Najdi forum

Ker si je mož zraven krvavic zaželel jesti kislo repo sem mu obljubila, da mu jo bom skuhala. Sedaj pa problem: kako skuhati koliko časa in kaj še dodati katere začimbe, da bo dobro. Pa prosim do jutri.

Na malo maščobe zarumenim čebulo, pa hop repo gor, pokrijem, nekaj zrn popra, lovorov list, pokrijem, če je presuho,malo zalijem, pa res čisto malo in le, če je repa čisto brez vode, kuham slabe pol ure, da je repa še trda.

evo – jaz kuham svežo repo 10 minut, potem pa naprej po navodilih

Pozdravček Mateja

Zanimivo, kako različne priprave za isto repo. Jaz pa repo skuham v toliko vode, da jo prekrijem (po občutku, le da ni premehka), dodam malce vegete, kuminev prahu in pred koncem prilijem mešanico gustina in vode-da jo malce zgostim. Če želim še zabeliti, dodam še nekaj pregretih ocvirkov.

OK, rožle,
se strinjam, le da jaz dodam celo kumino, stisnjen česen in tudi na začetku čebulo. Ocvirki zelo dobro naredijo repo. Prosim, vegeto pa nikar, saj smo se na tem forumu že pogovarjale, da ni koristna zaradi snovi, ki jih vsebuje.

Lp vsem, E.

Repo zalijem z vodo toliko, da je pokrita, dodam pol čebule lovor malo kumine in neka suhega največkrat rebrca, lahko tudi dobro kmečko klobaso. Repi , da to zelo dober okus.Kuham v ekonomu 15 minut, Ko je kuhano naredim malo podmeta in zabelim z domačimi ocvirki, Probajte, dobro bo. Jem jo lahko kar samo. Dober tek

Karla

Jaz pa repo samo zalijem z vodo, pustim, da zavre, odcedim in zabelim z ocvirki. Najbolj enostavno in takšno imamo najraje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close