Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Res dober TUNIN namaz

Res dober TUNIN namaz

meni so kupljeni namazi zanič.

Jaz delam sledeče: kuhano jajce, odcejena tuna, žlička majoneze, včasih še kakšna kisla kumarica in zmešam s paličnim mešalnikom. Gostoto po potrebi uravnavate s količino majoneze oz kumaric.

lp pa dober tek!

Ej fak stara, kaj si napisala, kao bolj dober za vas
a za otroke pa glih na hitr

in se pol čudimo, da jim vam jemlje socialna
pri taki miselnosti:

mi tastari bomo za praznike nekaj bolšga užival,
otroc pa ko vsak dan 2 žlički margarine s tuno
ej, ej, ej

pri taki miselnosti:

ej, ej, ej[/quote]

niti pod razno ne grem na tvoj smrduhast,potvarjen in provokatorski nivo.
sama dobro veš da je tako

Jaz ponavadi zmiksam 2 škatlici tune, dodam dva sirčka (iz Hoferja), mogoče dodam še kakšno žlico margarine za mazanje. Včasih sesekljam (na drobno) tudi strok česna, spomladi pa na drobno sesekljam mlad peteršilj. Nekateri dodajo kislo smetano ali malo majoneze. Vsak naredi po svoje. Margarino se lahko nadomesti z zmehčanim maslom, ki ima boljši okus. Nekateri spet na drobno zrežejo kumarice.

spečem tuno ali podobno ribo. Ohladim, kosti ven. Ali vzamem ostanke rib od kosila.
Zmiksam pistacije, dodam ribo, olivno olje,solim.

Jst mam en res dober recept in glede na to, da nisem nek ljubitelj ribjega namaza, mi je ta tooop 🙂

Smo bili na enem obisku in so ga naredili, bil je odličen:

– 2 mali konzervi Rio mare (more bit rio mare, ker pride zlo drugačen okus)
– cca polovica kisle smetanež
– 2 topljena sirčka
– cca 1 žlica majoneze
– pol kavne žličke paradižnikovega koncentrata
– malo sladke paprike v prahu
– sol po okusu

Vse to zmiksaš s paličnim mešalnikom. Pride podobno kot rio mare patte namaz.

(Lahko pa dodaš še druge začimbe, lahko malo pekoče paprike če si ljubitelj/ica pekoče hrane….)

Sama delam na dva načina in namaz doma vsi zmažejo.:)

V eni različici dodam dve konzervi tune v oljčnem olju (samo na grobo odcedim olje), žličko margarine, dva navadna sirčka za mazanje, pol manjše čebule, 2 stroka česna, sesekljan ščep peteršilja in zmiksan s paličnim mešalnikom.

V drugi različici pa kupim nek navaden skutni namaz, dodam konzervo ali dve tune v oljčnem olju (na grobo odcedim) ter strok česna in malo peteršilja. Zmiskam.

Meni sta oba dobra. Odkar ga delam doma, ga ne kupujemo več.

Ne razumem, ljudje, zakaj odlijete oljčno olje iz konzerve in potem dodajate nekakšno margarino….adijo pamet, no…

pri taki miselnosti:

ej, ej, ej[/quote]

Sam res….
Pa sploh ta margarina…a to sploh še kdo uživa?? Zadnjič ste vse zatrjevale, da kupujete izključno maslo, zdaj pa vse kao olje proč, pa margarino zraven, pa je top tunin namaz, ajojj

Dvem konzervam tune odlijem olje in dam v mini multipraktik. Če ima kdo rad bolj tekoče in mastno, lahko nekaj olja obdrži. Potem pa dodam cel ta velik abc sir – sirni namaz ali podobno, miceno nasekljane šalotke, majceno žličko gorčice, redečo sladko papriko in veliko nasekljanega peteršilja. Fino premešam.

Ja tisto o dodajanju margarine je pa tudi meni hec. Moje odlito olje zmešam s kruhom in nastavim vem, tako da pojejo večno lačne sosedove muce.

fak folk a ste na glavo padli?!
RIBJE OLJE spada med NAJBOLJ ZDRAVA OLJA med olji!!! zakaj odlivate olje in dodajate margarino raje??

Mislim, da si pomešala ribje olje z rastlinskim oljem v katerem je konzervirana tuna. Slednje je slabe kvalitete in dejansko je še najbolj primerno, da ga odlijemo. Nekaj povsem drugega je pa ribje olje, ki ga pridobivajo iz rib seveda.

Najboljši recept, ki sem ga dobila od prijateljice:
4 konzerve tune
2 zdenka sirčka
majhna žlička majoneze
10 vloženih malih kumaric

vse to zmiksaš in probaš. Če je pregosto, dodaš še malo majoneze, za izboljšat okus pa dodaš še kakšno kumarico.

Perfect tuna namaz 🙂

Najboljši recept, ki sem ga dobila od prijateljice:
4 konzerve tune
2 zdenka sirčka
majhna žlička majoneze
10 vloženih malih kumaric

vse to zmiksaš in probaš. Če je pregosto, dodaš še malo majoneze, za izboljšat okus pa dodaš še kakšno kumarico.

Perfect tuna namaz 🙂

ja, ubistvu je to olje iz konzerve res zanič, ker ni ribje olje, namesto margarine pa uporabljajte maslo, ker je marganrina res strupena/zanič v smislu zdravja itd.

Ta tema je kul

Hehe..SMEH STE VSI

NIHCE NI NAPISAL DA DA PRAVO SVEZO TUNO V NAMAZ…VSI NEKE KONZERVE..

KONZERVIRAN NAROD BREZ ZACIMB S SIRCKI MARGARINAMI…EEEE MOJI BEZVEZNJAKOVICI

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close