Najdi forum

repair windows

Računalnik se mi ne zboota več, ker javi napako v system mapi.
To se je pojavilo kar čez noč…nič posebnega nisem nalagal iz nič skratka

Javi mi da naj dam inštalacijski CD in popravim z “r” recovery ko se pojavi ta ekran. Nekak ta recovery ni učinkovit.

Poskušal sem še enkrat naložit windowse (nova inštalacija), vendar to ne pusti brez formatiranja diska.
Ker ne bi rad zgubil določenih podatkov me zanima kako lahko dostopim do diska le toliko da bi pobral dol določene podatke, kasneje bi tako ali tako na novo formatiral in naložil windows OS?

No, zdi se mi, da bi te moralo pustiti čez tudi brez formatiranja diska. Še enkrat točno preberi kaj se dogaja med pripravo na reinštalacijo, žal na pamet sedajle ne vem.
Je pa v takih primerih možnih več stvari: start OS kar iz CDja, kot tule pravi klemenxx: , lahko poizkusiš z kakšnim Uuntu Live diskom, samo znajo biti težave z branjem formata diska, zato je morda tale način boljši: če ti kdo lahko posodi svoj računalnik, svoj disk priklopiš kot drugi (IDE2 ali slave) disk in prekopiraš zadeve.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Moralo bi te spustiti skozi tudi brez formatiranja.
Ker ena varianta “inštalacije” operacijskega sistema je
R – Recovery Console. Tukaj se da sicer narediti ogromno ampak na skraaajno zapleten in uporabniško napreden način
Druga opcija je pa
Repair Installation. To je pa tista varianta, ko gre inštalacija Windows skozi in samo popravi sistemske fajle v mapi x:\Windows
To pomeni, da če si imel prej naložene popravke, se vsi zbrišejo, če je bil naknadno naložen Service Pack 2, ti pa imaš intštalacijski CD s SP1, pomeni, da bo tudi SP2 povožen… Edino kar je svetla točka tukaj – vsi programi, igrice, dokumenti ostanejo nespremenjeni.

Drugače pa je meni daleč najlažja in najbolj zanesljiva varianta za nadaljni stabilen sistem:
odšraufam disk ven, ga dam v prenosno USB ohišje, priklopim na drugo mašino – naredim celoten Windows backup potem pa še poglavitne datoteke in mape skopiram v neko mapo, disk butnem nazaj v mašino in izvedem popolni format. Ter seveda sledi nalaganje operacijskega sistema na novo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close