa verjamem, da bi mi ga uštimal….

Imel sem podoben problem, ki je bil v tem, da sem imel v računalniku poleg zvočne kartice na matični plošči še dodatno. Ko sem v biosu onemogočil zvočno na matični plošči zadeva dela brez problema. Bios štartaš ob zagonu računalnika, takoj na začetku, ponavadi F2, F10 ali kaj podobnega. LP

To vem, kako priti v bios, samo kako jo pa onemogočiš?? Hvala

Ponavadi piše onchip spund – disable, odvisno od biosa, če ne najdeš napiši ime biosa.

Ni ti treba dajat ven napajalnika, daj mašini skupaj, enostavno izključi kable iz mat. plošče in diska in ga priključi na drugo kišto.

onchip sound – popravek

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close